CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Ja nie wiem, ale trzymam za Ciebie kciuki ;))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny co moze oznaczac skacząca temp. w cyklu??? Znacie moze przypadki ze byla ciaza a temp. w 2 fazie cyklu byla niska...???
Dzis mam 28 dc. narazie okresu nie mam, ostatnie 2 m-ce z duphastonem mialam cykle dokladnie 28 dniowe, ale w tym m-cu nie bralam ani clo aniu duph. Czekam na @ pewnie niedlugo przyjdzie ...

Dziękuję Ci serdecznie, naprawde, i gratuluję, ze Tobie się udało, i zycze Wam dużo zdrówka, papapa

Myślę, że nie masz co aż tak bardzo się tym martwić, wielu lekarzy stosuje taki zestaw leków. Wszystkie leki na coś wpływają dobrze na coś źle. Np ten fostimon spowodował, że miałam az 4 pęcherzyki, więc ryzyko ciąży mnogiej było spore (taką ciążę trudniej donosić), pękły dwa, z jednego jest dzidziuś, drugi się wchłonął, a pozostałe dwa są dziś wielkimi cystami! Przy PCO z tymi lekami trzeba ostrożnie bo powodują hiperstymulację. Myślę, że jeżeli nie ma u Ciebie innych czynników takich jak wrogi śluz czy coś innego to prędzej czy później uda CI się zajść w ciążę. Do tej lekarki, która kazała mi brać estrofem chodziło kilka moich koleżanek, też brały taki zestaw leków i dziś są mamami. Głowa do góry.

Jesli chodzi o drożnośc........ powiem Wam tak ,naczytałam się bardzo dużo na ten temat w necie i mam mieszane uczucia.......... Gdy byłam w szpitalu to przy mnie dwie dziewczyny miały HSG, obie mówiły, ze faktycznie nic to przyjmnego. Obie poszły same, a wróciły na wózku chyba po "gupim jasiu" takie niekontaktujące,Dziewczyna z mojej sali póżniej spała ze 3 godziny, mówiła,ze bolało, ale dało sie wytrzymac, Ona na szczęscie ma drożne jajowody:) Z drugą było gorzej, mówiła,ze to było straszne i ze takiego bólu nie przeżyła nigdy później dawali jej srodki przciwbólowe a i te chyba nie bardzo jej pomagały, z tego co pamietam Ona miała też jakies zapalenie pęcherza w tym czasie, albo infekcje pochwy nie pamiętam dokładnie, niestety Ona miała jajowody niedrożne ;( no i własnie mysle,ze to jest tak,ze jak jajowody są drożne to nie boli tak bardzo, a jak są niedrożne to pewnie tak, bo ten kontrast wlewany pod cisnieniem "przepycha" te niedrożne jajowody i dlatego tak strasznie boli;(. chociaż słyszałam opinie,ze poród jest jeszcze gorszy;)))))
Jak jest naprawde to chyba każda z nas sie dowie jesli nie daj boze będzie musiała to przeżyc:(

Pozdrawiam was jeszcze raz serdecznie :)))

Dziękuje Ci jus.tyna za odpowiedz, powiem Ci ze troszkę mnie zasmuciłas :(( chodze do dobrego lekarza, wydaje mi się "najlepszego" ginekologa endokrynologa jakiego znalazłam. Ja wogóle jetem ze śąska i z tego co wiem ten lekarz jest naprawde dobrum fachowcem w okolicach Katowic, no i teraz nie wiem, dziwnie mi tak jakos podważac jego decyzje jesli chodzi o sposób leczenia, ale z drugiej strony wierzę Tobie, tylko co mam mu powiedziec : Panie doktorze słyszałam ze estrofem nie pomaga, a szkodzi" ? Tak mi smutno sie zrobiło, i co ja mam teraz zrobic?Miałam badany śluz razem z nasieniem,podobno jest ok . Ja bym chętnie wzieła te Gonadotropiny nawet za 500 zł, ale jak ja mam mu to powiedziec? Biorę CLO od 3 do 7 Estrofem od 6 do 12 , Luteinę od 16 do 25 i na stałe Siofor - lek dla cukrzyków, podobno przy PCO pobudza jajniki do pracy. Co mam zrobic? Powiedziec mu ze mam wątpliwosci co do Estrofemu? Dziękuję Ci jus.tyna jeszcze raz bardzo.
Pozdrawiam

Juula przeczytałam Twój post z 14.06. Ja brałam clo i estrofem + luteina od 16dc.tak przez ponad 2 lata, była jedna ciąża i zakończyła się poronieniem, potem okazało się, że ma wrogi śluz i trafiłam do kliniki w gdyni do innego lekarza - takiego, który głównie zajmuje się problemem niepłodności. On pierwsze co to kazał mi odstawić estrofem, ponieważ on wpływa dobrze na endometrium, ale jednocześnie upośledza komórki jajowe. Endo miałam 9mm a i tak się udało. On mówi, że grubość endo nie jest az tak ważna, przecież zdarzają się ciąże pozamaciczne gdzie w ogóle nie ma endo. Zeby były dobre pęcherzyki i jednocześnie dobre endo najlepszy jest fostimon (itp leki),ale to jest naturalna GONADOTROPINA Z MOCZU KOBIET CIĘŻARNYCH, więc jest to drogi lek, ja za 7 zastrzyków zapłaciłam 490zł.

