CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA

U mnie w porównaniu do normalnego @ to były plamienia, ale tak jak Ci pisałam trwały ok. 2 dni i ja przyjmowałam to jako @. Test ciążowy mi potwierdzał. Nigdy w czasie brania clo nie miałam normalnego @. Dopiero w ostatnim cyklu, gdy clo nie biorę już 3 cykl wystąpił normalny@. Już się trochę od nich odzwyczaiłam i miałam wrażenie, że krwotoku dostałam.
Nie wiem jak jest u Ciebie, ale jak jutro test wyjdzie negatywny (czego Ci nie życzę z całego serca), to nie sądzę, że dostaniesz normalny @. Chyba, że poczekasz do końca kolejnego cyklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

własnie dzwoniłam do mojej gin. powiedziała ze jak mam tylko plamienia nie powinnam brac clo bo i tak nic z tego nie bedzie ... musi byc normalny okres który powinien wystapic kilka dni po odstwaieniu duphastonu. Jutro robie test zeby wykluczyc ewentualna ciaże. Jesli wyjdzie że jej nie ma :( to odstawic mam duphaston i czekaz az przyjdzie konkretne krwawienie wtedy mozna kontynuowac kolejny cykl z clo. Wkurzona jestem ze dostałam to plamienie w trakcie brania dupfastonu bo nie wiem kiedy teraz przyjdzie normalny okres... mam nadzieje ze ten cykl nie bedzie stracony :(

dzieki Ewa. Sorki ze Cie tak mecze tymi pytaniami... ale napisz mi jeszcze czy jak dostałas te plamienia to normalnie bralas clo od 2 dc. mimo ze skapy okres...?
pozdrawiam

Witajcie,

Ewa30 mam już wyniki męża i jestem załamana ;(

Za pierwszym razem nierobilismy morfologii nasienia i to był błąd.

Teraz zrobiliśmy i .. no cóż 91% jest postaci patologicznych...

Wczoraj jak zobaczylam winiki to słabo mi się zrobiło a jak zaczełam przeczesywać net to zaczełam ryczeć jak bóbr.

Chyba nic niebędzie z naturalnego poczecia (choć stymulacja clo)

Dziś idę na USG to przy okazji pokaże wyniki lekarzowi. Ciekawe co powie.

Duphaston brałam dwa razy dziennie- rano i wieczorem, a na godziny nie zwracałam uwagi.

~ana ja też mam niski progesteron, ale odstawiałam Duphaston jak test wyszedł negatywnie. Zależy jaką masz czułość testu?
Te najbardziej czułe wykrywają ciążę 10 dni po owulacji. Ja robiłam 11-12 dni po.
Niektóre dziewczyny nie odstawiają, bo @ jak ma przyjść to i tak przyjdzie.

Ewka jeszcze jedno... odstawiałaś duphaston jak przyszło plamienie? i później clo?
A duphaston bralas zawsze o tej samej porze... bo ja to różnie nie zawsze o tych samych godz.

hej Ewka. Dzis mam 28dc. wczoraj dostałam plamienie... dzis nadal mam, noi jutro powinnam wziąść clo...Niby test powinien juz wykazac ciąże ale moja gin stwierdziła ze jeszcze moze byc wczesnie i zebym zrobila 1go maja czyli w sob. Ty tez nie przerywałas brania duphastonu po 10 dniach??? mi gin kazała brac ciagle od 17 dc do okresu, bo gdyby byla ewentualna ciąża trzeba by było ja podtrzymac,mam niski progesteron.
Tyle ze teraz nie wiem czy to okres czy co :/
ale jak mowisz ze ty tez tak mialas to moze normalne, a teraz jak bierzesz clo i od kiedy duphaston?

