CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIĄŻA

basieniak ja mialam owu 16 dc.. a progesteron badalam 20 dc i 21 dc , 20 dc czyli 4 dni po owu 37 a 5 dni po owu juz 60... to jak to interpretowac? tzn spoko luz nie nakrecam sie bo wiecie hormony plataja figle ale jak by tak bylo na serio to co.. ciąża?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koraliczku,
ja proponuję jakis relaxik! :)
jest weekend spróbuj przez MOMENT o tym nie myslec, bo zwariujesz!!!
Ja tez baaardzo juz chcialabym wiedziec czy sie udało, ale staram się Z CAŁYCH SIŁ nie myslec o tym non stop.( choc mam teraz na to bardzo duzo czasu).Wiem, ze to pozytywnie nie wpływa niestety...
I wiem, ze to niełatwe, ale z doswiadczenia wiem, że jak sie przestaje o tym myslec i mówic to wtedy niespodziewanie sie udaje :)
wiec Kochana pozostaje nam tylko czekanie :/
p.s ja jakos podswiadomie czuję, że dla mnie maj niestety nie bedzie szczesliwy :(((((((
ale Tobie życzę tego z całego serca! :D

Koraliczek nie chcę Ciebie nakręcać, ale są takie fakty, że jak bada się progesteron po owu i jest wysoki to świadczy o przebytej owu, a jak jest powyżej 25 to świadczy o ciąży, a taki skok bez dopalaczy w stylu dupka i luteiny może oznaczać początek ciąży

a w jakich normach jest ten Twój wynik???? mój wynik z 21dc (9 dzień fazy lutealnej) badanie progesteronu - wynik 83 nmol/L, no i u mnie ciąża jest...mój ten wynik w przeliczeniu na te inne jednostki to coś około 26 było, da się w necie sprawdzić

aa Ana pytał☺as o tempke.. to mam 37 i 8 ale nie mierzylam rano, rano nie mam czasu ;p

dziewczyny odebralam progesteron... wczoraj mialam 37 a dzis juz 60.5 to normalne ze tak szybko rosnie? norma jest od 3 do 76, jutro wyjde z poprzeczki juz chyba... ;/ co sie dzieje :(

a potem to jest juz norma dla 1 trymestru ciazy od 29 do 106 ;/

Dziewczynki, owu mialam w sobote wieczorem czyli dzis mija 7 dzien dopiero, wiec mysle ze jest za wczesnie, a ten cien to nawet nie cien tylko powiedzialabym wglebienie na kreske testową :) tempe mierzylam popoludniu bo rano nie dalam rady i mam 37 i 6 dopochwowo :) ale miesiac temu mialam podobna moze ciut mniejsza nie wiem :) ide na bete ale po niedzieli dopiero bo nie mam 20 zl na bete, w poniedzialek rano dostane wyplate :) a za 2 h odbieram kolejny wynik progesteronu i cukier. Dziewczynki nie bede sie napedzac bo potem bede plakac :) ale czuje ze moze jednak tym razem.... ten progesteron mnie tak cieszy :D a mama moja sie smieje, patrzy na normy i mowi " corcia a wiesz ze sie miescisz w normie dla pierwszego trymestru ciazy?" hehe oh ta mama czeka na wnusia albo wnusie tez z niecierpliwoscia, bardzo mnie wspiera w tym wszystkim kocham ja baardzo mocno :)

Koraliczek jest dokładnie tak jak ana mów:) Ja tez miałam taką słabiutką drugą kreskę i jak biegłam do apteki po kolejne testy to farmaceutka powiedziała mi, że skoro pojawia się druga kreska czyli już coś się dzieję. Skoro test juz coś pokazał to zrób sobie bhcg będzie pewniejsze
Pozdrawiam gorąco:) :) :)

zmierz sobie jeszcze tempke :)

Koraliczek... podwyzszony progesteron swiadczy o owulacji czyli pecherzyk pekl, wiec sa duzeee szanse.
A jak teraz napisalas ze byl cien kreseczki w polu T to jest wielkaaa szansaaa po prostu hcg jeszcze jest na niskim poziomie ale wzrosnie !!! czuje ze jestes w ciąży... gdyby nic nie bylo pole testowe byloby biale bielusieńkie bez zadnych cieni !!!!!!! tak Mysle !!

