CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

Hej, dziewczyny zakładam nowy szczęśliwy wątek dla staraczek :)
Stokrotka trzymam kciuki:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

witam kobietki...
dawno mnie tu nie było, ale podczytuję Was caly czas... :P widze że sporo się dzieje i za wszystkie trzymam kciuki...
jejku Koraliczek, Aszi juz zaraz rodzicie... zresztą roli też... kiedy to zleciało...?
no a moje dziecko za kilka dni konczy 5 m-cy :) też nie wiem kiedy to minęło... :) mała jest coraz fajniejsza, ciągle się śmieje, teraz jest na etapie przewracania sie z plecków na brzuszek :) ...i wkładania stópek do buzi :P
ja wkrótce wracam do pracy więc powoli wprowadzam Ali pokarmy stałe... jednak nie butlą... niunia nie akceptuje picia z butelki, woli łyżeczkę :) kaszki jej smakują, gorzej z zupką marchewkową :/ no ale cycuś to nadal podstawa :)

żonka- ja też brałam clo- skutkow ubocznych nie mialam, raz tylko doszlo do przestymulowania i to po 1 tabletce... potem brałam pół tabl dziennie, ale marnie rosły pecherzyki, potem 1 i w końcu 2 tabl . do tego luteina, w 7 ostatnim i szcześliwym cyklu z clo doszła metformina (wspomaga owulkę) + pregnyl na pęknięcie i się udało !!!!teraz mam piękną córę, która właśnie smacznie śpi i o którą walczyłam prawie 2 lata!!! dziewczyny nie wolno tracić nadziei ! clo pomaga, wam też się uda !!!

pozdrawiam buziaki :**

Roli gratuluje chłopca;)))
Bobmbelkowa te 10 dni pewnie będzie ci się wlec niesamowicie-najlepiej zajmij sobie czymś czas i jak najmniej myslenia (chociaż sama oczywiście nie myślałam o niczym innym;p) Ja tam sciskam kciuki:)

Roli strasznie się ciesze, że chłopak:) Nie jestem sama:)
Oprócz Leny wszystkie rodziny dziewuszki:) Ja też już corazbliżej końca:) U Ciebie już 26tydzień, ależ ten czas leci:) Jak się ogólnie czujesz? Mi narazie pogoda sprzyja- nie ma upałów. Jutro idę odebrac wyniki i jadę do endokrynologa na 19tą. A w poniedziałek znowu zobacze maluszka:)

witam kobietki:)

widze ze starania naszych staraczek pelna para:) trzymam mocno kciuki i wysylam fluidki:)

Aniu mi w 13 tyg w szpitalu lekarz powiedzial ze raczej chlopak, kazdy mowil ze dziewczynka, w 15 tyg Doering dal 99% ze chlopak a w 20 tyg to juz tylko formalnosc byla bo maly pindolka pokazal i sama widzialam:) takze pewnie u Ciebie tez sie sprawdzi:) a powiedz co kryje sie w brzuszku?

Koralik u Ciebie to juz niedlugo godzina zero:) Przygotowana?

U mnie w sumie nic ;]

Szymszunia, a co u ciebie?
Bombelkowa, trzymam kciuki.

Bombelkowa wytzrymaj ;]
Może rzeczywiście herbatka pomoże ? :}

stokrotka bete robiłam w 27 dniu cyklu. owulacja według testów i bólu owulacyjnego który jest u mnie dość silny była około 14 dnia ...

Aszo, mi od razu zapisała 2x1 tabletke od 4 do 9 dc i w trakcie brania na kontrolne usg, jednak ciagle mam nadzieje, ze ta owulacja byla i kuracja CLO nie bedzie potrzebna :-) Badania progesteronu nie było, ale mierze tempke i od wczoraj, czyli 15 dc wyraźny wzrost. Czy to może oznaczać że jednak owulka była?

no chodzilo mi o "wedrowke" o jakiej pisze żonka..

a u mnie pryszcze znowu sie pojawialy wiec pewnie za 2-3 dni bedzie @..piersi bola..

dziwne to wszystko..bo tak w okolicy owu bolaly strasznie przez kilka dni..potem kilka dni spokoju..i teraz znowu bola...nigdy tak nie mialam,ale coz...

żonka owulację stwierdza się też na podstawie badania stężenia progesteronu w surowicy krwi.
Ja właśnie dziś robiłam. Miałam płyn i miałam ciałko żółte poowulacyjne, więc mam nadzieję że była i że trafiliśmy.

