CHUSTOWE MAMY

WITAM,
ZAKUPILAM CHUSTĘ ELASTYCZNA, CZY SA TU JAKIES MAMY, KTORE POKAZALYBY MI JAK JĄ PRAWIDŁOWO ZAWIĄZAĆ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CHUSTOWE MAMY

Ja mam takie buciki ale moj Borys je sciaga-trze piętą o piętę :> i uwazajcie na spacerach bo często te buciki spadają.

Dzięki za info, będę polować

Ja kupiłam w pepco za 7 zł - kurcze nie mam jak zrobić fotki ale wygladają jak kapciuszek z takiego materiału jak są robione tenisówki, mają niby podeszwę (nie taką twardą jak w normalnych bucikach) i są zapinane na rzep - bardzo wygodnie się nakłada i zdejmuje (nie trzeba wciskać stópki).
Kuowałam je specjalniedo wózka/chusty bo miałam wrażenie że w samych skarpetkach na rajstopki to mu i tak przewiewa stópki a w takich "bucikach"nie :)
Coś podobnego można w Rossmanie znaleść od czasu do czasu;

Sorha - a gdzie takie buciki na rzepy można dostać i jak to wygląda?

Mawia - dzięki wielkie :)
Ale jak pech to pech - akurat jutro jedziemy do moich rodziców na mazury :/
A co do odchylania maluszka do tyłu to wczoraj zauważyłam że jak zawiązałam kieszonkę z małym to się nie wyginał - ale wiązałam wg innej instrukcji: ja mam chustę nati i do tej pory wg tego co oni dają wiazałam a teraz sprobowalam ze strony z chustami i troche inaczej tam pokazywali ... jedyna rada to wiązać, wiązać i jeszcze raz wiązać to się to wszystko opanuje :)

Dedes: ja kupiłam małemu takie pseudo buciki na rzepy i nakładam je na grube rajstopki (jak mamy spodenki) - a jak mamy pajacyka na rajstopkach to odpuszczam sobie butki;

Jeżeli któraś z Was chce się dopisać do listy mailingowej , aby dostawać info o spotkaniach Klubu Kangura to proszę pisać do mnie na adres:
ewa.fryczke@klubkangura.org

I zapraszam na spotkania :)

Jak ubieracie maluchy do chusty w taka pogode? rajstopki, spodnie, a co na stópki - skarpetki?

Sorha - sdzczególnie do ciebie:
Dostałam takiego maila :-)
Witam,
Zapraszamy serdecznie na spotkanie Klubu Kangura w Gdyni w całkiem nowym miejscu - http://www.galeriamalucha.com/
Spotkanie odbędzie się w piątek 1 października w godzinach 11-13.
Informujemy również, że spotkanie zaplanowane na sobotę 2 października w Panie Dinku nie odbędzie się.

Ja to jak razem gdzieś idziemy to nie mam szans ponosić małej :) Dźwigam plecak z pieluchami, jedzeniem itp :(

Mimoidus -tak, pokazałam zdjęcia ze spotkania:)Mąż jest pozytywnie nastawiony do bondka, marzy mu sie smiganie po lasach z bliźniakami:)

no więc spytałam znajomego, czy to mogą być różne rzeczy LL no i jaka byłaby zniżka - powiedział, że zależy, jaka ilość i mam dać znać, co chcemy, a on będzie negocjował :)

OOO, super. Pokazałaś mężowi zdjęcia ze spotkania?

bauaganiarka a co dokładniej byłoby z lennylab? Można wybrać?

W sobotę było spotkanie Klubu Kangura w Gdynia, dostałam zaproszenie na maila, my niebyliśmy, wolimy Gdańsk :-)

Mój dzieciol w elastycznej już też wyrasta (9 kg) czas się rozejrzeć za tkaną, mam też kółkową ale nie bardzo mi ona leży.

No to widzę ze nie tylko Wojtuś chce zwiedzać świat :) Może jak będą jakieś warsztaty w Gdyni to się wybiorę i podpytam - no właśnie ktoś coś słyszał kiedy coś w Gdyni klub kangura organizuje - ostatnio nic nie yło na ich stronie (??)

Ktoś tu pytał o elastyka dla 6kg dzidzi - mi przy siedmiu kilo już opada i osobiście polecam zainwestować w tkaną - może troche więcej motania ale starczy na baaardzo długo - no i jak tylko dziecko trzyma samo główkę to można wiązać podwójnego X-a ktory jest bardzo podobny do wiazania elastyka (łatwy i szybki) :)

hej chustomamusie!
miałam przedwczoraj okazję ponosić Marfisię w tkanej, ale tym razem LennyLamb i pierwszy raz mi się na koniec plątania nie popłakała :]

marzy mi się zakup takiej, a znajomy powiedział mi, że jak zbiorę co najmniej 5 osób, to może załatwi coś taniej (jeszcze tylko nie wiem, o ile) - byłaby któraś chętna? jak się dowiem więcej, to Wam napiszę :)

a i moja Martyś też się wygina do tyłu, coby więcej świata widzieć :)

Hej, postanowiłam się przesiąść na Bondki z tkanej. jednak szybkość zakładania , to przy bliźniakach sprawa kluczowa:) czekam na zamówione Bondki i w związku z kosztami:(postanowiłam pozbyć się tkanej.
Mam Nati Fale dunaju, takie jak tutaj:
http://www.nokaut.pl/nosidelka/chusta-nati-fale-dunaju.html
Chciałabym za nią 130zł, stan bardzo dobry. Odbiór Gdańsk-Jasień albo wysyłka.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt na mejla.

karolla ktoras z forumek tu pisala,ze zamienila eklastyk na tkaną bo jej dzidzia juz ma 7kg i jej opada wiec lepiej moze kup tkaną. Nie jestem ekspertem, drogą dedukcji ci podpowiadam :)

Ja w Leclerku nie bylam akurat a tez mam zieloną ;)

aa powiem tylko, ze moj maly ma 2,5 miesiaca i wazy ponad 6kg

hej dziewczyny :) wlasnie postanowilam kupic chuste lennylamb ale nie wiem czym sie roznia tkane od elastycznych...jaką najlepiej wybrac? pomocy :) :) kompletnie nie wiem jaki rozmiar i o co w tych rozmiarach chodzi...

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...