CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIĄŻA

no wiem niestety, że PCO jest konkretną przeszkodą. A nie myśleliscie o jakiś bardziej inwazyjnych metodach zapłodnienia?

u kogo się leczysz? pytam z ciekawości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem, to czekanie jest okropne, zwlaszcza jak wiesz , ze z tego cyklu nici a do okresu jeszcze kilka dni zostalo i nie mozesz nic zrobic, bezsilnosc i bezmoc najgorsza.. ;/

my wzielismy slub we wrzesniu 2009 roku, a staramy sie półtora roku, niedawno sie tez dowiedzialam o PCO i to kolejna przeszkoda, moje cykle byly nieregularne i bezowulacyjne...

nie mamy.
w lipcu był ślub i "wpaliśmy" podczas podróży:) radość niestety nie trwała długo bo w sierpniu poroniłam. Na szczęście odbyło się bez szpitala. Ale mój organizm trochę potrzebował czasu, żeby w miarę normalnie funkcjonował. Po drodzę dwa cykle poszły na straty: raz miałam tzw. przetrwałe ciałko żółte a drugi raz cykl mi się wydłużył o tydzień i nie wsterzliłam się ze staraniami:)
także na dobrą sprawę to jest mój pierwszy prawdziwy cykl starań. Wiem, że za szybko bym chciała... ale tak mnie to czekanie wkurza!!

A wy ile??

cheeringup ile sie juz staracie? macie juz dzieci?

oby , ja tak mysle wlasnie ze po nastepnym cyklu zrobie sobie przerwę, bo za bardzo chce, i moze dlatego sie zablokowalam :(

dziękuję;-) trzeba sobie dodawać energii!!!!

Koraliczek, dużą dawkę przyjmujesz... trzeba być dobrej myśli, widocznie Twoje jajniki potrzebują więcej czasu na rozkręcenie się. Czytałam o wielu przypadkach, że w przerwie brania clo jajniki zaskakuja i spora część starających się zalicza wpadke;)

No i pupa... jestem po usg, 14 dc i nie mam dominujacego pecherzyka.. to juz moj 2 cykl z clo i.. NIE DZIAŁA ;( od dzis luteina i znow od 2 dc po 3 tabletki clo dziennie ;( troche sie podlamałam, miałam nadzieje ze przy 2 tabletkach bedzie lepiej :(

Cheeringup powodzenia w testowaniu! oby sie udało bo trzeba troche pozytywnej energi na tym forum!!

cześć dziewczyny:)
jestem nowa a więc na wstepie gratuluję Lusi ;-) przeczytałam twój wątek i mnie nastawił bardziej pozytywnie;)

To był mój pierwszy cykl z CLO. Generalnie doktor mi przepisał CLO na poprawienie pracy jajników, swoją owulację miałam ale po ciąży biochem. którą przeszłam w sierpniu jakoś do grudnia nie mogły wrócić do normalnej pracy. Także clo ma wspomóc ich działanie. Lekarz przewiduje 3 cykle, pierwszy za mną. Lek zadziałał super, w 14 dc pęcherzyki były 2: 21 mm (ale ten się nie nadawał, lekarz powiedział, że z tego nic nie będzie) oraz na drugim jajniku (nie pamiętam mm), ale ten był idealny do pękania;)
takze starania były, moze nie 2x dziennie ale coś tam było:)
teraz czekam na efekty:) w czwartek za tydzień testowanie... ale na dzień dzisiejszy raczej nic nie czuję.

Zastanawiam się czy wy też tak miałyści: po ostatniej wizycie na monitoringu lekarz powiedział, że mam przyjść po 3 dniach spodziewanej miesiaczki. Na pytanie czy pecherzyk na pewno pęknie, odpowiedział, że jak nie pęknie to miesiączka nie przyjdzie i coś zadziałamy ale mam się nie martwić bo "dziś pęknie". Zrobiłam test owu i wyszło pozytywnie. Moje pytanie brzmi, czy jeśli testy owu wyszły pozytywnie, to ta owulacja na pewno będzie (oczywiście sa granice błędu). I czy w momencie gdyby miały robić się torbiele to czy testy owu też wychodzą pozytywnie?? Ja ufam swojemu ginekologowi i wiem, że mi krzywdy nie zrobi, ale tak dla swojego spokojnego sumienia:)

Postanowiłam zreszta wczoraj z moim mężem, że jeśli do marca nie uda nam się zaciążyć to idziemy do specjalistycznej kliniki i zmieniam lekarza. To w sumie mój taki prawdziwy cykl starań, ale szkoda nam czasu:)

pozdrawiam wszystkie starajace się;)

HEJ KOCHANE :)

u mnie po staremu, jutro mam usg (13dc) mam nadzieje ze bedzie pecherzyk dominujacy, ostatnio bylam w 5 dc. byly 2 pecherzyki 8 mm i 9mm ale moj gin powiedzial ze nie ma dominujacego :( zobaczymy jutro...

