CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

A więc witam Was kochane wraz z Zosią i moją 6 tygodniową kropką w nowym wątku :D oby był szczęśliwy!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

ja mysle ze tu bardziej chodzi o udokumentowane dwa lata leczenia bo dopiero wtedy wolno podejść do programu, czasm po roku ale to w scisle określonych przypadkach

Olesia tak długo? Bo są chyba 3 czy 4 kliniki które mają program dofinansowany in vitro w trojmiescie- może sprawdź w każdym :)Podczytywałam info ostatnio i wymagania nie są jakieś wyśrubowane;)

Chociaż na razie nic nie szukaj!!! Sciskamy kciuki za inseminacje:) !:*

Olesia ja jestem w programie ministerialnym in vitro w gamecie, jeśli masz pytania pytaj
no ale mam nadzieje, ze uda ci się iui

iwonus - widzę, że poważnie się już wzięli za Ciebie :) ja takich konkretnych badań nie miałam... w sumie nie wiem czemu :(

ale pochwalę się, co mi tam - dzisiaj miałam drugą inseminację :P co ma być to będzie na efekty sobie teraz poczekamy ;)

wstępnie już dostaliśmy papiery na in vitro - możemy się zapisać, bo trzeba czekać (chodzi o to dofinansowanie z ministerstwa, któraś wie jak to wygląda?), bo możemy mieć dopiero w 2015 roku :)

PCT - test postkoitalny. Badanie przeprowadza się kilka godzin po stosunku, w okresie okołoowulacyjnym. Najlepiej w dniu owulacji, gdyż wtedy śluz szyjki macicy jest cienki i elastyczny, a plemniki mogą łatwo przez niego przechodzić. Badania poprzedzające test to pomiar poziomu hormonu luteinizującego (LH) za pomocą badania moczu, a także mointorowanie owlacji poprzez badanie USG. Ustalenie momentu owulacji wykonuje się na dzień przed badaniem. Po upływie ok. 9-14 godzin od współżycia lekarz, za pomocą wziernika, pobiera próbkę śluzu szyjkowego.

Pobrany materiał badany jest pod mikroskopem pod kątem oceny liczby plemników i ich ruchliwości. Badanie jest bezbolesne. Wynik podawany jest po 1 - 2 dniach.

A co to jest PTC i na czym polega?

Może - szczerze powiedziawszy byłam tak przejęta, że nie utkwiło mi w głowie ale coś o stymulacji było;D
kolejna wizyta 4.12 - omówienie wyników i obserwacja do PCT - trzymajcie kciuki;)

może cykl stymulowany na clo?

Minioszek trzymam kciuki za powodzenie twojej wizyty:)

Kropka plan jest taki że najpierw te wyniki przeanalizujemy, potem PCT, drożność, ewent.inseminacja.
Między tymi wymienionymi miało się coś jeszcze pojawić, ale jakoś nie zanotowałam w głowie co konkretnie:)

iwonus.p Ja mam wizytę w piątek.
Zobaczymy co Mi powie i każe zrobić. :)
Już się nie mogę doczekać.Zawsze to jakiś krok naprzód.
Powodzonka w dalszej walce dziewczyny trzymam za NAS kciuki hehe :)

Iwonus a od czego lekarze z invicty chca zaczac? Od razu inseminacja?

W FSH I LH wazny jest stosunek jednego do drugiego i to sprawdza działanie przysadki mózgowej.

Samo FSH mówi tez o rezerwie jajnikowej i lepiej nią jest w dolnej granicy:)

Ale daj znac co powie lekarz:)

Mąż jest po badaniach nasienia - jest ok.:)

Bardzo Ci dziękuje za odp :)
Oczywiście czekam na wizytę i info od lekarza - zobaczymy co i jak;)

A jak u was dziewczyny - koraliczku jak sie czujesz? stokrotka jak chłopcy?
Olesia co nowego?Minioszek - już po wizycie?

przy takim fsh powinno być ok, gdybys miała ok 10 to trzebaby było się streszczać, no ale ginekologiem nie jestem wiec on powie ci co i jak ale mysle, ze nie powinnas się martwic
Pamietaj aby maz zrobil badanie nasienia

Dzięki za wyjaśnienie:) mam 27 lat.

FSH mam 3,25 (norma 2,9 do 9) - czyli dolna granica;
LH - 2,32 (norma 2-8) - czyli też dolna granica.

Pozostałe wyniki hormonów są dobre.

jeszcze ważne jest fsh. Amh mowi o tym ze rezerwa jajnikowa jest taka sobie i trzeba zabrać się do działania nie wiem ile masz lat. Ja mam amh 2,8 i stymulacja do ivf w miare ok poszla. Czym nizsze amh tym gorszej jakości komórki i trzeba większej stymulacji

Hej dziewczyny:)

Postanowione - działamy z Invictą:) mijają już dwa lata trzeba się zabrac konkretnie:)

Przyszły dziś moje wyniki z Invicty i :
- SHBG, Testosteron - gdzieś w połowie stawki (wiec chyba ok)
- DHEAS - dość wysoki, ale nie przekraczający stawki (298 na 340 -wiec też nie jest źle).

Jedyne co mnie troszkę martwi to AMH- mam 1,39 ng/ml - powinno być powyżej 1,4 ale gdzieś wyczytałam ze posiadanie wyniku w niskiej granicy też dobrze nie wróży.
Ktoś co wie na ten temat?

Wizyta w przyszła środę a jak wiadomo ciekawość zżera:)

ivonus, działaj :) 94 zl to nie duzo i tak jak na szeroki pakiet specjalistów, my mniej placimy ale mamy grupówkę z pracy

koraliczek o tym jak ciężko NIE myśleć wiemy wszystkie :D
Ale kciuki za ciebie zaciśnięte wiec źle nie będzie - nie może być;)

No ja znalazłam , zreszta tu na forum, ubezpieczenie co prawda za 94 zł. ale pełen pakiet "lekarzy", rehabilitacja itp. i duzo placówek - w tym invicta.

Jeszcze myślę ale już na 80% jestem przekonana ...jeśli nie pójdziemy teraz to obawiam się że za kilka msc i tak wylądujemy w jakiejś klinice bo skończy się droga leczenia "zwykłego" ginekologa.
A jak można szybciej czemu nie - jeśli czegoś mam dość to przedłużającego się i odwiecznego czekania- ale wy dziewczyny wiecie za pewne dokładnie o czym mówie..

słodkich snów:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

iwonus mysle ze im lekarz mniej mowi tym mniej naciaga, ale dobrze by byl jakikolwiek kontakt :P jak jest konkretny nie bedzie przynajmniej bajek opowiadac... przespij się z tym.. co do ubezpieczenia ja mam z lux medu wlasnie i do mojej lekarki na ubezpieczenie wlasnie chodzilam :) fajna rzecz, wizyty i usg za darmo... no za 40 zl miesiecznie ale to grosze

olesia &&& kciuki za inseminacje, oby teraz byla skuteczna

wiem ze stres mi nie pomoze ale no.. ciezko nie myslec

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?