CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-czesc-2-t246245,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Aszi... ja też miałam takie kłucia w dole brzucha raz z prawej raz z lewej strony... mój gin mówił że to normalne... no i wszystko było i jest w porządku :) więc myślę że nie masz się co martwić !!!

Lusia... ładny płaszczyk... moja siostra zamówila podobny z Zary tez na Allegro i jest bardzooo zadowolona :)
To ty niezła jesteś jak kilka miesięcy po ciąży w rozmiar s wskakujesz :)
No ale ja niby juz 12 kg do przodu ale jakos nikt po mnie tego nie widzi :) moze dlatego ze jestem wysoka... mam 177cm, przed ciąża ważyłam 59.5 a teraz 71 kg :P
na szczescie nie porobily mi sie poki co irozstępy, i mysle ze juz ich nie będzie, ale od poczatku ciąży smaruje brzuszek, uda i pośladki oliwką dla dzieci :))

pozdrowionka

Lusia, wariatko, o mało zawału nie dostałam po pierwszym zdaniu ;).

Ja szukam brzuszkowych, śliczne są :)

Boze dziewczyny pomozcie :( nie moge znalezc plaszczs dla sibie :(

znalazlam cos takiego, ale nie jestem do konca przekonana-
http://allegro.pl/nowy-zimowy-plaszcz-pikowany-kurtka-futro-s-i1927645402.html

moze wy cos znajdziecie? ogolnie taki styl mnie interesuje i rozmiar S

Aszi, zawsze najlepiej zadzwonić do położnej i zapytać. Mnie łapały kolki z boku, tak jakby od jajników. I to czasami tak, że nie mogłam się wyprostować. Podobno to od wysiłku, tylko jakoś specjalnie to się nie przemęczałam:)

Ana, ja tam zawsze znajdę coś fajnego do kupienia ;)

Aszi... tak samo z głaskaniem brzuszka ma mój siostrzeniec- 3 latek... zawsze jak mnie iwdzi mówi że ciocia ma w brzuszku dzidziusia i też głaszcze brzuszek :) sweet :)

Kkasia.. ja już praktycznie z ciszków nic nie kupuje bo mam dużo rzeczy po dziecku siostry... tylko do szpitala biore nowe ciuszki :)
mam juz body, kaftaniki, półspiszki jeszcze tylko kupię zwykłe śpiszki i czapeczki bawełniane...
teraz kupuje akcesoria dla małej :P

pozdrawiam :)

chyba maja tak kobitki... z tego co wiem cialko zolte sie rozrasta i to dlatego.. dobrze chyba ze koli... ana lenka kasia? a wy tak mialyscie?

A mam do was jeszcze pytanie, miałyście czasami uczucie kłucia w dole brzucha? Nie jest to ból, raczej odczuwam to jako kolke. Troche mnie to niepokoi.

Hej dziewczyny!
Czuję się o niebo lepiej:) Miałam super weekend. Pojechaliśmy z mężem do moich rodziców, mama miała urodziny i imieniny w jednym:)
Na imprezie podeszła do mnie moja 4-letnia bratanica i się pyta: "ciociu, a ty masz dzidziusia w brzuszku?", na co ja jej odpowiadam, że tak, ale narazie jest bardzo malutki. Więc Ala chwilę myśląć wzięła swoją rękę położyła na moim brzuchu i zaczęła go głaskać:) Rozczuliło mnie to:)

Koralik, o tak faceci to mają dziwne podejście do sprzątania :)))

U mnie lajtowo :). Pół dnia byłam na zakupach i wydałam górę pieniędzy ( do Świąt zęby w ścianę), ale kupiłam min śliczną sukienkę dla małej. jeszcze śliczniejszą bluzę i wózek dla lalek.

Ana, nie wiem czy u ciebie jest Smyk, bo są przeceny.

:):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Koraliczek ale się uśmiałam :P
wiem jak to z chłopem czasem bywa, mój też czasem zabiera się za coś... a później ja to musze posprzątać - MASAKRA!!!

dzis też mnie wkurzał, wymyślił że trzeba zrobić jego pranie robocze- zasyfione spodnie i bluzy które leżały na podwórku, powiedziałam żeby to porządnie wytrzepał i przynióśł a ja jutro to wypiorę... a on mi mówi że dzisiaj nie będzie tego trzepał, że sam to wypierze, wrzuci do pralki bez trzepania i też bedzie.... jak się na niego wydarłam... !!!! opieprzyłam go że jak tak chce to wyprac to napewno nie w mojej pralce,(może to zrobić u swojej mamy :) nie chcę mieć syfu po tym praniu w łazience i w pracle... mówię mu że jak on sobie to wyobraża, wrzuci do pralki zabłocone pranie a ja później będe prała ciuszki dla dziecka- on chyba jest nienormalny- Nic się nie odzywał !!! i też się dzis podarliśmy !!!

ale widze ze z facetami tak bywa :P
no ale pranie na szczescie nie robił, sama wole się za to jutro zabrać, i mieć mniej sprzątania aniżeli mąż by urządzał swoje pranie robocze !!!

