CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

dokładnie na objawy za wcześnie ale i tak to dziwne :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

olcia ale ja jestem 2 dni po owu ;p wiec ciaza wykluczona ;p a przynajmniej na obiawy za wczesnie ;p bo kto wie ;p

hehe ja tez miałam zastrzyk ale wstręt do kawy nie był po tym tylko okazało się parę dni później, że to ciąża ciekawe jak jest u Ciebie:)

a ja Wam powiem cos smiesznego... po tych zastrzykach mam w sobie hcg i ... mam tak jakbym w ciazy byla, wszystko mi zalatuje mieta.. kawy nie moge tknac ;p za pierwszym razem myslalam ze zle zeby umylam i pasta mi zostala w buzi.. plukalam usta z 4 razy i potem stwierdzilam ze mama kupila zepsuta kawe, bo u rodzicow bylam :) ale jednak byla ok ;p

Lena jezeli to jest dobry lekarz ja bym przy nim zostala bo 70 zl za wizyte to jest w miare dobra cena.. sa lekarze co biora po 150 i nawet po 200 juz niektorzy "profesorowie" ja mialam wczesniej taka babeczke na nfz i tak mnie zapuscila ze az strach... a mysle ze to wszystko warte jest tej ceny, bo nigdy nie wiesz na kogo trafisz i czy ten ktos bedzie dobrze prowadzil dalej ciaze... ja wychodze z zalozenia ze jak place to juz inaczej sie patrza lekarze na mnie... i zalezy im zebys nie odeszla, dlatego sie bardziej staraja. Ale ja to ja, ja bym tak zrobila a jak Wy zadecydujecie z męzem to tez bedzie dobra decyzja bo wiadomo kazdy rodzic mysli i dobru dziecka :)

Lena ciężko komuś doradzić wybór lekarza ja zmieniałam raz lekarza i to był dobry wybór. Ja za wizytę płacę od 100 do 150 zł i niestety za wszystkie badania muszę płacić a wiadomo taniej na nfz bo trochę tych badań jest. To jest chore w naszym kraju że nie potrafią zapewnić kobiecie w ciąży opieki lekarskiej tylko prywatnie trzeba a jak kogoś nie stać to ciekawe co ma zrobić ech szkoda słów

ana mam tak samo:) u mnie rano kawa z mleczkiem to też był rytuał i nic innego mogło nie istnieć aż tu pewnego dnia mi nie smakowała i wypiłam tylko łyk kawy i do zlewu poszła. Też próbowałam się przełamać ale nic z tego...nie smakuje. Chyba największe mdłości mam za sobą tylko całymi dniami wszystko mi się odbija...ale juz nawet mniej śpie:)
dziś wg usg 7t 5 d a według OM 8t 3d ale też myślę, że usg jest ważniejsze

a jesli chodzi o samopoczucie to tez ok 6/7 tyg czulam sie najgorzej, słaba senna zmeczona, mdliło mnie na wszystko, teraz mam takie dni ale nie codziennie. a kawa to przed ciaza musiała byc kazdego dnia, stały rytułałał :) uwielbialam zapach parzonej kawki a teraz nie moge... odrzucilo mnie , dzis spróbowalam sie napic taka delikatna do placka ale miala jakis dziwnu niesmaczny smak :/

to ja ucoiekam ide sie polozyc rano do pracy .... ajj jak mi sie nie chce...ale dobrze ze piatek !! :P

Lena.... ja uważasz ale wedłum mnie najważniejsze by wybrać dobrego i kompetentnego lekarza!! ja chodze prywatnie za wizyte place 50 zł.

Lena zwróc uwage czy te Twoje witaminy Pregna Plus zawiaraja magnez, zelazo i to co masz brac dodatkowo bo podobno podwójnych dawek nie powinno sie brac !
A z mężulkiem trzeba sie pogodzic bo stres nie wskazany ;)

Pozdrawim Buziole :**

Ale o moje cisnienie dba mąż- na odległość. Własnie mnie wkurzył wrrrrrry :(
Zastanawiam sie czy nie chodzic tez do innej lekarki, zalozyc sobie u niej kartę itp.
Bo ta moja gin mnie poinformowała, ze wizyty na fundusz na razie sie skonczyły do pazdziernika:/ a prywatna z usg kosztuje 70zł (może to nie jest jeszcze dużo, ale ja wciaz nie pracuje i zapewne nie szybko zacznę zarabiac). Generalnie gin jest b. dobry, ale w tej sytuacji sie zaczełam zastanawaic czy w ogole sie nie przeniesc do takiej, do ktorej chodziłam wczesniej-starsza, doswiadczona... i okazuje sie, ze jest mozliwosc sie do niej wcisnąc na fundusz.
Wtedy chodziłam do niej w inne miejsce, teraz ma jeszcze inny gabinet i tu ma usg, bo wtedy nie miała.
No i jest dylemat... chciałam, zeby mi szanowny M. cos doradzi, ale tylko sie pokłócilismy :/
Jesli chciałabym chodzic do 2 lub zmienic na tę drugą powinnam chyba to zrobic przed 10tyg (zeby potem problemu z zaswiadczeniem do becikowego nie było).A ta moja -jak pisałam -umówiła mnie na kolejna wizyte za 2 tyg.-niby ok ( na fundusz cieszyłabym sie strasznie) ciekawe jak dalej bedzie mnie umawiac, bo chyba co miesiac wystarczy???
Doradzicie cos, bo ja juz mam metlik w głowie....

