CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

Hej, dziewczyny zakładam nowy szczęśliwy wątek dla staraczek :)
Stokrotka trzymam kciuki:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

Koraliczek ślemy dobre fluidy - zdrowotne tym razem;)

Koraliczek ty nam nie rób takich numerów ;)

koraliczek trzymaj sie !

Hej kobietki, ja sie nie odzywalam bo w szpitalu leze, nie mialam glowy na internet... Nie urodzilam. Trafilam tu przez biegunke, wymioty, temperature, niskie cisnienie no i przez to dostalam skurczy.. Jedne na ktg wychodza, inne nie no ale kontrolujemy sprawe, stan zapalny czyli CRP wyszlo 60 wczoraj rano a popoludniem juz 120 i nie wiadomo czemu... Zalozyli dojscie centralne, podaja mi plyny i antybiotyk... Jutro kolejne badania... Czuje sie fatalnie, ale mowia ze 37 tydzien wiec jest git jak by co moge rodzic....
A Ty Aszi sie tam trzymaj i rozdwajaj :) pozdrawiam!

Wiesz, jak zwróciłaś na to uwagę to też mi się wydaje, że podejrzanie długo jej nie ma.

A ty mi tego nie rób, byłam pewna, że zaczniesz rodzić;))

Ja jeszcze czekam...nadal bez zmian:)
Ale Koraliczek mnie zastanawia...

Czy ktoś urodził??

Byłoby śmiesznie:)
Mam przeczucie, że Koralik jednak ma już poród za sobą. Coś tak czuje:)

Byłby numer jakbyś z Koralikiem urodziła jednego dnia:)

Kasia chciałabym. Jeśli nie dzisiaj to w najbliższych dniach. Tak do poniedziałku byłoby dobrze:) Mam nadzieję, że to będzie to:)

Aszi ja obstawiam, że jak to czas to skurcze powinnaś dostać w ciągu 2-4 godzin. Oczyszczanie to jedno, ale tak jak pisałam biegunka powoduje skurcze jelit, jelita jako, że są ściśnięte w brzuchu naciskają na macice i też pojawiają się skurcze.

kasia czytałam gdzieś, że organizm się oczyszcza w ten sposób przed porodem. Liczę na to, bo już zwariować idzie:)

Nigdzie nie idź!!!!!!!!!!!!!!! Biegunka może wywołać skurcze jelit a te skurcze macicy. Aszi jak masz rodzić to teraz jest moment:)

Hehe...kasia z fachowcami to tak jest....wiem,bo sama niedawno remont przerabiałam. Na szczęście mam go już za sobą.
Ja dzisiaj jakby tego było mało dostałam mega biegunki, byłam już 7 razy w toalecie. Nawet na zakupy sie boję wyjść z domku. Nie wiem co jest grane;/
Też mam nadzieję,że u Koraliczka wszystko w porządku pomimo tych burz. Pogoda jest nieprzewidywalna.

Ania ja już kiedyś o tym pisałam, że nowe wytyczne mówią żeby robić tylko i wyłącznie 75. I pewnie co niektórzy lekarze nie doczytali a jeszcze inni mają "swoje wytyczne" ;)

Koralik nie może urodzić bez nas ;). Ja to bym się bała, bo tam straszne burze były, mama nadzieję, że nie jesteś odcięta od świata.

Aszi, ja i bez ciąży jestem nabuzowana. Powód jeden fachowcy... Wczoraj się tak z panem pokłóciłam, że moja najstarsza córka powiedziała, że myślała na początku, że to się jej śni, bo to nie możliwe żebym się tak darła.

Koraliczku a gdzieś ty się zaszyła. Coś się nie odzywasz- nie mów mi tylko,że urodziłaś i zostawiłaś mnie w te upały!! No No No....:)
Dzisiaj mam lepszy dzien jeśli chodzi o moje nastawienie psychiczne- wczoraj byłam taka rozdrażniona i taka nabuzowana, że aż dziwne, że mąż cały:) Biedny on, musi znosić moje humory!

trochę mnie zemdliło:), ale chyba małemu się spodobało bo po takiej ilości słodyczy kopał całe 2 godziny:) miałam książkę więc czas jakoś zleciał:) oby wynik był dobry i nie trzeba było powtarzać tej przyjemności:)
swoją drogą zastanawiam się czemu niektórzy lekarze zlecają obciążenie 50g a inni 75g, moja siostra też robiła próbę z 50g...

Ania super,że dałaś radę to wypić. No i to czekanie też jest pełne podziwu. Ja musiałąm siedzieć w przychodni godzine, bo miałam glukoze 50g.
Wynik na pewno będzie dobry:)

Kkasiu fotelik jak najbardziej musi być dobry, zamierzam kupić maxi cosi lub romer z bazą isofix.. taki który ma najmniej 4 gwiazdki w testach bezpieczeństwa, a najlepiej 5:)
Poza tym dziękuję za podpowiedzi dot wózków, właśnie podobnych parametrów szukam..:) warto kupić taki, który już ktoś wypróbował:) zastanawiałam się czy kupić wózek z przedziału do 1500zł, czy warto wydawać np 3000zł.. ale chyba nie ma sensu wydawać nie wiadomo ile na wózek, bo te droższe często mają mniej funkcji np brak amortyzacji, kół pompowanych czy też możliwości montowania siedziska w 2 kierunkach i są w podobnych wagach, więc nie wiem czemu ceny są takie kosmiczne, chyba płaci się za nazwę firmy nadrukowaną na stelażu..
Poza tym muszę się pochwalić właśnie wróciłam z obciążenia glukozą 75g:) mimo, że słodycze w ciąży mi nie wchodzą to dałam radę wypić ten ulepek :))) oby wynik był dobry:)

ale jeszcze dzień przed porodem nic nie czułam, żadnych objawów, 18 go stycznia jeździłam jeszcze autem, chodziłam po sklepach, robiłam zakupy a 19 go niunia się urodziła :) więc Kochana nie znasz dnia ani godziny... teraz to poród może być już w każdej chwili... :))

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (39 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...