CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 9.

Oto jest.

Beta 3311.

Wciąż nie wierzę :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 9.

masakra dziewczyny, miałam dostać wczoraj @ a od dziś miałam robić zastrzyki stymulujące-niestety....już zaczynają się schody...a to dopiero poczatek
jak na złość jak nie chciałam żeby @ przyszła to teraz w tak ważnym momencie gdy ma być to jej nie ma....echhhhhh

oj Roli czas leci za szybko :) moja to już mały cwaniak, który się często fochuje - przeważnie na tatusiu sprawdza efekt krokodylich łez i tatuś daje jej wszystko :)

no a Ty już końcóweczka - super :) no i teraz czas dopiero ruszy do przodu :)))

Kurcze a ja zaczynam się martwić o młodego. Od wczoraj nie zrobił kupki, w nocy popłakiwał przy puszczaniu bączków.
W szpitalu robił kilka razy dziennie, a potem 2 razy w ciągu dnia.
Martwie się, bo lekarz mówił, że mały miał strasznie dużo zalegającego stolca w jelitach. Nie chce, żeby znowu tak było.
Jeśli do niedzieli nic się nie zmieni to pojade z nim na ostry dyżur do tego szpitala, w którym był operowany;/
Koraliczku co się z Tobą dzieje?? W ogóle się nie odzywasz. Jak się miewa Zosieńka?

klara, jakbys dostała skierowanie normalnie na zastrzyk, to w każdej przychodni na NFZ możesz się zglosić do zabiegowego i tam Ci zrobi pielęgniarka.
Ja chodziłam przez 3 msc na zmianę opatrunku po operacji, bo wolałam mieć oczyszczaną ranę profesjonalnie, choć mogłam to robić sama w domu.

dziewczyny, znacie kogoś kto odpłatnie robiłby mi zastrzyki, przez 10 dni, ja jakoś nie mogę sama a mąż się boi.....

chyba tak zrobię, jestem po jednej operacji i w przyszłym roku czeka mnie druga ale to już po jak się uda:)

Kasiu Sebastian coraz lepiej. Dzisiaj śmiał się od ucha do ucha to człowiekowi od razu lepiej- zapomina o nieprzespanych nocach. Młody nadal ma problem ze snem, tzn. ładnie zasypia, ale strasznie szybko się wybudza. I nie wiem czemu, więc często trzeba do niego wstawać, żeby go ululać:)
Klara może warto o jakiejś rehabilitacji pomyśleć- ciąża dodatkowo obciąży kręgosłup. Kup sobie pas odciążający kręgosłup w sklepie rehabilitacyjnym.

hejka
właśnie wróciłam od gin, generalnie wszystko ok, bóle brzucha i obrzmienie to efekt zastrzyku..po obejrzeniu badań stwierdziła że muszę pójść do hematologa bo od dłuższego czasu moje wyniki krwi są niefajne, coś z czerwonymi krwinkami...do tego przepuklina jądra miazdzystego to kolejny minus , ale powiedziałam jej że podejmuję to ryzyko
podsumowując....jeśli nie bedzie nowych niespodzianek to na koniec miesiąca transfer!!!!!!!

Roli takie http://www.nokaut.pl/szukaj/seni-soft-podklady-higieniczne-90x60-30-szt.html.

Aszi jak Sebestianek się miewa?

Roli ja stosuje w domu takie podkłady do przewijania małego. Robię to na łóżku, i żeby nie zafajdolił mi łóżka to mu je podkładam pod d*pcie:)
A już nie raz zrobił na nie piękną kupke hehe

dzięki dziewczyny za informacje:) przydadzą się wcześniej, bo może będę musiała zrobić zakupy dla synka siostry, wczoraj trafiła do szpitala mały miał za wysokie tętno i już ją tam na razie zostawili, a że ma już lekkie rozwarcie i jest na końcu 37tc to kto wie.. oczywiście musiałam jechać spakować jej torbę, bo szwagier nie miał pojęcia co zabrać dla niej i małego, więc z tego powodu myślę, że jeszcze będzie trzeba mu pomóc przygotować mieszkanie i zakupy apteczne.. aż mnie wczoraj brzuch rozbolał z nerwów tak jak na okres i musiałam poleżeć w trakcie tego pakowania..

