Bóle żeber? Mięśni? W ciąży ktoś tak ma?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny jestem w 32tyg drugiej ciąży od około 3 tyg doskwiera mi ból w lewym boku pod piersią w okolicy żeber na szczycie brzuszkowej piłeczki :) ból z dnia na dzień się nasila :( co dziwne rano wstaje jest super..pochodzę trochę po 2-3 godzinach odzywa się i zaczynanarasta jak się nie pomloze to jest coraz gorzej bo aż jakby piecze. Poleze trochę i już jest lepiej wstaje chodzę i znowu to samo, nawet jak trochę posiedze to tez się pojawi.ogólnie teraz już całe miejsce jest obolale :( jakby siniak przy dotykania. Teraz już nawet schylac się nie mogę bo ból straszny lekarz tylko kazał zbadać trzustki jest ok i tak rozkłada ręce może mualysvie też tak? Może coś podpowiecie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Bóle żeber?mięśni? W ciąży ktoś tak ma?

Nie miałam nic podobnego. Wiesz, w ciąży wszystko jest uciśnięte przez rosnącą macicę i jak to lekarze określają: ma prawo boleć. Skoro lekarz stwierdził, że jest w porządku, to pewnie tak jest. Chyba, że masz wątpliwości albo nie dajesz już z tym bólem rady to możesz iść do innego lekarza albo udać się na IP.
Może tak odczuwasz próbne skurcze? Albo zgaga? Nie wiem naprawdę co to może być. Staraj się oddychać spokojnie i przez przeponę - może pomoże. Trzymam kciuki żeby ból szybko minął :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja tak miałam właśnie pod koniec ciąży, tyle, że ja w prawym boku ;) Dziecko się tak ułożyło, że trzymało stopy w tym miejscu i co jakiś czas wbijało mi je pod żebro. Momentami ból nie do opisania, aż łzy leciały. Na "pocieszenie" powiem Ci, że to miejsce pobolewało mnie jeszcze do dwóch miesięcy po porodzie, oczywiście już o wiele mniej.

Ja tak miałam od połowy ciąży, do samego końca, czasem mało po ścianach nie chodziłam. Niestety przed porodem raczej Ci nie przejdzie :|
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki dziewczyny...to już nie o ten ból chodzi bo znim sobie jakoś poradzę...ale generalnie martwię się czy to taki ból od ucisku, ciągnięcia itp czy może coś niebezpiecznego....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mialam to samo, tylko z prawej strony w obu ciazach. Po porodzie przeszło ;)

Ale to na maksa boli :( mam nadzieje ze nie zostanie tylko leżenie

To ja Cię pocieszę - mnie też bolały żebra własnie koło 32 tygodnia, miałam wrażenie, że wszyskto mi się tam w środku "rozłazi", minęło na początku III trymestru.

Miałam praktycznie to samo co Ty, nikt nie wiedział o co chodzi. Dopiero po jakimś czasie wyczytałam, że to może być odparzenie pod powiększonym biustem przez zaawansowana ciążę. Sudocrem i następnego dnia ulga ;) Takie małe, niezauważalne a tyle napsociło ;)

Tylko ze to nie boli na zewnątrz tylko gdzieś pod skórą. Takie ciągnięcie i nasi się w różnych pozycjach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Też miałam takie uczucie stąd dostałam skierowanie na badanie trzustki, no ale nie ważne, chciałam tylko pomóc ;)

Ja niestety też tak miałam...czułam się jakby ktoś lał mnie w to miejsce :( pomagało leżenie, nasilało się podczas siedzenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

Nie mam ochoty na seks (20 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...