CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

No to w takim razie i mi przypadło założenie nowego wątku :)
Ostatni cykl przed inseminacją udany :)

Powodzenia! :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

Klara najważniejsze, że jest Moja tez była ledwo widoczna :) Trzymam kciuki:*

zaatestowałam sikańca, bladziutko i ledwie widoczna ta druga kreska ale jest, zobaczymy co powie beta, zaraz jade a około 13 wynik.......

Nie, nie, nie... Nie to, że nie jestem zadowolona, bo On pierwszy wykrył u mnie jajnik za macicą, to On skierował mnie na podstawowe badania i to dzięki Niemu wiem, że mam niedoczynność tarczycy... jak najbardziej jestem zadowolona, ale rozmawialiśmy ostatnio z moim B, że chyba już najwyższy czas zdecydować się na jakąś klinike, u mojego B w pracy Kolega polecił Mu właśnie Gamete :)

tutaj Dziewczyny napisały mi, że dr. Skweres jest też andrologiem (zależało mi, żeby wszyscy lekarze byli w jednej klinice) i ku mojemu zaskoczeniu i zarazem radości okazał się również jest nietylko ginekologiem, specjalistą od niepłodności i andrologiem, ale także endokrynologiem. Więc chyba bez sensu chodzić od jednego lekarza, do drugiego a potem jeszcze do innego specjalisty jak w tej klinice mamy wszystkich Nam potrzebnych lekarzy w jednej osobie i jak któraś wyżej napisała - zaoszczędzi się dzięki temu zarazem czas i pieniądze :)

Olesia a z knutowskeigo nie byłaś zadowolona? Tak pytam z ciekawości - moja znajoma do niego chodzi i w zasadzie jest zadowolona (chociaz ona ma ciaze z cyklu bezproblemowych na szczescie:)

ja kiedyś miałam laparo tzn. 3 lata temu i jajowód miałam drożny - czy to ot tak może się zmienić?

Bo jak byłam u tych dwóch moich lekarzy, ten jeden co mnie rozczarował i ten drugi dr. F iutowski - powiedzieli, że skoro mam jajowód ok, nie muszę robić hsg - czy jakoś tak :)

ooo, super kolejna pozytywna opinia o dr. Skweres - cieszę się ;) mam nadzieję, że pomoże Nam coś zaradzić na zaciążenie ;)

a ja też pod skrzydłami dr Skweresa :D i zanim do niego trafiam to chodziłam do endo, ale teraz juz nie chodze :) dr Skweres wie co robi :D i w zupełności mi wystarcza. podoba mi sie również to, ze nie naciąga... a ja wcześniej robiłam masę badań, płaciłam full kasy... ale teraz jest zupełnie inaczej ;) ufalm mu bezgranicznie. teraz po jakims chyba roku mam zrobic prl, tsh, ft3, ft4 ;) wiec nie jest zle :)

w tym cyklu mam to badania na droznosc, a pozniej rozpoczynam 4 cykl zCLO. mam nadzieje, ze jajniki/jajowody mam drozne.... troszki sie boje.. no ale trzeba zrobic :D nasz cudotwórca tak mówi :D a wie co mówi ;)

kammcia - ja biorę leki, ale tylko na tarczyce, bo z prolaktyną lekarze (dwóch) uznało, że to ewidentnie wina tarczycy...

Żonka, ja na razie do dr. Skweresa nie idę (dopiero mam wizyte na 18.03), ale idę do innego endokrynologa w sumie nie wiem po co - chyba się dopytać o szczegóły związane z tą moją niedoczynnością i hashimoto i podejrzewam, że dalej już leczyć się będę u Skweresa też na tarczyce, a ten lekarz dr. Buss - zostanie tak na wszelki wypadek ;D
Już trochę mam przeboi za sobą z tymi lekarzami, więc wolę dmuchać na zimno ;D Co do badań na pewno zrobię te co wymieniłam czyli tsh, ft3 i ft4 - a reszte chyba odpuszcze sobie, bo anty TPO na pewno się nie zmieni, chyba, że jest taka możliwość, że może się zmniejszyć, czy raczej nie? :) zastanowie się tylko jeszcze nad prolaktyną :P

Iwnus.p - idź Kochana koniecznie do lekarza, ja Ciebie to już w ogóle pdziwiam za Twój spokój, dawno bym latała po lekarzach :P

A u mnie dziwna rzecz się dzieje... Czy to normalne, że dwa dni po owulacacji boli podbrzusze? Bo ja to dzisiaj czuje dość ostry ból i nie wiem co się dzieje... Zawsze tak miała, że kilka dni po owu pobolewał mnie, ale dzisiaj to już przechodzi ludzkie pojęcie :/

hej:)

My ostatnio zapracowani - nawet nie wiem kiedy tygodnie mijają;p

Stokrotka jak tam zdrówko ? trzymam kciuki za zdrowie twoich maleństw-mam nadzieje ze parki:)

Klara ja myślę ze za wczesnie na test - poczekaj jeszcze dzień, dwa i testuj ponownie:) i koniecznie daj znac o wyniku:)))

Ania81 - baaaardzo sie cieszę ze z Juleczkiem wszystko oki - a mały nic nawet nie bedzie pamiętał:) Chociaż ty pewnie nie zapomnisz nigdy-sciskam - i życzę żeby jak najszybciej chore serduszko Julka było tylko wspomnieniem;)

