CHUSTOWE MAMY

WITAM,
ZAKUPILAM CHUSTĘ ELASTYCZNA, CZY SA TU JAKIES MAMY, KTORE POKAZALYBY MI JAK JĄ PRAWIDŁOWO ZAWIĄZAĆ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CHUSTOWE MAMY

witajcie, mam 3 miesiecznego synka ktorego chcialabym nosic w chuscie,czy nie wiecie nic o warsztatachw gdansku w najblizszym czasie??bardzo chcialabym sie dowiedziec o chustach jak najwiecej i zeby ktos pokazal mi jak wiązac,pozdraiwam

wczoraj nasza chusta tkana znalazła nowe zastosowanie - hamak dla Wojtusia (super sprawa aby uspokoić dziecko przy ząbkowaniu) :)

Ciesze się bardzo, że możemy Wam pomóc :)
Na spotkanie również serdecznie zapraszamy, bo nie zawsze mówimy tylko o chustach i noszeniu.
Najbliższe spotkanie już w sobotę.

18 grudnia 2010 (sobota); godz. 11.00 – 13.00
Szkoła Podstawowa nr 40
ul. Rozewska 33; Gdynia Chylonia

Pozdrawiam
ewa

effcia zaraz wyśle maila, bo z chęcią bym sie przeszła na spotkanie
dopisuję się do listy jako zadowolona posiadaczka chusty tkanej LL :)

Agatka – elastyczna
olusia30 – tkana
borówka - elastyczna
zocha_ma
mimoidus – nosidło
3oko – tkana
Sorha – tkana, elastyk
nyzosia – elastyczna
Demi:) tkana
agag_agag – tkana, elastyczna
MagdulaIngula – tkana
Aniołka (?) – nosidło
effcia – tkana
gosia_dim_ - elastyczna
bauaganiarka (?) – tkana
petra -elastyczna
andzia z ventki – lniana
dedes – tkana
mymble - nosidło
izaqueen – elastyczna
AgusiaGda – elastyczna, nosidło
Mimii – tkana
Okruszek – tkana
Yecath – elastyczna, Mei Tai
Mawina – elastyczna, tkana
smith2002 - nosidło
Ola81 - nosidło Mei-Tai
Nyzosia - elastyczna
aniella - tkana
Ajcia - elastyczna
Kwiatek2010 - elastyczna, bondolino
Modern_lady- tkana

Agatka – elastyczna
olusia30 – tkana
borówka - elastyczna
zocha_ma
mimoidus – nosidło
3oko – tkana
Sorha – tkana, elastyk
nyzosia – elastyczna
Demi:) tkana
agag_agag – tkana, elastyczna
MagdulaIngula – tkana
Aniołka (?) – nosidło
effcia – tkana
gosia_dim_ - elastyczna
bauaganiarka (?) – tkana
petra -elastyczna
andzia z ventki – lniana
dedes – tkana
mymble - nosidło
izaqueen – elastyczna
AgusiaGda – elastyczna, nosidło
Mimii – tkana
Okruszek – tkana
Yecath – elastyczna, Mei Tai
Mawina – elastyczna, tkana
smith2002 - nosidło
Ola81 - nosidło Mei-Tai
Nyzosia - elastyczna
aniella - tkana
Ajcia - elastyczna
Kwiatek2010 - elastyczna, bondolino

Dzięki Marcie i Ewie z Klubu Kangura oraz Ani od której mam używana elastyczna LennyLamb i Oli z MamaZen (kupiliśmy nosidło Bondolino piękny kolor Marine:) dołączam i ja:)

Dziś po raz pierwszy nosiłam moje kangurzątko w elastyku:) Hm... a pomyśleć, że na spotkanie Klubu Kangura pojechałam z nastaweniem chusty - bee, nosidła super:) Manduca i ONO odpadły a były faworytami (za krótki panel, córeczka ma 2,5 miesiąca i jest długa - ubranka na 68cm, waga 5,300) a zdecydowaliśmy się na Bondka, głównie ze względu na męża, bo w chustach nie chce (póki co:):)

Dziewczyny wyślijcie do mnie maila na ewa.fryczke@klubkangura.org to będę Wam maila słać przed spotkaniem.

ja tez dopiero przeczytalam i przegapilam :P

oj,dopiero przeczytalam wiadomosc i juuz na spotkanie nie zdaze :(kiedy nastepne moze ktos bedzie wiedzial i dalby mi znac?

