CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

Basieniek dziękuje za słowa wsparcia:)
Koraliczek no to dobre wieści, czekam razem z Tobą na przyszłą środę:) Czuję, że będzie dobrze:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny a ja jestem w domu... obrocilam w 4 h... zrobili mi usg, pobrali znow kilka flakonikow krwi i zrobili posiew... mam zrobic w przyszla srode test a w przyszly piatek dzwonic co i jak i ustalic co robimy dalej w zaleznosci od wyniku... na usg widac ze pecherzyka nie ma :) nie przestymulowalam sie i mam podobno bardzo ladne endometrium :) to teraz tylko czekamy, tylko cierpliwosc i spokuj mnie uratuje... :) a co do innych wynikow to jeszcze czekamy..

hej Basieniak :) ile kosztuje usg genetyczne? ktore mialas robine miedzy 11 a 13 tyg ciąży?

Buzka :*

Koraliczek to za wyniki, oby były pozytywne wieści:)))
Aszi za pęcholki, niech ładnie rosną:D:D:D

Lenka w Irlandii jest to samo, pierwsze usg trwające 5 min w 11tc - jedno dziecko, jeszcze za wcześnie i to tyle, no i teraz mam połówkowe w szpitalu...ale ja chodzę dodatkowo do polskiej ginekolog i ona prowadzi moją ciążę jak w Polsce byśmy były więc prenatalne do 12tc miałam zrobione, nie wiem czemu w innych krajach tak jest:(

Kkasia1, dziękuję za radę. zapytam lekarza co on na to. moze sie w koncu zlituje nade mną... Wydaje sie taki głupi problem, ale za to baaardzo dokuczliwy, szczególnie teraz:/ No i w moim przypadku jak na razie scenariusz sie powtarza (najpierw były wzdecia, bóle, zaparcia....), wiec wpadam w panikę - choc możliwe, ze to nie mialo zadnego wpływu na to co sie działo później (plamienia, skurcze, krwotoki...).
Wyszlam wieczorem na krótki spacerek, ale niestety głód mnie szybko zaprowadził do domu.
p.s Dziewczyny przepraszam za błędy-jak sie potem czytam to mi wstyd!:/

Ana, wiem, ze to dobrze swiadczy :)
Choc chyba w poprzedniej ciaży w 8tyg męczyłam sie juz bardziej (wymiotowałam non stop), ale faktycznie można sie cieszyc, że ciąza jest silna:)
Co do imion to my chyba tez juz mamy-mielismy dla tamtego dzidziusia, wiec chyba nic sie nie zmieni-u nas ja wymyslam dla syna, a mąz dla córki :) Ale tez na razie sie nie pochwalę. Jak poznamy płec to Wam napiszę;)

Lena, pewnie, że to przesąd:).

No i jeszcze jedno w sprawie tych zaparć, bo sama na nie cierpiałam (poród był łatwiejszy niż to ;)), co prawda już po ciąży, ale w czasie karmienia. Lekarz kazał mi pić laktulozę. Ona nie działa przeczyszczająco, a jedynie wiąże wodę i na mnie działała super. Tylko najpierw upewnij się czy w czasie ciąży można tego używać.

Lenka nie wierz w przesady :) ja tez mam blizne na ręce - oparzaeni wrzatkiem :/
a jesli chodzi o Twoje mdlosci to mój gin tak by Ci odpowiedział " to dobrze wróży" według niego mdłosci sa zapowiedzia silniejszej ciąży!!! wyzsze stezenie hcg! :)

Tak Koraliczek mam juz imiona ale na razie nie bede zdradzac :)
a Tobie powodzenia w klinice !!! :))bedzie dobrze :)

A teraz smakami to chyba nie ma sie co sugerowac, ja mam czasami ochotę na lody, ale niestety muszę unikac słodkosci, bo zaparcia:/
Koraliczku tak w ogóle to myslę, ze jednak matką chrzestna nie bedziesz, bo bedziesz juz w ciązy, a kobiet w ciazy nie powinno sie przeciez brac do tej roli :)
Ty Aszi tez do nas dołączysz, zobaczysz :) Za chwilę Wy też bedziecie sie męczyc z mdłościami :)
p.s dziewczyny, kilka dni temu sparzyłam sie goracym olejem i mam teraz slady na dłoni i malenki na twarzy-mam nadzieję,ze przesad sie nie sprawdzi i moja dzidzia nie urodzi sie z jakims znamieniem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej dziewczynki.
Ja dzis pierwszy raz zwróciłam mini sniadanie :/
Potem obawiałam sie o obiad, ale jakos sie przyjeło. Jestem wymęczona tym zamopoczuciem, mdłosćiami, brakuje mi wciąż sił...
Myslę, ze ja bede sie tak niestety męczyc do konca pierwszego trymestru albo i dłużej :(Jestem chyba po prostu dosc wrazliwa i mój organizm "buntuje sie" ma dzidziusia, albo po prostu ten progesteron, mój i z Luteiny, wypełnia swoje zadanie.
Koraliczku, nie martw sie takimi tekstami znajomych! Niektórzy myslą, ze zrobic sobie dziecko to ot tak sobie. Pojęcia nie mają jakie mogą byc problemy i jak ranią tkimi pytaniami.
Ja osobiscie jakos nie spotykam sie za bardzo z takimi komentarzami, ale owszem z ogromną uwagą sledzę kto zaciązył od momentu kiedy zapragnełam miec swojego bobasa-to niestety troche boli:/
Widze Koraliczku, że chciałas nam narobic apetytu na kawkę hehe;)
ja kawki tez nie toleruję, rybkę ostatnio wciskałam, ale ogólnie z tym doborem pożywienie jest lipa:/ Jeszcze najprędzej cos zjem normalnego wieczorem , wtedy czuję sie lepiej.

