Re: CLOSTILBEGYT A CIĄŻA
hej :) u mnie pco stwierdzono na podstawie usg, widac torbiele na jajnikach, skora na twarzy raz sucha raz przetluszczona, problem najwiekszy mialam jak bylam nastolatka, teraz sie unormowalo jedynie przed okresem wyskakuja mi rozne rzeczy ale lekko widoczne, a jesli chodzi o wage to coz nie wygladam okropnie ale z 10 kg moglabym miec mniej i szybko się męczę.. No i przez to glupie PCO wlasnie problem z zafasolkowaniem bo pecherzyki nie rosly tylko zamienialy sie w torbiele. A mialam jeszcze wczesniej taka lekarke co zrobila mi usg i wiedziala ze mam pco ale mowila "Masz dziecko dopiero 16 lat, wyrosniesz z tego" a ja uwierzylam no bo co, przeciez lekarz tak mowi a ja w tym wieku sie nie przejmowalam takimi sprawami... Do głowy mi nie przyszlo ze nie bede mogla zajsc w ciaze. A potem mialam jeszcze innego z przychodni, taki starszy facet, to jedynie umial mi antykoncepcje przepisać na wyregolowanie miesiaczki.. Potem poszlam prywatnie jakies 2 lata temu, bylo lepiej, dostlam luteine, potem chciielismy miec dziecko a tu sie nie udaje, pol roku rok a ona dalej mi tylko luteine przepisuje, no ale odeszla z tego gabinetu i przepisalam sie do innej lekarki, mojej obecnej i ona od razu badania chormonow, tarczycy, cytologia, usg i CLO + luteina. eh ciezko było i dlatego mam taka nadzieje co do tego cyklu z CLO, mam dosc tych wszystkich lekarzy.. Robią z ludzi głópków a my wierzymy bo sie nie znamy, i tak naprawde nie wiadomo komu wierzyc. Powiedzialam sobie ze jak nic nie wyjdzie w marcu to ide do kliniki bo mam skierowanie, ale teraz nie wiem bo udalo sie z tym pecherzykiem i moze jak by sie nie udalo zajsc w ciaze teraz jeszcze jeden cykl przeboleje z clo... Ana a czujesz cos na nadchodzacy okres? boli cie juz cos? Ile sie staracie? jak To z Toba było?
0
0