Hej Lusia :)
dobrze ze zadzwonilas do gina... trzeba miec pewnosc czy jest pecherzyk i czy pekl... fajnie ze wspomialas tez o pregnylu... ja w nast. miesiacu ( jak urosnie pecherzyk ) tez powiem ze chce zastrzyk na pekniecie.

Napewno urósł Ci pecherzyk !!! zobaczysz bedzie dobrze :))
Moze i dobrze ze nie bralas duphastonu, w koncu owulka mogla przyjsc pozniej. Mowilas gin ze wstrzymalas sie z duphastonem? Ciekawe co moja powie jak jej oznajmie ze nie bralam duph.

Ciekawe jak tam u mnie sie dzieje bez zadnych wspomagaczy... jutro 28 dc. gdybym brala duphaston napewno jutro dostalabym okres... a teraz to nie wiem, kiedy przyjdzie :-/ oby wogóle nie przylazła !!! ale znajac moje szczescie to napewno sie spoźni... i kolejny stracony cykl :(
Bardzo bym chciala zeby teraz sie udalao...ale jakos w to nie wierze, przeciez nic na to nie wskazywalo... ani testy ani temp.
No ale nadzieje trzeba miec...

Buziaki :***

Lusia pisz jutro jak na usg bylo!!!???

hey ana ... zadzwonilam do gina i powiedzialam mu o tym, ze chce jeszcze jedna usg, bo mi sie wydaje, ze tam cos rosnie. No to umowil mnie na jutro, ale jestem ciekawa. Jednak nie bralam tego duphastonu ... nie wiem czy dobrze robie czy nie, ale cos mi mowi, ze mam nie brac :( ...
internet mi dalej nie dziala :((((...

juula- z ta droznoscia, to sie boje jak cholera!!! nie zrobie jej bez narkozy! :_( ...

ciekawe, jak jutro bedzie, aha i powiedzialam mu o pregnylu, powiedzial, ze jak bedzie dobry pecherzyk, to mi da... ale na pewno nic tam nie bedzie :(

mowie wam, jestem troche podlamana tym wszystkim :(

Lusia... sprostowanie - piszac luteina mialam na mysli duphaston ;)*

hej KOCHANE...

LUSIA napewno pecherzyk Ci rośnie... ale powinnas miec wiecej monitoringu... jedno badanie usg to stanowczo za mało, powinnas wiedziec ile pecherzyk rosnie na dzien, i czy peka...(jak nie tp mozna zastosowac pregnyl...a bez monitoringu nie wiadomo co i jak) moja goin powiedziala ze jak sie nie uda pod jej nieobecnosc to w licu dokladnie obserwujemy co 2 dni najlepiej... Jesli chodzi o luteine... to chyba weź... a ktory masz dzis dc. ?

Juula... czasem mozna nie miec zadnych objawow a owulacja jest... wiec kto wie moze ja mialas i Wasze starania zaowocuja...

Ja w tym miesiacu nie bralam clo i tez zadnych objawow owulacji... ale mam nadzieje ze moze jednak byla... zobaczymy, dzis 26 dzien cyklu, za kilka dni powinna przyjechac nieproszona "ciocia z ameryki" ... ciekawe czy bedzie regularnie... bo w tym miesiacu nie bralam duphastonu a on mi regulowal okres... a teraz nie wiem czego i kiedy sie spodziewac, plamienia juz nie mam, nie wiem co ono oznaczalo... ehh niech wraca ta ginka bo chce widziec co sie dzieje w moich jajnikach ;)

pozdrowionka
Buziole :**

Czesc Dziewczynki...... nie no masakra napisałam dłuuuuugi post i mi sie wykasował, a więc w skrócie,ja olwuacji najpewniej nie miałam, żadnych bóli, zadnego kłucia, zadnego sluzu a dzis mam 18 dc i od 2 dni biorę Luteiną, przytulalismy sie troszkę w weeckend, ale nie sądze ze owocnie tym bardziej że troszę posprzeczni bylismy. Zreszta nie dziwie sie mojemu mezowi, sama nie wiem czego chce, a na dodatek mam jakies dziwne uderzenia goraca, ja z natury to okropny zmarzluch jestem i teraz te uderzenia, wiem ze przy clo tak bywa, ale ja myslałam ze tylko przez te pare dni w miesiącu jak sie go stosuje. Ja go biorę od 3 do 7 dc, wiec skąd teraz te uderzenia 18 dnia?
Lusia oczywiescie mam nadzieję,ze to nie będzie konieczne z wiadomych powodów :)))), ale myslę ze taka klinika to dobra sprawa, ja byłam w szpitalu na badanich na początku grudnia,była tam ze mna dziewczyna która od 2 lat stara sie o dzidziusia, lezała tam 2 tyg robili jej rózne badania hormonalne, w codziennie obserwowali czy pęcherzyk rosnie no i zrobili jej HSG, ona była tam skierowana na obserwację cyklu, niestety okazało sie ze jej pęcherzyk nie rosnie, na koniec po szeregu badan zdjagnozowali PCO, a zadnych objawów nie miała. Takze wiesz takie badania w klinice to bardzo dobra sprawa. Nie wiem czy miałas robioną drożnośc jajowodów,wiem że jesli parę miesięcy z CLO nie daje rezultatu to trzeba HSG zrobic bo ta droznosc jajowodów jest przeciez najważniejsza zeby zajsc w ciąże.
Jednak tak jak wspominałam mam nadzieję że zadna klinika nie bedzie Ci potrzebna. :))
Pozdraiwma was serdecznie papapa