Olesia - co do badań nie pomogę niestety. Ja mam dziś 19 dc i oczekuje/nie oczekuje za dobry tydzień na @. Jeśli przyjdzie to po niej wybieram sie do lekarza i oczekuje jakiś działań i już:)

Nie powtarzaj, ja do dr Skweresa szłam w październiku z badaniami z końca sierpnia i były ok, nie musiałam powtarzać... A już we wtorek idę na kolejną wizytę podejrzeć fasolkę :)

Olesia, mnie się wydaje, że nie ma potrzeby robić kolejny raz badań.. to tak szybko sie nie zmienia, tym bardziej, że nie bierzesz leków . ja mam wysoką prolaktynę, też choruję na tarczyce, mam niedoczynność..

jutro ide do szpitala na jeden dzien na badanie HSG .. ;(

aha mam pytanie do tych co są chore na tarczyce i hashimoto...

Idę teraz 18.02 do nowego lekarza, swoje wyniki mam z dnia bodaje 2.01 to jest prolaktyna i tsh a chyba jakoś tydzień później robiłam ft3, ft4 i anty TPO - do nowego lekarza na pewno zrobie tsh, ft3 i ft4, ale myślicie, żeby powtarzać anty TPO i prolaktyne - czy to raczej tak szybko się nie zmienia?

Aniu, wiem, że da się przeżyć laparo - już raz miałam i było o, tylko zastrzyki pźniej były najgorsze i przez nie dłużej w szpitalu musiałam być ;)

tylko mnie bardziej przeraża to, że to byłby mój 6 zabieg pod narkozą a jak wiadomo narkoza nie działa korzystnie na organizm... Ale trudno, trzeba będzie to nie będzie dyskusji dla Maleństwa wszystko :)

Klara - 3mam mocno kciuki, może fktyczni za wcześnie zrobiłaś test? czekaj do jutra :)

a jak tam Olimpia? robiłaś test?

Olesia laparo da sie przeżyć, nie jest tak źle:)
Aszi fakt my mamy silne jesteśmy, wiec muszę dać radę:) ważne ze mały nie bedzie o tym za jakis czas juz pamietał..
klara trzymam kciuki moze jednak na test za szybko, mnie tez bolało podbrzusze jak na okres a tam już Julek sie rozpychał..
Kasiu Julek chyba jednak z tych co jeszcze sie karmią w nocy dzis jadł 2x, z butli mu daje zeby było szybciej i zeby sie nie rozbudził za bardzo.. w dzień juz jest 3 razy na cycku ale nie wiem co sie dzieje bo po cycku ulewa nawet do 2h po jedzeniu(wczesniej tego nie robił) a je mniej niz z butli bo go waze przed i po:( ciesze sie że badanie wyszło dobrze , usciski dla Lidki:)

dziś jest 11dpt, a i byłam u ginki z tymi bólami to powiedziała mi że to pewnie jelita mnie bolą :/ masakra......

Klara, który to dzień? Też mi się wydaje, że za wcześnie zrobiłaś.

Aniu jak u was dzisiaj? Pospałaś?
U nas badanie na mukowiscydozę wyszło ok, ale jeszcze musimy powtórzyć. No, ale % szansy nam wzrósł:)

Pzepraszam nie mogłam się powstrzymać. Podczytuje Was i moooocno ściskam kciuki, żeby każdej się udało i miała upragnione maleństwo.

Ja też bardzo czekałam na te dwie kreski na teście i w dniu @ nadal była jedna a po dwóch kolejnych już podwójna krecha. Trzymam kciuki i cierpliwości - przyszły tydzien pokaże :). Aaaaa ten czas do testu też miałam dziwne objawy więc głowa do góry!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Klara- bo to moze za wczesnie na sikanca?? do 4 jest 2 dni..moze dlatego za wczesnie.. jeszcze nic nie jest stracone.. ja mocno trzymam kciuki:*

pół nocy nie przespane bo było mi niedobrze,wymiotowałam, rano wstałam i zrobiłam test sikańca- negatywny....ehhhhhhhhhhhhhhhhh

Klara - zaciskam mocno kciuki.. cos sie swieci:-))

Aniu wspolczuje Tobie tych pobudek, zmeczenia..ale Juleczek jest teraz slabszy..boli go..jak wszystko wroci do normy bedzie juz ok...dla Was wszystkich to ciezki czas..ale pozniej bedzie ok..musi byc..:*

a ja dostalam tak zeby nie bylo wczoraj wieczorem temperatur niby nie duzo bo 38..i cala noc sie pocilam..teraz tez..wzielam paracetamol.. tempka skacze..po tabletce spada..a potem znowu idzie do gory..i skad to sie bierze?? przeciez juz bylo ok:((

Ania81 wiem co czujesz. Sebastian też tak miał. Ja nawet dzwoniłam do tego chirurga co go operował i pytałam co mogę zrobić, żeby mi się dziecko nie męczyło.
Pozwolił dać paracetamol w czopku-dzięki temu młody spokojniej spał w nocy (miał wtedy 6 tygodni). Wytrzymaj kilka dni- wszystko wtedy wróci do normy. Jesteś silną kobietą i dobrą mamusią-dasz rade. A zmęczenie daje we znaki-nie ma co się dziwić. Też płakałam razem z nim:) Będzie dobrze kochana zobaczysz!!!

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...