Lusia dzieki za cieple slowa... wierze w to ze kiedys tez bede sie cieszyc takim ładnym brzuszkiem :)

papa

lusia nie wiem w którym jesteś miesiącu, ale jak koncze 8 i fajny seks jest dla mnie tylko wspomnieniem...:-), zawsze w trakcie myślę albo o bezpieczeństwie dziecka albo o porodzie! biedni nasi mężowie...

heh dziewczyny! ana- nie zalamuj sie, ja wiem, ze latwo sie mowi, ale najwazazniejsze, ze masz w ogole pecherzyki u mnie tez tak bylo. albo w ogole albo male i male... w koncu jeden idealny i zaszlam za pierwszym razem.

u mnie bobas rosnie i rosnie... :) caly brzuch mi sie rusza az nie raz w nocy mnie obudzi, bo jak leze na plecach, to mu niewygodnie i tak mnie kopie, ze az sie wystrasze :):):)

w srode na usg i lekarz mi powie, co bedzie :) bo sie ciagle chowa i chowa :)

ps. nie wiem jak inne dziewczynny w ciazy, ale nawet nie wiecie, jak mi brakuje takiego "ostrego" seksu :) moze to glupio zabrzmi ale tesknie za tym...

byłam dziś na monitoringu, największy pęcherzyk 9 na 12 mm i pojutrze mam przyjść jeszcze raz, niby mam bardzo dobra śluzówkę cokolwiek to znaczy... :( a miałam nadzieje co do tego cyklu ;/

Dzięki Kasika!!! Piszesz że cudne mdłości:) och ja nawet nie wiedziałam że tak może to wyglądać ale dla dzidzi zniosę wszystko Chociaż i tak już troszkę jest lepiej Ana co tam u ciebie!!! Na pewno Wam się uda Trzymajcie się dzielnie dziewczyny!!! Pozdrawiam

Ana.. bo tak teraz czytałam streszczenia Wasze :) niemartw sie ... ja tez wlasnie dzis zaczelam plamic.. okres.. znow przepadlo..

Nowy rok, nowy miesiac i uda nam sie zobaczysz :)

A Tobie Monia Gratulacje :) Jak to sie milo czyta..

My starające sie niedlugo tez bedziemy opisywac nasze cudne mdlosci :)

Witam dziewczyny, dawno mnie niebylo.. bo coz mialam pisac ? :) u mnie nic sie niedzialo i w sumie niedzieje.. jednak te ktore sa tu juz dlugo.. chcialam powiedziec ze wkoncu mojemu bratu i bratowej udalo sie.. po 4 latach walki :)

To byly najpiekniejsze swieta dla wszystkich w rodzinie :)

Oni sami niemogli uwierzyc bo szli tylko z wynikami badan... a tu nagle bach.. lekarz sam niemogl w to uwierzyc :)

Ja tez jestem teraz tym bardziej pelna wiary ze i mi sie uda.. i ze bede mogla sie cieszyc z nimi w pelni...

Pozdrowienia

raz były za duże innym razem zupełnie niedojrzałe, małe. brałam clo w różnych wariantach, raz dziennie, dwa razy, z estrofemem, bez, po zastrzykach od razu był efekt i za drugim razem się udało. Ten drugi lekarz mi powiedział zeby estrofemu nie brać bo wpływa na jakość pęcherzyków, a grubość endometrium to drugorzędna sprawa, przecież czasem jajeczko zagnieżdza się poza macicą (np w jajowodzie), gdzie w ogóle nie mówimy o grubości endo bo go tam nie ma ( a estrofem brałam wcześniej bo niby endo było za wąskie, a zaszłam w ciąże przy 9mm)

lusia a Ty gdzie? jak tam dzidzius?

jus.tyna a jak duze byly twoje pecherzyki? czemu nie udalo sie z clo? byly za male?

a ja zrobilam sobie dzis test owulacyjny i sa 2 kreski :) :) :) :) tylko jedna jest ciut slabsza ale widoczna bardzo bardzo :)

Inne tematy z forum

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (69 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (14 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...