Dziewczyny a o jakich podkladach mowicie? takich dla mam poporodowych jak bella mama? a dla dzieci jakie? to jakies sie stosuje?

Basieniak mala Ci rosnie jak na drozdzach i juz roczek niedlugo:)

sudokrem dobry przeciw odparzeniem, ale jak się już pojawią to raczej nie pomoże, a może pogorszyć - ostatnio przeszłam z młodą mega odparzenie, aż do ranek i pomogła mąka ziemniaczana...cała reszta do D....Y!!!;)

Ja mam takie witaminy dla maluszka
http://www.doz.pl/apteka/p54262-VitaDerol__K_witamina_D_400__K_25_kapsulki_twist-off_40_porcji
Oczy przemywam zwykłą przegotowaną wodą. Do pupci używam Linomagu i też świetnie się sprawdza. Młodemu po urodzeniu strasznie łuszczyła się skóra, ale zwykła oliwka świetnie się sprawdziła.
I podkłady też miałam do szpitala te co Kasia. W domu teraz małemu podkładam z Pandy- są tańsze, a też użyteczne:)

Gaziki takie z apteki do przemywania oczu, bepantheny miałam dwa jeden do pupci drugi do brodawek. Witaminy miałam te http://oleofarm.eu/srodki-dietetyczne/79-kid-vitum-kapsulki.html. Sól nie tylko do oczu do noska też:). Do oliwkowania używałam parafiny i u nas super się sprawdziła, bo Lena zrzucała skórę jak jaszczurka. Natomiast w Niemczech jest ponoć zakaz stosowania.
oo i jeszcze podkłady Semi dla ciebie i dla maluszka.

o tak fridę mam już na liście, do pupy bepanthen i kupiony już olliatum soft (na początek) sudokrem słyszałam, że jest dobry na ewentualne odparzenia.. sól fiziologiczną do przemywania oczu (choć mama przemywała mi przegotowaną wodą i też żyję:)) octenisept do pępka.. gaziki jałowe.. no i jeszcze witaminy ale nie wiem które producentów jest z tysiąc:) czy coś jeszcze w aptece? na innych watkach sa listy apteczne, ale robią ją dziewczyny przed porodem i jak dla mnie za dużo tam niepotrzebnych rzeczy..

Aniu moja siostra uzywa fridy do nosa malego zeby oczyscic nosek. Jest zachwycona tym..maly nie placze - mama wspominala,ze my przy gruszce to ryczalysmy w nieboglosy a on przy tej fridzie maly lezy spokojnie:-))

no i co dalej to nie wiem..musialabym zapytac:-)) wie,ze uzywa sudocremu do pupki ale nie kazdorazowo, oliwke ma, parafine bo maly mial suchy brzuszek od papmersow i oliwka nie pomogla.. szczoteczke do wloskow...

aaaa, jakiś czas temu to było... napisałam, że rezygnuję, że nie mam siły... i takie tam... tak po prostu moze nie jestem taka silna psychicznie, jak niektóre z Nas.

Bombelkowa... napisałam PW.

Asiunia, a poza tym - jest dużo racji w tym co mówisz.... więc dlaczego ktoś Cie keidys zlinczował ?:)

no widzicie ilu ludzi tyle opinii i to jest fajne, tak jak pisałam zawsze trzeba decyzję podjąć samemu:)
a teraz z innej beczki do obecnych tu mam: dziewczyny robię listę apteczną dla ludzika, może z miesiąc za szybko, ale skoro już muszę leżeć to możliwe, że potem nie będę miała głowy do tego (mąż raczej sam nie kupi).. muszę wybrać witaminy D i K,czy pediatra polecał Wam jakąś konkretną markę? dajcie znać co stosujecie i w co jeszcze powinnam się zaopatrzyć.. podstawowe rzeczy takie jak pieluchy,aspirator, octenisept, olliatum do kąpieli, krem do pupy itp..mam ale czy coś jeszcze będzie potrzebne, o czym mogłabym nie pomyśleć? chcę się przygotować, a nie chcę nakupić bez sensu.. będę wdzięczna za podpowiedzi

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...