CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIĄŻA

Hej Koraliczek :)

u mnie wszystko oki czuje sie dobrze a piersi to mam raczej takie twarde powiekszone jakby nabrzmiałe i cięższe(bo ogólnie mam mały biust ;-)
poza tym troszke brzuch mnie pobolewa na dole, ale mysle ze to normalne, mam nadzieje ze dzidzi ma sie jak najlepiej, czytam na necie rozne info co sie dzieje w 5 tyg ciazy. Mam nadzieje ze jak pojde 7 go czerwca na wizyte zobacze serduszko :))
a za Ciebie trzymam kciuki !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jutro rano zrobie test 10 ml a pojutrze lece na bete dla pewnosci ze nie ma fasolki. We wtorek mam dzwonic do lekarza i umawiac sie z tym profesorem, ciekawe co mi powie i czy bedzie mnie chcial leczyc...

Olcia, Ana jak dzidziula?
Basieniak jak mdłosci?
Lena jak samopoczucie? :) trzymam &&& :)

Ana a masz takie okragle i takie delikatne i galaretowate czy twarde? bo ja ma okragle i takie delikatne mieciutkie wlasnie i troche bolą

a mnie piersi strasznie bola nie moge sie dotknąć , ale tez ładnie sie zaokrągliły hihi !! :))

pozdrowionka !!

Ana Basieniak Olcia Lena trzymajcie prosze kciuki! ja nie mam u siebie w domu internetu chwilowo ale jutro pewnie tez na chwile wpadne do rodzicow to do Was zajrze :) A w poniedzialek juz bede miala u siebie neta to zamelduje co i jak :) Jestescie kochane nie dalabym rady sama, oszalalabym :)

Koraliczek... masz typowo ciążowa temperature !!! i cos czuje ze sie nie rozczarujesz !! :)*

no przekonałyście mnie :) nie bede juz sikańców robic bo i tak za wczesnie, zaraz jak zrobie bete sie zamelduje :)

Lena do 5 czerwca tez juz niedlugo po tylko 8 dni :) zaciskam za Ciebie kochana :) zobaczysz 2 tluste kreski :) nie moze byc inaczej.. tylko my zostalysmy na tym forum bez fasolek!!

Koraliczku,
dziewczyny mają rację-szkoda kasy na sikanca tak wczesnie. ja się kompletnie nie znam na tych wynikach ale wszystko na razie wskazuje, że sie nie zawiedziesz, ale jeszcze dwa dni i smigaj w pon. na betę!
Ja MUSZĘ jeszcze trochę pożyc w niepewnosci, bo mam raczej długie cykle :/ Choc nie powiem, że nie korci mnie i sikaniec i beta...Ale mam zamiar wytrwac do 5go czerwca.
Co do objawów to ja w poprzedniej ciąży pierwsze wyrazne poczułam chyba dopiero w 6tym tyg. -mdłosci. (Pomijając powiększone i bolesne piersi, ale tak jak piszesz, to moze byc równie dobrze oznaką zbliżającej się @. )Aha, i w okolicach zagniezdzenia sie zarodka miałam objawy przeziębienia, co szybko minęło.
Kochana, musimy byc cierpliwe i wierzyc, że nam sie udało!!!

oki :) dziekuje :) to ja ide sobie zrobie rozluzniajaca kampiel :) odstresuje sie :)

Koraliczek, bo czasami jak jest ciąża to nie będzie się mieściła w normach ciążowych dlatego są takie rozbieżności ... poza tym każde laboratorium ma również swoje normy, ale w Twoim przypadku wiadomo, że pęcherzyk pękł dlatego jest taki ładny wynik moim zdaniem
ja bym nie traciła kasy na sikacze ani na badanie progesteronu, jak już to bym zrobiła betę

dziewczyny ja na necie znalazlam takie cos :

I teraz normy w nmol/l:
faza folikularna 0,9-2,3
owulacja 2,1 - 5,2
faza lutealna 15,0- 57,0
menopauza 0,1 - 4,0
I trymestr ciąży 50-130
II trymestr ciąży 65-250
III trymestr ciąży 180-490 a ja mam 60...

ale normy na moich wynikach sa inne np faza lutealna to od 3.0 do 76 nmol/L

a I trymestr ciazy to 29.6 do 106 nmol/L

Wiec nie wiem czemu jest taka rozbieznosc...

Olcia wiem :) testy nie sa wiarygodne ale dla zaspokojenia swojej ciekawosci bo ja wiem ze jest za wczesnie na taki test, a w poniedzialek i tak zrobie bhcg :) ale mowie jak by pokazalo jakis cien chociaz to juz rozwieje moje watpliwosci :) i ze moge ze spokojem robic bete... Wiem ze jestem okropna ale boje sie i to dlatego chyba tak mną miota...

Koraliczek ja Ci bardziej proponuję badanie bhcg niż robienie testów sikańców. Ja się raz nacięłam ale nie jest to reguła. W poprzedniej ciąży dwa testy pokazały mi dwie kreski a trzeci już nie i naprawdę się stresowałam zupełnie niepotrzebnie. Jak z krwi coś Ci wyjdzie to lepiej do lekarza i na nfz robić badania hormonów zawsze trochę taniej:)
No ale to jest moja subiektywna opinia:) Ale jak na razie tempke masz piękną, progesteron też więc głowa do góry

Basieniak lekarka Ci mowila ze jak przekroczy 25 to to jest ciaza czy tylko mozna przypuszczac ciaze?

no i temp 37 i 8 ale popoludniowa ;p moze sobie zbadac progesteron jeszcze w poniedzialek? :) myslicie ze jak 8 dni po owu zrobilabym test sikany ten czuly rano pokazalo by cos? ;p

basieniaczku tak ja Ty mam :) z tym ze z wczoraj mam juz nie 37 tylko 60.4 nmlo/L czy jakos tak.. daj nam boziu by sie udało... ale piersi mnie juz zaczely bolec i urosly ciutke tak jak przed @

no mi wyszedł wynik 83 nmol/L 9 dni po owu i jest ciąża

mi lekarz mówiła, że powinno się robić 21 dc owu, bo wtedy jest skok progesteronu...Koraliczek będę trzymać kciuki oby to była ciąża, ale wynik progesteronu masz ładny

nmol /L pisze

Koraliczek a w jakich jednostkach podany masz wynik?? 37 co? tak jak ja?

no wlasnie zamierzam sie relaxowac :) moze spacer jak przestanie padac :) a ja mysle bo wiecie sama jestem w domu maz w pracy a daleko mieszkam od znajomych i troszke smutno mi bo nie wiem jak to bedzie jak sie nie uda i bede musiala isc do szpitala... Lena trzymaj sie dzielnie ja tez nie czuje nic nie mam objawow troche mnie piersi bola ale to pewnie na zblizajacy sie okres.. :) musimy byc cierpliwe i wytrzymac!!

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (79 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Obniżenie /wypadanie macicy (1230 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (133 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....