CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-czesc-2-t246245,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

My też byliśmy dziś na badaniu. Wszystko ok. Jajek nadal brak i pan dr. powiedział, że gdyby się pojawiły to on by się mocno zdziwił :), bo dla niego to 100% dziewczynka. Jedyne co mnie zdziwiło, to to, że moje dziewuchy do tej pory niechętnie pokazywały to co tam mają, a ta pokazała wszystko ;).

Koralik, to że jest 5 dni różnicy to żadna różnica, dopiero jak jest więcej niż 2 tygodnie to lekarze zastanawiają się czy datę poczęcia liczyć od ostatniej miesiączki czy coś się przesunęło. U ciebie jest wszystko ok:)

Koraliczek - piękne bobo ;)

Koraliczek to super,że wszystko w porządku:) 7cm to troche dużo. Moje w 12 tyg ma 5,2cm:) Ale może Twoje dzidzi z tych wysokich będzie:)

ajj chcialam zdjecie wkleic i nie wychodzi na maila moze wysle co?

http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxyx8dzwn7wpoo.png

wrociłam, wszystko jest ok, maluch rośnie zdrowo, tylko wg usg jest ciagle opoznienie o 5 dni i chyba juz tak zostanie... :) widziałam znów serduszko i ginka puscila je na glosnik... 170 uderzen hehe :D widac bylo w powiekszeniu twarzyczke, oczka, czoło usta :) ruszało sie juz :P i o ile sie nie myle ma niecałe 7 cm... ale nie jestem pewna widzialam tylko na monitorze jak mierzyła... mam karte ciazy :) no i schudłam 5 kg... z 85 na 80... jak , nie mam pojecia...
a cisnienie za wysokie, wizyta u kardiologa za 3 dni...
Piekne widoki :) <3

Aszi czuję że możesz nie wytrzymać z poznaniem płci :) też na początku myślałam że może by tak mieć niespodziankę... ale jednak nie... :) wolałam wiedzieć... wiesz chciałam już wybrać imię, poza tym jak robiłam wyprawkę to jednak łatwiej kiedy się wie :) no ale może Ty wytrzymasz :)

ja płęć mojej dzidzi poznałam w 20 tyg, chociaż podobno można już nawet wcześniej, po 16 tyg.

Koraliczku moja pani doktor powiedziała, że w 20 tyg może nam powiedzieć płeć. Ale my z mężem doszliśmy do wniosku, że chcemy niespodzianke. Chociaż ja coś czuję, że mogę nie wytrzymać:)
Dolegliwości mi już przeszły- mdłości przestały męczyć:) Czuję się świetnie. Dzidzia ma się dobrze, rośnie jak na drożdżach:)

hej Dziewczyny...
Bombelkowa... masz rację na kiełbasę nie spojrzę już dłuuugi czas :P

a jeśli chodzi o pregnyl to mi przepisał mój ginekolog. On nie jest endokrynologiem tylko ginekolog-położnik.Więc chyba twoja ginka nie była w temacie :/ bo na 100% mogła Ci przepisać !!

Koralik to trzymam kciuki za wizytę !!! daj znać jak po :)

bobmelkowa ale ci wała wkrecila :P moja nie jest endo i mi przepisała :P

A mi moja ginekolog powiedziała ostatnio, że perygnyl może przepisać tylko endokrynolog-ginekolog. Dlatego zmieniam chyba lekarza, umówiłam się do swojej (tej co chodziłam), do jednej u której przez przypadek miałam jeden monitoring.
I prywatnie do lekarza poleconego przez koleżankę która też miała problem z zajściem..

aszi a jak ty mloda ciezarowko? :) tobie juz przeszlo? :)

ana herbata gorzka jest dobra na żoładek i mięta, w ciazy mozna to pić.

Aszi ja nie mam dolegliwosci.. kompletnie nic a to juz 10 tydzien, jakos bezobjawowo mi ciaza mija. moze mialam raz rano mdlosci w ciagu tych 10 tygodni ale lekkie.
a powiedzcie kiedy mozna zobaczyc płeć? 16 tydzien czy dalej? jestem bardzo ciekawa, chce i to i to ale chcialabym wiedziec :P

Koraliczku tak to juz jest, że przed każdą wizytą się człowiek stresuje:) Ale wszystko będzię dobrze:) Daj nam znać później jak tam po wizycie:) A jak się w ogóle czujesz?? Dokuczają CI dolegliwości ciążowe??

