CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 9.

Oto jest.

Beta 3311.

Wciąż nie wierzę :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 9.

Witaj Zosieńko! :))
Brawo dla mamusi!

Zosieńko witaj na świecie :) Koralik ściskam bardzo mocno i gratuluję:)

Koraliczku, byłaś bardzo, bardzo dzielna! Odpoczywaj, kochana. Witamy Zosieńkę po tej stronie brzucha :)

Koraliczek gratuluję :) Witamy Zosię na świecie :)

Kochane oxy mialam od 8, odeszly wody i zaczely sie skurcze co 2 min coraz dluzsze i mega mocne... Wody byly zielone... Odlaczyli oksy bo rozwarcie nie postepowalo a mialam juz swoja akcje skurczowa... Dali mnie do wanny... Plakalam z bolu i nic sie nie dzialo... W koncu o 18 podjeli dezyzje o cesarce i z cesarki zosia byla pol h pozniej na swiecie, ma 4 kg i 53 cm... Jest sliczna,,,, a ja wykonczona...

:) no to jeszcze są szanse:) ciekawe co by na to powiedziała sama zainteresowana:) kiedyś sama chciałam mieć bliźnięta, teraz przy atrakcjach ciąży pojedynczej entuzjazm mi minął:) a moja prababcia miała 3 pary bliźniąt.. nie wiem jak ona to wytrzymała:))

Co do bety Bomelka i przeczuć Ani, to jeszcze może się okazać, że to bliźniaki. Koleżanka była w 6 tyg na usg i lekarz jej powiedział, że jest dzidziuś, za dwa tygodnie powiedział: mówiłem jeden? Są dwa:)). Ja też bym chciała żeby w wątku pojawiły się w końcu bliźniaki:).

Co tam Ania, Koralik nie rodzi to chociaż o czym innym porozmawialiśmy:)

Koralik ty już podłączona?

jej spowodowałam lawinę postów:) wiem, że desperacja robi swoje i może jak mój synek będzie miał problemy to też będę chwytać się różnych sposobów, jednak póki co tego sposobu bym nie wypróbowała.. ale jak mówicie każdy może mieć swoje zdanie:)
Bombel a już myślałam, że przy tak ładnie rosnącej becie będą bliźniaki:)

A ja w piątek miałam wizytę. Jest pojedyńczy zarodek :)

Lekarka powiedziała, że przez moje nieregularne miesiączki ciąża jest 2 tygodnie młodsza.
W czwartek powinno być serduszko.

Koralik 3mam kciuki cały czas.

Aszi współczuje ciężkich dni.

kkasia aż sie popłakałam ze śmiechu, dobre :)

U nas na zaparcia pomaga deserek z jagód - słoiczek np. jagody z jabłkiem, nie ze świeżych, po godzinie wszystko wylatuje więc polecam, może którejś pomoże...z tego co wiem to śliwki nie zawsze też działają

Dziewczyny na zaparcia dla dziecka dobr jest suszona śliwka z Gerbera no i podawać wodę/soki nawet do 500 ml dziennie żeby kupka była luźniejsza no i najlepiej zrezygnować z kleików ryżowych.
Dziecko na samej piersi może nie robić kupki nawet 7 dni bo mleko matki jest w 100% przyswajalne

Przy rozszerzaniu diety moje dziecko też ma problemy z zaparciami i niestety nic nie pomagało więc pediatra zaleciła Debridat, Lactulosum i kropelki żywe kultury bakterii...nie pamiętam nazwy i jest poprawa tylko moje maleństwo boi sie zrobić kupkę i cały się zaciska jak robi no ale robi już częściej

Koralik ja miałam podaną oxy dzień przerwy i noc przed kolejnym wywołaniem Bartek sam zaczął się pchać na świat:) Dostałam znieczulenie w kręgosłup i czułam się jak w raju:) nawet nie wiem kiedy mnie zszyto. Powodzenia

Wczoraj mialam probe z oksy a kroplowke prawdziwna dostane dopiero jutro, chyba ze dzis bedzie miejsce na porodowce, bo jest kilka dziewczyn do tej proby co ja mialam wczoraj i one musza tez to zrobic... Takze dzis sie lenie znowu, nic sie nie dzieje a jutro beda wywolywac...
Aszi wspolczuje ci z calego serca...
Lenka super ze macie mieszkanie, tak dlugo czekalas!!

Lena, super:))

Koralik, ty pisz chociaż dwa słowa. Ja już myślałam, że się męczysz po oxy, a ty męża zabawiasz;)

Koralik!!! czekamy na Ciebie i Zosiaczka! :DDD trzymam kciuki za Was!!!!

Aszi bidulko wiem co przezywasz :((( Jednym słowem chyba z chłopcami są od poczatku większe problemy... My i teraz jak mały zaczał jesc zupki mamy podobny problem :((( I tez juz nie wiem jak mu pomóc. Wczesniej tez uzywałam termometru ( i tu popieram Basieniaczka _ niby nie powinno sie tego robic, ale zdesperowana matka czasami nie ma innego wyjscia, szczegolnie ta na obczyznie gdzie dla lekarzy wszystko zawsze jest cacy i nie chca nic przepisac itp.- w Polsce mamcie z tym o wiele lepiej!)ale niestety to tez nie pomagało, albo robiłam to za słabo...
Tymek skonczył własnie pół roczku, a brzuszek wciaz bardzo dokucza, noce nieprzespane....:((
Aszi, wal do pediatry - na pewno cos poradzi!!! Bedzie dobrze:) w Polsce jest duzo specyfików :)

Aha, nie bedzie mnie przez jakis czas, bo SIĘ W KONCU PRZEPROWADZAMY, a tam jeszcze neta nie ma.
udało sie w koncu znalezc"kawałek "mieszkanka... malutkie jest, alew jest :D
Wszystkim przyszłym mamom serdecznie gratuluję i sciskam kciukasy no i oczywiscie za nasze staraczki!!

kkasia dziękuję za popracie:)

no, ale nie wiem jak ma się to do brania clo...no, ale z umiarem to chyba można. Musi sama podjąć dezycję

Koralik trzymam kciuki

Aniu moja kumpela musiała tak zrobić (chodzi o ten termometr), bo niestety w Irlandii nie ma takiego dostępu do lekarzy polskich o każdej godzinie jak w Polsce, nie mówię o szpitalach, bo to już w ogóle porażka - więc to co jej mała przechodziła przez kolejną noc - ona po prostu musiała tak zrobić...no a każda zrobi jak uważa
poza tym to co dawał lekarz nic nie pomagało, a nawet pogarszało - poza tym trzeba się najpierw znaleźć w takiej sytuacji jak przez kilka godzin dziecko się drze, jest całe czerwone, pękają mu żyłki na twarzy i ledwo co łapie oddech, aby nie spróbować w każdy sposób pomóc jemu

no i niestety, ale każda rada położnej nie będzie działać przy każdym dziecku

kiedyś wyczytałam, że do dnia miesiączki uszkodzona komórka płodu np. przez alkohol lub silne leki itp. się wymienia na zdrową - tak jest to mądrze skonstruowane

Koraliczek trzymaj się :) trzymam mocno kciuki za pomyślny poród :*

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...