CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

A więc witam Was kochane wraz z Zosią i moją 6 tygodniową kropką w nowym wątku :D oby był szczęśliwy!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

Olesia a jak tam sytuacja u Ciebie?:) bo już kciuki bolą od trzymania:)

Aha dobrze wiedzieć...
A odnośnie dr Śliwińskiego,próbowałam sie umówić to nowych pacjentów rejestrują dopiero po 25 stycznia do Dr Skweresa to samo.To na wizyty umawiają pewnie dopiero za kilka miesięcy...masakra...
I weź tu się dostań do dobrego lekarza porażka po prostu.
I kilka miesięcy czekania.

minioszek - ja bym nie ryzykowala, zwlaszcza, ze masz tak nieregularne cykle.
mi Śliwiński kazal odstawic d*phaston bo powiedzial, ze jesli sie go wezmie za szybko bez monitoringu cyklu to moze miec dzialanie antykoncepcyjne...

Olesia i jak tam? :) jakieś dobre wieści? :)
Do Mnie w 60 dc przyszła @ także nawet się cieszę bo wiem mniej więcej na czym stoję. Tylko teraz niewiem kiedy może mi przypaść owu ehhhh...
Dziewczyny a mogłabym wziąść na własną rękę d*phaston od drugiej połowy cyklu? jak myślicie?
Pozdrowionka :*

no właśnie ja się poważnie zastanawiam nad invictą, ale to jeszcze takie gdybanie :) w ogóle jesteśmy w rozsypce - dawno u naszego lekarza nie byliśmy, teraz olaliśmy sprawę lekarza... :/ no nic, trzeba będzie się na dniach zmobilizować :P

A nie dziękuje ;) Mąż się ze mnie śmieję, że coś jest na rzeczy skoro ja już musztardę biorę za chrzanem :D w ogóle dzisiaj co wyciągam z lodówki jedzie mi chrzanem i smakuje mi nim... ale to może to moje jakieś wymysły, więc nie ma o czym mówić :) aaaa i mój psiak jest teraz bardziej za mną, niż za Mężem, a wcześniej było odwrotnie - też się z tego śmieje Mąż, bo twierdzi, że psy wyczuwają takie rzeczy :P

czego ten człowiek nie wymyśli :)

Olesia my idziemy do dr Ochman .
Trochę dlatego ze wszystko dzieje się w Invikcie wiec już nie chce chodzić po innych. A póki co jestem zadowolona i z dr Szczyptańskiej i ogólnie z Invicty:) Ogólnie to skierowanie dla męża też chcę ale ten lekarz u którego byłam ogólnie nie ogarniał tematu - wiec z meżem robimy drugie podejście do lekarza jego - a ty masz Olesia skierowanie od ogólnego lekarza?

Aaaa i Olesia - z testami nigdy nie wiadomo - kciuki&&&&&&!

a w ogóle dziękuje za info z genetykiem ;)

Tak jak pisałam, My już mamy skierowanie, ale umówić się musimy :) mama coś wspominała mi o dobrym genetyku na Akademii Medycznej, myślicie, że tam z Naszymi problemami mogę iść? czy lepiej uderzać do kliniki? :)

Iwonus, a gdzie sie umówiłaś do genetyka?

Wzięłaś skierowanie tylko na siebie? czy na Męża też? :) ja wzięłam na Nas dwójkę, ale nie mamy problemu z Naszą Panią Doktor ;)

Jutro idę na badania bety, bo ciągle nie mam @ :/ pierwszy raz mam taki cyrk od kiedy w ogóle miesiączkuje... Ale nie łudzę się, bo w końcu test pokazał, że ciąży nie ma :( robię na wszelki wypadek, bo mam w planach iść do doktorka w piatek - innego niż dotychczas chodziłam :)

Pierwszy rzut czyli że jak nie beda wychodziły starania to iść od razu sprawdzać hormony i geny:)

Hej,

donoszę:) Pani w recepcji powiedziała ze to skierowanie jak najbardziej przyjmą tylko... mój dr wstawił dwie pieczątki, ale na żadnej nie ma numeru jego kontraktu z NFZ a to jest konieczne - wiec to muszę uzupełnić.
I umówiono mnie na 22 lutego. Co prawda muszę przełożyc ten termin bo nie skojarzyłam że jestem wtedy za granica;p ale termin plus minus za miesiac;)aaa i spokojnie mozna sie umówic wczesniej na dzień wizyty musi byc skierowanie.
Kropka co masz na mysli mówiąc "pierwszy rzut"?

Jeżeli nie jest potrzebne udokumentowane leczenie to niby dlaczego to badanie nie może być " na pierwszy rzut"?

Lenka a to skierowanie daje się w recepcji czy juz dr-genetykowi:)?

Wolę się upewnić - chcę uniknąć sytuacji, że w recepcji powiedzą mi ze przyjmie, a potem dr stwierdzi że nie ma opcji;p

no, żeby ci później termin nie przepadl:)

do poradni jest napisane ale bez tych pozostałych - no wiec nie pozostaje mi nic innego jak jutro zapytać czy to przyjmą w invikcie.

musisz mieć skierowaie do poradni genetycznej i na nim napisane nieplodnosc kobieca, lub wtorna lub pierwotna, albo chyba jeszcze może być diagnozowanie nieplodnsci. Na mutacje i kariotyp skierowanie może wystawić genety, poza tym mutacji jest kilka i trzeba okreslic w którym genie

Lenka pomagasz zawsze!:* Bardzo Ci dziękuje

U mnie po badaniu - lekarz był starszym człowiekiem i ogólnie nie ogarniał. Powiedział ze on jest ogólny wiec jakie skierowanie do genetyka;/ jak go pocisnełam to wypisał,ale nie wiem czy to przyjmą -w zasadzie na druku skierowania do szpitala to napisał (skreślając "do szpitala" i wpisując poradnia genetyczna) Napisał mutacja i kariotyp we wskazaniu i to by było na tyle. No i oczywiście jego pieczątka. Jutro zapytam czy to przyjmą czy muszę do innego ogólnego iść..ah...

najpierw robisz kariotypy niektóre kariotypy wogole wykluczają z rozrodu, na mutacje dostajesz skierowanie dopiero po kariotypach. Z tych badan wiadomo czy jesteś nosicielem jakies choroby albo ze np. musisz w ciąży brac heparynę bo inaczej kazda ciaze poronisz ale to sa naprawdę trudne tematy w leczeniu nieplodnosci i sa to badania po jakies drodze leczenia a nie na pierwszy rzut

Zawiłe trochę:)
I co wiesz z tego badania? Lekarz podaje mutacje w danym genie? Może Ci powiedzieć czy jesteś nosicielem jakiejś choroby genetycznej?

jesli idziesz na nfz do genetyka to skierowaniena kariotyp tez bedziesziala na nfz czyli za darmo. jak bedziesz umawiac sie do genetyka np na 11marca umow sie zaraz po tej dacie na kariotyp i jesli masz kariotym na 10marca to znoeu na za miesiac umow sie na wizyte do genetyka bo wynik jesli jest na nfz to mozesz odebrac go tylko na wizycie!!!! a wuec jutro powinbas umowic sie na 3 terminy no i oczywisvie na kazdy musza byc dwie wizyty jedna dla ciebie druga dla meza. mam nadzieje ze pomoglam

Badanie genetyczne jest strasznie drogie więc skoro idziecie ze skierowaniem i są długie czasy oczekiwania to wydaje mi sie że tylko za wizytę? Bo jak robisz sobie prywatnie w klinice to masz szybko ale ceny idą w tysiące.
Ogólnie daj znać:)

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...