Koraliczek daj w takim razie znać jak wizyta w klinice. Na pewno będzie dobrze, nie martw się na zapas.
Ja skończyłam brać dzisiaj Clo i w czwartek mam wizytę u mojej pani ginekolog. Ciekawa jestem jak tam moje pęcherzyki.

a ja jutro wracam do kliniki, obym nie musiala zostawac.. jak by co od razu mowie do zobaczenia za kilka dni :) ciekawe jak wyszla 2 czesc moich badan i co tam mi beda jutro robic, az strach sie bac ;p

Ana jak na słodko to pewnie dziewczynka ;p a tak słyszałam przynajmniej ;p A zastanawialiście sie juz nad jakimos imionami? bo ja mam wybrane od dawna ;p

hihi Koraliczek... ja zawsze uwielbialam ryby ale narazie nie moge... niedawno chcialam sie przemóc ...zjadalma troche a pozniej czulam sie fatalnie... i załowalam chyba ze 2 dni ze dalam sie namowic.. nie nie, narazie nie !! :) moze juz wkrótce wróca moje dawne smaki :)

a ja dzis na sniadanko twarozek z miodzikiem i kakao... :)
ostatnio lubie snadania w wersji na słodko :)

buziaki :**

Ana a jak bys sie przemogla do tych ryb? czy nie da rady? bo ryby sa taaakie zdrowe dla dzidziusiow :) a moze jakas rybka w pomidorach albo sledzik? nie masz ochoty na sledzika z ogoraskiem kiszonym? :)

a ja Wam powiem ze ten miesiac tez jest farciarski, kilka kolezanek sie zaciazylo znow, szok, chyba ze zwracam na to jakos bardziej uwage ;p a ja wlasnie sniadanie zjadlam :) buła z szyneczką pomidorkiem cebula i sałata lodową .. mmmmmmmm pycha i kawa z mlekiem :) mialam taką ochote :) i sobie zrobilam :)

hejka...

Basieniak napewno to usg prenatalne tez wyjdzie dobrze nic sie nie martw!!! mnie teraz czeka po raz pierwszy tez mam troszke stresa ale zawsze przed wizyta mam lekki lek... chyba to normalne kazy chce aby jego dzieciatko bylo zdrowe i zeby ciaza przebiegala prawidlowo :)
ale zaskoczylas mnie ze to usg trwa tak długo... nawet nie wiedzialam.

Koraliczek teoretycznie hcg utrzymuje sie w organizmie ok 10 dni, i wtedy test moze pokazac 2 kreski mimo braku ciazy, u mnie poziom hcg utrzymywal sie krócej, bo 8 dnia po zastrzyku zroboilam z ciekawosci test i byla tylko jedna gruba krecha... takze gdy robilam test w dniu spodziewanej @ bylam na 99% pewna ze to nie hcg.

Lena to widze ze nadal masz niezbyt samopoczucie, nie martw sie mina mdłosci ... mi juz prawie przeszło... chyba ze to zsługa tabl. prenatal complex z imbiremn,... faktycznie chyba pomagaja, bo od momentu kiedy biore czuje sie zdecydowanie lepiej. Nie mam mdlosci, czasem takie lekkie. ale jesli chodzi o jedzenie to te rzeczty od których mnie odrzucilo,nadal ich nie moge jesc. Kawa, papryka, ryby,...az mnie skreca jak sobie pomysle ... ;P

pozdrawiam :*

Olcia mądrze mówisz. Pytania kuzynki Koraliczku są nie na miejscu. Zresztą ja sama to przechodzę, bo wiele osób mnie pyta no a wy kiedy w końcu się postaracie. Dlatego i mnie irytują takie pytania, ale staram się opanować i grzecznie odpowiadać, że "jak w końcu się postaramy to na pewno będą wiedzieli".
Koraliczek musisz mieć dystans do takich komentarzy, bo idzie zwariować. Wiem co czujesz.
Pozdrawiam was wszystkie.

Koraliczek ja zrobiłam betę 10 dni po zastrzyku a później 11 dnia żeby sprawdzić czy przyrasta czy maleje:) ale ja nalezę do bardzo niecierpliwych ludzi i zależało mi żeby szybko brać duphaston na ewentualne podtrzymanie bo miałam bardzo niski. Było to dwa dni nerwów bo nie wiedziałam czy pierwszy wynik wskazywał ciąże czy to pozostałości po zastrzyku. Z tego co czytałam to najbezpieczniej zrobić po 14 dniach od podania zastrzyku więc tak jak pisałaś to chyba 4 lipca. Swoją drogą twoja kuzynka nie zachowała się najlepiej zadając tak "głupie" pytanie. Każdy sam decyduję kiedy chce mieć dzieci

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...