:)*

pewnie w poniedz pojawi sie widoczna kreseczka, a ile dni minelo od owu?

nie wazne sorry za bardzo chce ;p;p;p

dziewczyny wiem co sobie pomyslicie ale mama kupila jeden test 10ml i zrobilam "tak na dzien matki" wiecie cuda sie zdazaja w koncu no i w sumie nic nie wyszlo ale wiedzialam ze tak bedzie ;p byl tylko SZARY cien tam gdzie jest kreska testowa, prawie niewidoczny cien, trzeba bylo sie "wpatrywac" hehe ale przynajmniej zaspokoilam ta ciekawosc i teraz spokojnie czekam do poniedzialku :)

a moze byc to jakas oznaką czegos? czy poprostu ze byla owu i tyle...

ijeszcze jedno... Koraliczek na moje oko jesli progesteron tak skoczyl... owulacja sie odbyła !!!! :)) bedzie dobrze :) tez zawsze mialam troszke ponizej normy a tym razem w normie i dzieki temu mialam owulacje :))
i dzidzius zaczyna 5 tydz :))))

kORALICZEK kto wie... moze jednak to ciąza ... mnie tez bardzo piersi nie bola tylko tak delikatnie.
Trzymam kciuki :*

Olcia tojestesmy w podobnych terminach :)
ja dzis mam dokladnie 36 dc. i od dzis zaczynam 5 tydz. :)

pozdrawiam :**

odebrałam wynik progesteronu z 20 dc... mam 36.9 a norma 3.0 - 76
ostatnio jak robilam progesteron to mialam ponizej normy bo tylko 2.6... nie wiem czemu mi tak skoczylo bez luteiny w gore, ze nagle jest w normie...

dziewczyny wiem ze to nie objawy bo bralam CLO a po niem sie rozne rzeczy robią ale wychodza mi niebieskie zyłki na piersiach, ale nie sa powiekszone i tkliwe, troche zaczynaja bolec tyci tyci tyci naprawde tyci, no i boli mnie brzuch i tak jakby lekko promieniowalo na plecy zaraz przy kosci ogonowej... pewnie na okres wiec nie ma co sie łudzic... ja bete zrobie sobie w poniedzialek albo wtorek.. to bedzie gdzies 25 dc...

ana dokładnie 30 dc czyli to będzie początek 5 tyg a u Ciebie?
Koraliczek to ile dni zostało Ci do testowania?

Koraliczek mysle ze 10 dni po owu juz beta by pokazała ... ale lepeij poczekaj ok 2 tyg od owulacji. :) wiem ze sie niecierpliwisz ale najwazniejsze oby sie udało :)
jestem z Toba !!!

Olcia a u Ciebie ktory tydz?

pozdrawiam
:*

Koraliczek ja zrobiłam bhcg w 24 dc i juz pokazało:)

nooooo nie wiem jak ja wytrzymam... :((

Nie wiem kiedy najlepiej zrobić bete. Też chciałabym już wiedzieć czy się udało. Te kilka kolejnych dni będzie ciągnęło się w nieskończoność.

Inne tematy z forum

Czy wiecie gdzie w troijmiescie są fajne krzesła??? (30 odpowiedzi)

Chodzi mi o krzesła drewniane, tapicerka z jakies skórki ecru

jak sobie rdzicie z siwymi włosami? (8 odpowiedzi)

Jestem brunetką i niestety mam już sporo siwych włosów...mam już dosć częstego farbowania.. po 3...

zapach do mieszkania jaki ??co polecacie (43 odpowiedzi)

drogie mamy wy zawsze coś doradzicie chciałabym aby w mieszkaniu pięknie pachniało macie jakieś...