Ehhh... :)

pozdrowionka :)*

ale sie pozarłam ze swoim chopem ;/ wkurzyl mnie maxymalnie dawno takiej furi nie mialam...... wymyslil sobie idiota ze zrobi wlasne wino z jablek.. wszystko fajnie gdyby tylko umial kolo siebie jeszcze "po" robocie oporzadzic....... resztki z jablek wsadzil w worki i dal mi na korytarz... a z tych workow sie lalo.. juz taki sfermentowany sok troche ;/ bo one tam STAŁY @ DNI!!! myslalam ze go udusze, walilo na caly dom! do tego kran zapaskudzony piecyka nie umialam domyc, w prysznicu resztki jablek, podloga ulepiona... i ON NIE WIDZI PROBLEMU... UMYJE SIE (samo)... no i mowie zeby umyl podloge i wyniosl te worki bo smierdzi i minie cofa... a on z tym KAPIĄCYM WORKIEM przez całe mieszkanie do balkonowych drzwi w sypialni na podworko do kontenera zamiast naokolo.... pokapal 3 pokoje... i powoli zaczyna sprzatac a mnie kurki ca chycila i wyrwalam mu tego mopa i dre sie szybko bo mi wejdzie pod panele.... dostal taki opiernicz ze sie w glowie nie miesci... :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( dalej jestem zła!

ja też umieram ;(

brzuszek mnie boli :(

Ja mam zachciewajki podobne do tych co ma Ana :). Plus mam jazdę na sushi, oczywiście jem te bez surowej ryby. Mogę tego zjeść tonę, na hasło california maki zaczynam się ślinić.

No ja juz zaczynam panikowac i nie powiem, ze nie myślę o przedwczesnym porodzie :/ ale mam nadzieje, ze we wtorek gin mnie uspokoi, bo nie zauwazyłam zadnych wskazujących na to objawów.

Teraz od rana za to czuję sie jak napompowana i cała obolała, bo gazy mi dokuczają. Masakra :( a od wczoraj plecy pobolewaja...

Ana, masz rację, teraz musisz więcej odpoczywac.
ja mam wrecz wyrzuty sumienia, że za malo sie ruszam, ale nawet mały spacerek powoduje twardnienie brzucha :/
Ja jestem jakies 7kg na plusie.mam nadzieję, ze 15 nie przekrocze...

Hej Hej :)

Lena... ja też powoli zaczynam myśleć... narazie się nie boję bardzo, ale zastanawiam się jak będzie... :P

a tak wogóle od 2 tygodni boli mnie krocze i pachwiny... mam wrażenie jakbym się nieźle gimnastykowała i rozciągała- jakby zakwasy, odczywam najbardziej przy chodzeniu i jak się przekrecam z boku na bok w nocy... podobno w zaawansowanej ciąży to normalne... tak wyczytalam na necie. Ja zreszta dużo chodze i chyba musze zacząc sie oszczedzać żeby niunia nie przyszła na świat za wcześnie :)

a tak wogóle ile już przytyłaś Lena??
ja ok 11,12 kg.

ja mam jeszcze 4 dni do okresu.... musi przyjsc w terminie bo mam laparo ustalona na poczatek stycznia....

Oj z tym słodkim to nie ma reguły:)
Ja czekam na synka, a ochotę na słodkie mam bardzo często :D
(Fakt, że lepiej tego unikac, m.in ze względu na zaparcia - ja teraz sie pilnuję).
Na pocżątku może odrzucac od wielu rzeczy ( tez tak mialam). to co zawsze sie lubiło nagle jest bleee.

Ana, myslisz juz o porodzie?? ja powoli zaczynam sie bac...

Koraliczku, super że nowa praca daje Ci tyle satysfakcji! :DDD

hejj:)
Koraliczku-super ze masz fajna,satysfakcjonujaca prace;)
Mnie po tym zastrzyku (pregnyl) bola jajniki co jakis czas,ciekawa jestem co tam sie dzieje...

Inne tematy z forum

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?