Zapraszam jutro na spotkanie Klubu Kangura
4 grudnia 2010 (sobota); godz. 15.30 – 17.30
Centrum „Pan Dinek”

ul. Wawelska 10A/1; Gdańsk Orunia

A czy nie chciałabyś kupić chusty używanej, bo mam do sprzedania elastyczną antybakteryjną zakupioną na chusta.pl. Użyta jedynie pare razy i to w sumie max po 30 min każdorazowo, bo moj dzieciaczek nie chciał;/ W razie pytań proszę o kontakt.:)

Byłam na spotkaniu Klubu Kangura 12 listopada w Gdyni w Galerii Malucha. Pierwszy raz byłam na czymś takim a na maleństwo dopiero czekam. Poobserwowałam Mamusie z ich pociechami jak wiążą chusty pod okiem doświadczonej chustowiązarki Marty i doradzają w wyborze. Żadne z moich pytań nie pozostało bez odpowiedzi i już wiem, że chusta pojawi się na liście zakupów przed pojawieniem się mojego dziecka na świecie. ;) Bardzo przyjazna atmosfera i sporo się dowiedziałam. Dziękuję bardzo!

Dzieki effcia - no na warsztaty to nawet nie liczyłam ale chetnie bym sie podpytala o kilka rzeczy - no i fajnie jakby doswiadzczona chusto-mama zerknela na te moje motki czy wszystko ok bo czasami sama mam watpliwosci :)

Sorha,
spotkanie wyglądają różnie zależy od miejsca. W Gdyni jest w szkolnej świetlicy, gdzie trochę zabawek jest.
Na spotkaniu jakaś mama pewnie pokarze jak wiązać, ale to nie są warsztaty tylko pomoc.
Zapraszamy :)
Ja nie wiem dzisiaj czy się pojawię na spotkaniu

Ja planowałam kupić Małemu nosidło bo o wiele łatwiej się motaalezrezygnowałam na jakiś czas --> wchuście polecam wiązanie koala (podwójny X): ono jest od momentu jakdzieckotrzyma główkę i mota je się bez dziecka na sobie i małego można wkładać/wyjmować bez konieczności rozwiązywania/wiązania :)
A przy np. kieszonce aby mały lepiej widział wiąże chustę na wysokości ramienia sznuereczkiem aby nie zasłaniała małemu widoku -a dopiero jak zaśnie to osłaniam główkę;

A tak zmieniając temat to czy któraś z Was wybiera się 20.11 na spotkanie KK w gdyni ??? Jak wogóle wyglądają takie spotkania ? Zakładam że możnaliczyć na pomoc w wiązaniu ? :)

Dzięki za ten link:) czyli jednak bondolino lub ono są najbardziej podobne do chusty i można nosić dziecko jak trzyma samodzielnie główkę. Ale i tak bezpieczniej gdy już siedzi.

kwiatek2010 a wiesz ze nosidla - pomimo opisu producentow - sa tak naprawde od momentu jak dziecko stabilnie siedzi --> wczesniej tylko chusta; oczywiscie jest wiele osob, ktore beda twierdzily ze nosidlo mozna wczesniej ale warto sobie poczytac :
http://forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=23037

Doszukała się, że bondolino to nie typowe nosidełko ergonomiczne ale hybrydowe, czyli wiązane a nie na klamry. Jeszcze bardziej podobne do chusty. I które lepsze ergonomiczne czy hybrydowe?
A z ergonomicznych jest jeszcze firma Tuli:)

ta wersja active wyglada niemal identycznie jak nosidlo firmy bondolino:) chociaz baby bjorn ma moze lepsza opinie

Z tego co sie orientowalam baby bjorn ma bardzo dobre opinie. W skandynawii wiekszosc matek wlasnie ich uzywa. Ja tez sie zastanawiam nad baby bjorn, wersja aktiv. Moj synek uwielbia byc na rekach i ogladac swiat. Kupilam chuste elastyczna, ale wogole mu nie podpasowala. Musze przyznac ze mi tez nie zabardzo. Wiaze ja szybko ale denerwuje mnie ta ilosc materialu. Synek walczy z chusta caly czas, bardzo nie lubi byc tak otulony. Poza tym w chuscie jest bardzo we mnie wtulony i nie jest mu latwo patrzec na swiat (ma juz 2 miesiace i wielka ciekawosc)
Mam nadzieje ze w baby bjorn bedzie mial wiecej luzu, nozki tez ladnie na zabke ulozone, no i na pewno lepsze "widoki"

Dziewczyny mm wielka prosbe o pomoc:)
jestesmy z mezem zdecydowani na zakup nosidla ergonomicznego-pieniazki odlozone, ale nie wiemy ktore wybrac???

Manduca, Baby Bjorn actuve lub comfort, bondolino, cybex czy ono??? zalezy nam na wlasciwej pozycji nozek i zeby nosudlo nie bylo same w sobie ciezkie, ale wygodne i aby na troche posluzylo:)

Obecnie nasza coreczka w sobote konczy miesiac. Wazy 3,9kg, przy urodzeniu 57cm, ubranka nosi na62-ma dlugie nozki:)

Malutka uwielbia byc na rekach i przytulac sie do klatki piersiowej, tuli sie bardzooo.... dlatego chcemy nosidło.

Z gory dziekujemy za pomoc;)

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...