CZESC KOCHANA, TYM RAZEM PISZE OD TESCIOWEJ :)
TAK MNIE BRZUCH POBOLEWA, ZE MUSI TAM COS ROSNAC... JUTRO MAM ZACZAC Z DUPHASTONEM I CO MAM GO BRAC CZY NIE?

TEN GIN MI TYLKO ROBI JEDNO USG W MIESIACU ! TO TROCHE MALO CHYBA ?

JA JUZ ZGUPIALAM, NIE WIEM CO MYSLEC O TYM WSZYSTKIM ?

BUZIAKI

:) Lusia ja Ci mówie ze pecherzyk masz ok... do 16 dc bedzie idealny, przeciez na dzien rosnie ok 2 mm a mi rosl nawet wiecej. Tak ze Kochana nie martw sie na zapas...wydaje mi sie tez ze powinnas chodzic na monitoring co 2/3 dni zeby dokladnie wiedziec co sie dzieje i czy pecherzyk pekl. A jak nie to pregnyl a nie od razu klinika... przeciez twoj organizm reaguje na clo wiec wszystko gra wczesniej mowilas ze nawet jajeczka nie mialas... wiec rezultaty sa a ciąża tez bedzie :*

ja dzis rano jeszcze mialam plamke brazowa a teraz juz nic...sam sluz, taki srednio gesty...ale prawie taki sam mam caly cykl ... troche dziwne no ale coz...
ciekawe co u mnie to plamienie jednodniowe no poltoradniowe oznaczalo... moze faktycznie owulka byla... ale nic na to nie wskazywalo .. ani testy ani temp. Ta tempka to naprawde mi dziwnie skacze ... ale od 3 dni mam taka sama 36.4 . najmniejsza jaka mialam to 36.2 a najwyzsza 36.6.
Nie umie za bardzo zinterpretowac mojego wykresu, pokaze gince moze cos wymysli :) 5 go lipca ide na wizyte.

Naprawiaj tego neta bo mi tez sie teskni ;)

Buziakiii :***

ana- pisze z neta od ciotki :)... juz sie stesknilam :)
endimetrium chyba 10mm ? nie wiem dokladnie... a te twoje plamienia, to moze owulacja?
zapomnialam gina sie zapytac o pregnyl, bo chcialam jak najszybciej wyjsc z gabinetu, bo sie dlawilam lzami :( ... mi sie tez wydaje, ze moze ten pexherzyk jest oki, bo ja mam dlugie cykle 38 dni, z duphastonem mam 28 dni. zadzwonie do niego jutro i moze pojade na usg jeszcze raz by sprawdzil pecherzyk. powiedzial, ze jak po wakacjach nie zajde w ciaze, to mnie do kliniki skieruje ale co to znaczy? masz pojecie, jak to bedzie wygladalo? ile bede lezala, jakie badania itp? bo ja jak juz nowilam z tego wszystkiego zapomnialam sie zapytac... buziaki kochana sle :*:*:*

LUSIA... co z tym twoim netem ? :/ jak bedzie dzialal napisz kiedy teraz masz monitoring i jak tam pecherzyk !

ja dzis dostalam lekkiego brązowego plamienia... (24dc) ciekawe czy to zwiastun okresu czy moze plamienie implantacyjne i zagnieżdzanie zarodka... pewnie to pierwsze i niedlugo sie rozkreci @, ale oby nie za wczesnie bo troche krotki bylby ten cykl ...

Gratuluje Justyna :) SUPER!!! :**

Witam!
CZy są tu dziewczyny, ktore pisały na forum CLOSTILBEGYT - KOMU POMOGŁ ZAJSC W CIĄŻE? Nie wiem czy mnie pamiętacie, pisałam tam sporo. Chciałąm Wam tylko powiedzieć, że mi się poszczęściło i zobaczyłam 2 krechy, po inseminacji i fostimonie (zamiast clo). Wiem, że takie wiadomości dodają otuchy. Trzymam za Was kciuku, nie poddawajcie się, my staraliśmy się 3 lata. Oby teraz wszystko było dobrze!

moj internet znowu nie dziala! TESTUJE

aha a jakie masz endometrium ???

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (64 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...

zapach do mieszkania jaki ??co polecacie (43 odpowiedzi)

drogie mamy wy zawsze coś doradzicie chciałabym aby w mieszkaniu pięknie pachniało macie jakieś...