Hej dziewczyny.
Koraliczku badania tarczycy nie zaszkodzi zrobic jeszcze raz, bo przez rok mogło sie cos zmienic.
Ja tez nie biore juz kwasu foliowego tylko Pregna Plus-tak zalecił lekarz.
Przy kwasie brałam jeszcze czasami tran, a teraz nie wiem czy trzeba (poza tym biore jeszcze magnez, Trivagin i Femisept-na drogi moczowe i jeszcze mam żelazo kupic, wiec dla mnie to jest masakra, bo teraz połykanie tabletek to dla mnie masakra).
Ogólnie ostatnio czuję sie jak przejechana przez walec :/ Nawet prawie kompa nie włączam tylko leze i spię.w głowie mi sie strasznie kręci i ogolnie jestem słaba, mam niskie cisnienie, a na kawę patrzec nie mogę-zreszta i z jedzeniem i z piciem jest ciezko:/

Koraliczek lekarz może jedynie na tym etapie stwierdzić, że owulacja się odbyła znaczy pękł pęcherzyk

a co do terminu porodu to nie wiem, ale wg usg moja mała wciąż jest o tydzień do przodu;) a kiedy będzie chciała się pojawić na świecie tego nikt nie wie;) teraz za to szaleje w brzuszku:*

Ana jak lekarz zalecił to ok:)

aha..

Jeżeli odchylenie nie jest większe niż 3 tyg to zawsze przyjmuje się jako wiarygodny termin z miesiączki. Wbrew pozorom usg nie jest aż tak się wydaje:)

ana mi sie wydaje ze z usg.. bo od okresu to tak nie wiarygodnie troche w sumie nie wiesz kiedy sie dokladnie zaplodnilo jajo :) ale ja w ciazy nie jestem wiec sie nie znam ;p :) a ja sie nastawiam juz psychicznie na poniedzialek, obym nie musiala zostawac znow w szpitalu, a zadam bardzo glupie pytanie teraz.. czy lekarz jest w stanie zrobic jakies badanie badz jakies usg zeby sprawdzic czy jest tam jakies ziarko nawet jeszcze nie zagniezdzone? wiem wiem glupia jestem ;p

tak sobie czytam opis pod suwaczkiem moim... i chyba faktycznie usg pokazuje bardziej przyblizony tydzien, bo moje dzidzi ma juz 2.5 cm :) usg pokazywalo we wt 9 tydz i 3 dzien.
Jak myslicie który termin porodu z miesiaczki czy z usg jest wiarygodniejszy??

hejka :)

Tak Basieniak, lekarz mi zalecil prenatal complex mam barac do wizyty czyli m-c, nie wiem mam nadzieje ze lekarz wie co robi, te witaminy zawieraja tez imbir ktory ma łagodzic mdłości.
Na opakowaniu tez nic nie pisze ze dopiero w 2 trymestrze barc wiec chyba mozna skoro lekarz zalecił.

pozdrawiam buziaki :))

no ja po poronieniu też od razu miałam sprawdzaną tarczycę, ale u mnie w normie była...a odnośnie tranu nie mam pojęcia, ale zapytaj się w szpitalu tak jak Olcia pisze

Lena nic się nie stało nie przestraszyłaś mnie:) moje wcześniejsze poronienie mogło być od tarczycy albo bardzo niskiego poziomu prog. a może selekcja naturalna...Teraz biorę tabl i będę kontrolować to.
Tak z dobrych wieśći to moja koleżanka która jak jej powiedziele lekarze jest bezpłodna od 5 lat jest w 9 tc:) cuda się zdarzają.
Koraliczek a przeczytaj na ulotce czy tran można brać(ewentualniew ciąży bo może coś w brzuszku już jest:), niestety ja nie wiem czy te tabl można brać więc dużo nie pomogę:/ I może spytaj się jak będziesz w szpitalu o badanie tarczycy lepiej sprawdzić dla swojego spokoju czy wszystko ok

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...