W sobotę i w ndz były przytulanki, bo pęcherzyk był w sobotę a w poniedziałek już go nie było :)

Oj dziewczyny, dziewczyny.. dziękuję za kciuki i fluidki. U mnie dziwne kłucia w podbrzuszu i taki śluz twarożkowy troche.. Wczoraj zrobiłam sobie test owulacyjny (bo jakby była ciąża to byłby pozytywny) i nie chcę zapeszać ale chyba widziałam cień cienia..

Jeszcze 10 dni do testowania.. Jak ja to wytrzymam :((

Ambrozja jesteś 8 dni po terminie spodziewanej miesiączki?? Robiłaś bete??

Zonka a w którym dniu cyklu kazała ci się zgłosić na obserwację cyklu. Przy Clo trzeba monitorować pęcherzyki, żeby ustalić odpowiednią dawkę leku.
Ja najpierw brałam pól tabletki- pęcherzyki nie rosły, potem jedną i zaczęły rosnąć, aż w końcu przestały. Przy 1,5 tabletki zrobiła mi się torbiel krwotoczna i znowu musiałam zmniejszyc dawkę do jednej tabletki. Ale w ciągu cyklu byłam 2 albo 3 razy.Jak lekarz zaobserwuje czy pęcherzyk odpowiednio urósł to będzie wiedział czy pękł. Czasami dają zastrzyki, żeby pęcherzyk na pewno pękł. Ja takie właśnie brałam.
Co do efektów ubocznych zdarzało mi się mieć zawroty głowy z tego co pamiętam.

Tak, ale zapłodniona komórka wędruje ok. 7 dni i wtedy się dopiero zagnieżdża i zaczyna wytwarzać HCG (wcześniej jest nie do wykrycia), także ja bym jeszcze troszkę poczekała.

A co do CLO, ja od nowego cyklu zacznę stosować i chciałabym się dowiedzieć, czy macie dziewczyny jakieś skutki uboczne? Jak czytam tą ulotkę to aż włosy się na głowie jeżą...

I może któraś z was się orientuje czy ginekolog zawsze zobaczy czy była owulacja jak jest już po? Ja, o ile miałam owulke, to była ona w 13dc, wtedy też z rana było przytulanko :) Jednak w 14dc byłam u mojej pani dr i powiedziała mi że nie widzi pozostałości po pękniętym pęcherzyku ani płynu, choć mój śluz i szyjka wyglądają jak na owulację albo trochę po. Mówiła że raczej nie było ale nie jest w stanie na 100 procent stwierdzić i przepisała mi właśnie od kolejnego cyklu CLO a teraz mam dodatkowo łykać luteinkę. Może któraś miała podobną sytuację?

stokrotka chyba trudno by było zajść 5-7 dni po owu bo komórka jajowa "żyje" ok 24 godzin.. więc do zapłodnienia może dojść jedynie w czasie lub do jednego dnia po owulacji..

ambrozja w kktorym dniu cyklu robilas bete?? moze za wczesnie??

czy mozna bete zrobic np. okolo 6 dni po owu?? czy jesli by sie bylo w ciazy beta by wykazala cos?? czy to jednak za wczesnie na bete?? (przeciez do zaplodnienia moglo dojsc np. 5-7dni po owu) prawda?

Koralik, a ty też tak nie miałaś, że ci się okres spóźniał i ciąży nie było, a zaszłaś w następnym miesiącu?

hej dziewczyny, a ja dalej bez @ już 8 dzień ..;/

Aszi super wieści, dobrze, że jest lepiej:)
bombelkowa trzymamy kciuki, bo jakoś tak po mnie ciążowa cisza, najwyższy czas na nową fasolkę w wątku!
iwonus szkoda, że @ przylazła.. ale może w następnym cyklu bez stresu się uda..
Ja jestem po wizycie u lekarza, małe się dobrze rozwija, rośnie ładnie:) 27 idę na połówkowe może dowiem się kto mieszka w środku.. bo póki co były tylko spekulacje lekarza w szpitalu w 15 tyg więc jeszcze się nie nastawiam:)

iwonus szkoda.. ale wiesz, bez stresu i czekania... bo to nie pomaga fasolce sie zagniezdzic :)

bomblu &&& kciuki!

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...