Bombelkowa pregnyl przepisze Ci Twój ginekolog, ale łatwiej dostępnym odpowiednikiem pregnylu jest Ovitrelle. Oba powodują pękniecię pęcherzyków.
Mutti ja w ogóle nie mierzyłam temperatury, bo podobnie jak u Any przez częsty brak owulacji nie umiałam interpretować wyników temperaturowych.
Ana chyba faktycznie się czymś strułaś albo podłapałaś grype jelitową;/ Najważniejsze, że czujesz się znacznie lepiej. Pij dużo płynów, żebyś się nie odwodniła.
Pozdrawiam

za 3 h ide do gina, trzymajcta kciuki!! denerwuje sie...
a ja Was nie moglam zrozumiec ze sie przed wizytami denerwowalyscie, no bo przeciez Wam sie juz udalo a teraz wiem ze to jeszcze wiekszy stres!!

ana czy pregnyl dostałaś od ginekologa, czy ginekologa-endokrynologa?

Biedactwo :* dzidzia pewnie też kiepsko się czuła. Teraz na kiełbasę pewnie patrzeć nie możesz :)

Szczęśliwego Nowego Roku :)

mutti ciężko powiedzieć co myśleć o tych temp... ja czasem swoich też nie potrafiłam zinterpretować :P
no ale skok temp następuje zazwyczaj tuż przed owulacja i utrzymuje się praktycznie do kolejnej miesiączki... tuż przed okresem spada temp.
Jesli jest ciąża temp nie obniży się !!! musisz regularnie mierzyć tempke- jeśli ciężko ci samej zinterpretować wykres popros o to swojego ginekologa.
U mnie często wogólne nie było skoku, albo temp skakała jak chciała ii okazywało się ze ja wogóle rzadko miewałam owulacje... :/ no ale po wielu próbach udało się urosły piękne pęcherzyk, wzięłam dodatkowo pregnyl na pękanie i jest dzidzia :)) Tobie też się uda zobaczysz... :)

a u mnie dziewczyny tuż przed sylwestrem ok 23 masakra- zrobiło mi się niedobrze, rozbolał mnie żołądek, dreszcze czułam się koszmarnie, musiałam się położyć ale to nic nie pomogło, w nocy telepałam się z zimna o 6 rano zmierzyłam temp - 38 stopni, wczoraj calutki dzien przeleżałam zjadłam tylko kilka sucharków i rosół z ryżem ( na siłę w siebie wlałam żeby mała się nie osłabiła za bardzo) do tego 2 razy wymiotowałam :/ dzwoniłam do gina powiedział ze jak temp i wymioty będą się utrzymywać mam się zgłosić do szpitala... na szczęście dziś się obudziłam bez tepm, czuję się dużo lepiej, nadal dietka... ale odczułam ulgę... mam nadzieję że temp nie wróci.
Chyba coś mi zaszkodziło, zjadłam kawałek swojskiej kiełbasy i to chyba to... !!! :/
dobrze że jest już lepiej :)))

a Wy jak po Sylwku? ja nawet życzeń nie byłam w stanie złożyć najbliższym :(

Ana od 5 do 9 dnia po 1 tabl.

Dziewczyny opowiem coś o sobie. :)

Mam na imię Angelika. Problemy z owu mam od ponad 3 lat. Nie znałam się na tym, a trafiłam na taką Panią doktor która olała moją sprawę, bo stwierdziła, że jestem młoda, nie staram się o dziecko to poczekamy.

Teraz w końcu u innego dostałam clo.

06.10. miałam miesiączkę

29.11. byłam u gina i miałam już od 3 dni plamienia brązowe które trwały bardzo długo, pomiędzy nimi były krwawienia.

08.12. dostałam krwawienie normalne
09.12. krwawienie bardzo leciutkie i potem cisza

15.12. jednodniowe krwawienie

21.12. krwawienie normalno/lekkie
22-23.12. krwawienie baaardzo lekkie
24.12. odrobina plamienia

25-29.12. - clo

29.12. temp przedpołudniem 37,44
30.12. temp rano 36,64
01.01. temp popołudniu 37,5
02.01. temp rano 36,63

Jestem niskotemperaturowcem i temp w I f.c. jest pomiędzy 35,8 do 36,3 c a czasem przy owu po skoku temp mam w granicach 36,36 do 36,5

Może Wy jakoś to przeanalizujecie.

Myślałam, że clo podwyższa temp, ale na necie jest napisane, że ewentualnie obniża.

Z odczuć - od kilku dni ból piersi, ociężałe, wczoraj pukanie lewego jajnika, dzisiaj jakby lekko prawego.

To jest wykres z owu kiedyś tam :

skarbmamy.pl/NPR-wykres-cyklu?wpage=1

A to są dwa wykresy od czasu mojego pierwszego krwawienia :

skarbmamy.pl/NPR-wykres-cyklu?wpage=2&id_cyklu=4756&fr=1

skarbmamy.pl/NPR-wykres-cyklu?wpage=3&id_cyklu=4913&fr=1

dla mnie 2011 byl szczesliwy trafilam na dobrego lekarza, zdiagnozowano mnie, zaszlam w ciaze!! zal mi go ale nowy 2012 przyniesie mi macierzynstwo :) oby byl bogaty w dobre doswiadczenia

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...