CHUSTOWE MAMY

WITAM,
ZAKUPILAM CHUSTĘ ELASTYCZNA, CZY SA TU JAKIES MAMY, KTORE POKAZALYBY MI JAK JĄ PRAWIDŁOWO ZAWIĄZAĆ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CHUSTOWE MAMY

Ja mam takie buciki ale moj Borys je sciaga-trze piętą o piętę :> i uwazajcie na spacerach bo często te buciki spadają.

Dzięki za info, będę polować

Ja kupiłam w pepco za 7 zł - kurcze nie mam jak zrobić fotki ale wygladają jak kapciuszek z takiego materiału jak są robione tenisówki, mają niby podeszwę (nie taką twardą jak w normalnych bucikach) i są zapinane na rzep - bardzo wygodnie się nakłada i zdejmuje (nie trzeba wciskać stópki).
Kuowałam je specjalniedo wózka/chusty bo miałam wrażenie że w samych skarpetkach na rajstopki to mu i tak przewiewa stópki a w takich "bucikach"nie :)
Coś podobnego można w Rossmanie znaleść od czasu do czasu;

Sorha - a gdzie takie buciki na rzepy można dostać i jak to wygląda?

Mawia - dzięki wielkie :)
Ale jak pech to pech - akurat jutro jedziemy do moich rodziców na mazury :/
A co do odchylania maluszka do tyłu to wczoraj zauważyłam że jak zawiązałam kieszonkę z małym to się nie wyginał - ale wiązałam wg innej instrukcji: ja mam chustę nati i do tej pory wg tego co oni dają wiazałam a teraz sprobowalam ze strony z chustami i troche inaczej tam pokazywali ... jedyna rada to wiązać, wiązać i jeszcze raz wiązać to się to wszystko opanuje :)

Dedes: ja kupiłam małemu takie pseudo buciki na rzepy i nakładam je na grube rajstopki (jak mamy spodenki) - a jak mamy pajacyka na rajstopkach to odpuszczam sobie butki;

Jeżeli któraś z Was chce się dopisać do listy mailingowej , aby dostawać info o spotkaniach Klubu Kangura to proszę pisać do mnie na adres:
ewa.fryczke@klubkangura.org

I zapraszam na spotkania :)

Jak ubieracie maluchy do chusty w taka pogode? rajstopki, spodnie, a co na stópki - skarpetki?

Sorha - sdzczególnie do ciebie:
Dostałam takiego maila :-)
Witam,
Zapraszamy serdecznie na spotkanie Klubu Kangura w Gdyni w całkiem nowym miejscu - http://www.galeriamalucha.com/
Spotkanie odbędzie się w piątek 1 października w godzinach 11-13.
Informujemy również, że spotkanie zaplanowane na sobotę 2 października w Panie Dinku nie odbędzie się.

Ja to jak razem gdzieś idziemy to nie mam szans ponosić małej :) Dźwigam plecak z pieluchami, jedzeniem itp :(

Mimoidus -tak, pokazałam zdjęcia ze spotkania:)Mąż jest pozytywnie nastawiony do bondka, marzy mu sie smiganie po lasach z bliźniakami:)

no więc spytałam znajomego, czy to mogą być różne rzeczy LL no i jaka byłaby zniżka - powiedział, że zależy, jaka ilość i mam dać znać, co chcemy, a on będzie negocjował :)

OOO, super. Pokazałaś mężowi zdjęcia ze spotkania?

bauaganiarka a co dokładniej byłoby z lennylab? Można wybrać?

W sobotę było spotkanie Klubu Kangura w Gdynia, dostałam zaproszenie na maila, my niebyliśmy, wolimy Gdańsk :-)

Mój dzieciol w elastycznej już też wyrasta (9 kg) czas się rozejrzeć za tkaną, mam też kółkową ale nie bardzo mi ona leży.

No to widzę ze nie tylko Wojtuś chce zwiedzać świat :) Może jak będą jakieś warsztaty w Gdyni to się wybiorę i podpytam - no właśnie ktoś coś słyszał kiedy coś w Gdyni klub kangura organizuje - ostatnio nic nie yło na ich stronie (??)

Ktoś tu pytał o elastyka dla 6kg dzidzi - mi przy siedmiu kilo już opada i osobiście polecam zainwestować w tkaną - może troche więcej motania ale starczy na baaardzo długo - no i jak tylko dziecko trzyma samo główkę to można wiązać podwójnego X-a ktory jest bardzo podobny do wiazania elastyka (łatwy i szybki) :)

hej chustomamusie!
miałam przedwczoraj okazję ponosić Marfisię w tkanej, ale tym razem LennyLamb i pierwszy raz mi się na koniec plątania nie popłakała :]

marzy mi się zakup takiej, a znajomy powiedział mi, że jak zbiorę co najmniej 5 osób, to może załatwi coś taniej (jeszcze tylko nie wiem, o ile) - byłaby któraś chętna? jak się dowiem więcej, to Wam napiszę :)

a i moja Martyś też się wygina do tyłu, coby więcej świata widzieć :)

Hej, postanowiłam się przesiąść na Bondki z tkanej. jednak szybkość zakładania , to przy bliźniakach sprawa kluczowa:) czekam na zamówione Bondki i w związku z kosztami:(postanowiłam pozbyć się tkanej.
Mam Nati Fale dunaju, takie jak tutaj:
http://www.nokaut.pl/nosidelka/chusta-nati-fale-dunaju.html
Chciałabym za nią 130zł, stan bardzo dobry. Odbiór Gdańsk-Jasień albo wysyłka.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt na mejla.

karolla ktoras z forumek tu pisala,ze zamienila eklastyk na tkaną bo jej dzidzia juz ma 7kg i jej opada wiec lepiej moze kup tkaną. Nie jestem ekspertem, drogą dedukcji ci podpowiadam :)

Ja w Leclerku nie bylam akurat a tez mam zieloną ;)

aa powiem tylko, ze moj maly ma 2,5 miesiaca i wazy ponad 6kg

hej dziewczyny :) wlasnie postanowilam kupic chuste lennylamb ale nie wiem czym sie roznia tkane od elastycznych...jaką najlepiej wybrac? pomocy :) :) kompletnie nie wiem jaki rozmiar i o co w tych rozmiarach chodzi...

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...