~ana musisz sama ocenić, ale u mnie przy clo @ był dosłownie w formie plamień i trwał 1,5-2 dni. Normalnie mam 4-5 dni. Mówiłam o tym lekarzowi, ale on jakoś specjalnie nie zareagował. Czyli to chyba normalny objaw. Zawsze robiłam test w dniu, w którym powinnam przerwać Duphaston- 26-27dc.
Może u Ciebie jest inaczej, a który masz dzień cyklu? U mnie @ (czyli te plamienia) występował po Duphastonie 27-29dc. Wcześniej miałam 25dc

Hej Wszystkim, dzieki za odp.
dzis tez mam tylko lekkie plamienie... ciagle biore duphaston w razie ciąży bo mam niski progesteron, ale jak to jest okres to może ten duphaston go hamuje i dlatego jest taki skąpy. z kolei gin kazała nie odstawiac leku, diopiero jak bedzie konkretne krwawienie.
Kupiłam test ciążowy. ale gin kazała zrobic w sob, korci mnie żeby sprawdzić...ale może jeszcze nie pokazać ewentualnej ciąży. Jestem zła bo nie wiem co robic czy traktować to jak miesiączke bo jak cos to od jutra powinnam brac clo.

ana przepraszam ze dopiero teraz odp ale rzadko tu zagladam

ja bralam od bodajze 2-7 d.c bo pozno u mnie wystepowala owulacja tak mniej wecej w 25.d.c nie bralas duphastonu ani luteiny. Zaczełam dopiero od 5 t.c jak mi progesteron nagle zaczął spadać. Podobno duphaston i luteina jesli wezmie sie przed owu to moze ja zahamowac

Poczekaj do jutro (masz wkoncu jeszcze czas) i zobaczysz czy te plamienie okaże się okresem... Ja niestety niebralam duphastonu więc nieodpowiem. Poczekaj i zrób test jutro ..

Życzę pięknych dwóch kreseczek :)

i jeszcze jedno... jak długie miałyście cykle biorąc duphaston?

hej dziewczyny... mam pytanie...
dzis jestem w 27dc. zazwyczaj cykle mam co 31/32 dni, ciągle biore duphaston, w pon. bylam u gin 1 maja mam zrobic test ciązowy jak wyjdzie ujemny powtórzyc 4 go. Dzis pojawiło sie u mnie lekkie plamienie...nie wiem czy to zwiastun nadchodzącego okresu :/ czy może plamnienie implantacyjne, kurcze nie wiem co o tym myśleć... bo jak to okres to od 2dc mam brac clo, a może jednak to ciąża(słyszałam ze niektóre dziewczyny maja takie plamienia przez pierwsze 2, 3 m-ce ciąży. ) nie wiem teraz czy odstawic duphaston i od 2 dc brac clo ???
napiszcie czy wiecie cos na temat temat. A wiecz zadzwonie do mojej gin po porade ...
pozdrawiam Was :)

aguseek nam lekarza kazał następnego dnia i kolejnego dnia :)

Z tego co wiem, to najlepiej na drugi dzień po podaniu zastrzyku.. więc bierz się dzisiaj do roboty :) Życzę szczęścia

a ja miałam w tym miesiacu 2 ładne pęcherzyki około 23 mm i dostałam wczoraj wieczorem pregnyl, mam pytanie po jakim czasie od podania pregnyli pecherzyk pęka i kiedy najlepiej sie starać?

Dzięki dziewczyny , bardzo pomogłyście mi :) Zapytam mojego gin. o te tabletki :) Dzięki

Hej Neta... przeczytałam w internecie ze jak clo nie pomaga w stymulacji owulacji stosuje sie gonadotropiny, za bardzo nie orientuję sie na ten temat ale może zapytaj swojego gin co to takiego.
Pozdr

Inny lek to Famera.
Ten lek podają także przy nowotworach piersi,ale też służy do stymulacji. Niby groźnie brzmi, ale wiele dziewczyn go przyjmuje i chwali sobie. Najczęściej po nieudanej stymulacji CLO. Więcej nic nie wiem na ten temat, bo nie brałam tego leku. Poczytaj sobie na innych forach co piszą dziewczyny na ten temat.

Inne tematy z forum

niemowlę w dzień prawie w ogóle nie śpi (18 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Zastanawiam się czy tylko ja tak mam i czy to jest normalne. Mój synek ma już...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?