Burza w szklance wody

>>"Burzliwy" przebieg, "pseudokibice".
Media wypaczają obraz manifestacji w której brały udział rozmaite środowiska polityczne oraz grupa kibiców Lechii. Nie wiadomo mi czy były ustalenia i jakie między organizatorami a kibicami, którzy nie reprezentują środowisk politycznych więc nie czują się zobowiązani względami politycznymi.
Lechiści szli na czele manifestacji, po czym, gdy manifestacja doszła do pomnika "za polskość Gdańska", gdzie odbył się wiec i zakończono manifestację, oddzieliła się od manifestacji i pomaszerowała dalej, wzdłuż Motławy na Długi Targ, pod fontannę Neptuna, ich ulubione miejsce zborne. Gdyby nie nadgorliwość policji, która pogoniła za nimi, nie doszłoby tam do żadnych incydentów, a to co tam się stało, jak zobaczyłem po kilkunastu minutach, nie zasługowało na terminologię w rodzaju "Burzliwy". Burza w szklance wody.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Burza w szklance wody

Ja zawsze mam bekę z tego pomnika.. O ile dobrze kojarzę to jest on poświecony gdańszczanom wyrzniętym w 1308 przez Krzyżaków. Załodze miasta co chciała wybitnie się odseparować od Polski i była nota bene oblegana przez Polaków i Krzyżaków a wspierana przez Brandenburczyków. równie dobrze, a nawet bardziej trafne byłyby manifestacje związku Eriki Steinbach spod tego miejsca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...