CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

A więc witam Was kochane wraz z Zosią i moją 6 tygodniową kropką w nowym wątku :D oby był szczęśliwy!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

iwonus, ja jestem podobnego zdania jak Koraliczek - wiem, że koszta, sama to przeżywam, ale zawsze będziesz o ten jeden krok do przodu ;)

będziesz coraz bliżej celu :) osobiście bym się nie zastanawiała :P

swoją drogą jakie badania takie drogie? nie lepiej było Ci zrobić na akademii?

ja w środę mam monitoring - jestem ciekawa kiedy kolejna IUI :D
jakoś się pozbierałam po ostatniej IUI i patrzę z optymizmem w przyszłość :)

ale martwi mnie, że muszę zrobić badania rano a w tej gamecie są cholernie drogie hormony i właśnie się zastanawiam czy nie iść do akademii, tylko muszę sprawdzić o której tam otwierają, bo do pracy mam na 7.15 :P

Nie martw się Koraliczku na zapas...nie ma sensu - na pewno bedzie dobrze - ważne ze badasz;)

No własnie na czytałam się ze dr małomówny itp. I faktycznie nie nawija makaronu na uszy - ale odpowiedział na każde pytanie, przedstawił konkretny plan. Więc generalnie dobrze - oczywiście koszty są - ale z drugiej strony gdzie ich nie ma. No przy naszym celu koszty to sprawa jednak drugorzędna.

Mam myślówkę...już nawet myślę nad ubezpieczeniem medycznym medycznym (takim które obejmuje placówki Invikty - zawsze to trroszke obniży koszty). Bo to czekanie mnie zabija - niby wyniki mamy boje dobre a jednak stukną zaraz dwa lata oczekiwania.
Jeszcze mój M. chory (przeziębienie)- a wiecie jak to z mężami chorymi, co nie;)

miłego weekendu laseczki;)

minioszek tamtego omijaj szerokim łukiem, juz do niego nie idź!!!

Iwonuś może idz do invikty.. krok na przód, mnie zmiana lekarza pomogła, zalezy jakie mas zodczucia

ja jeszcze tydzien i koncze pierwszy trymestr, ale uspokoje sie bo rozszerzonych badaniach w kierunku cytomegalii... kurcze wyszla mi nna granicy i sie martwie, wyniki mam w srode dopiero , może... albo i czwartek ;/

Ja też mam za tydzień bezpłatną konsultację w Invikcie.
Zobaczę co powie Mi inny doktorek.Bo obecny nie kazał nawet robić USG przy Clostilbegyt. ;/
Już się doczekać nie mogę... Zawsze to ktoś iinny i warto mieć wybór
Ehhh też bym chciała żeby było łatwiej.

Hej dziewczyny:)

Ja właśnie po wizycie w Invikcie - w Gdyni.
Moje odczucia są pozytywne. W ramach bezpłatnych konsultacji miałam USG i wywiad z prof Łukaszuk.
Dosyć konkretnie wskazał co powinno być zrobione i jaki on miałby plan. Wykonałam brakujące, a konieczne wg prof badania (wiec jestem biedniejsza o prawie 400 zł. - dodam że to ze zniżką).
Teraz mam dużo do przemyślenia - czy dać sobie jeszcze czas z moim doktorkiem czy już ruszać machinę z inviktą..wszystkie rady mile widziane:D
Ah dzieczyny dlaczego czasem nie jest po prostu łatwiej:)

aaaa :(

@ przyszla...

Wczoraj zaczęłam drugi cykl z CLO,wiem że to ryzyko ale 3 tyg temu miałam USG i były tylko 3 pęcherzyki ok 16 mm zanim zrobi się jakiś torbiel to troszkę minie a i tak nie koniecznie musi sie zrobić,to dopiero drugi cykl więc napewno rozumiecie że ledwo zaczełam i nie chciałabym przerywać.
Któraś z dziewczyn pisała tu o konsultacjach w INVICTA i załapałam się mam wizytę w przyszłym tyg z lekarzem więc nie jest źle,napewno mi powie co i jak zrobi USG. :)
Olesia1986-co do psiaka: nasz też uwielbia pieszczoty,liże jak szalona biega,ma jakieś takie głupawki że biega po całym mieszkaniu i jak się zmęczy to pada jak nieżywa :D
Moja 4,5 latka jest zachwycona,jest przy nim co robić,uczy się toalety i trzeba co chwilę wychodzić na dwór a i tak wpadki na podłodzę się zdarzają :P
Ale Mi dziecko z głowy nie chce wyjść,myślę o tym ciągle (czy wogole kiedyś się uda) z pierwszym nie było żadnego problemu! ;/
Szkoda że taka wielka różnica wieku będzie między dziećmi...
Tak tu narzekam ehhh powinnam się cieszyć z tego co mam,innym się z 1 nie udaje... :(
MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY
I dziękuję za rady
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mnioszku - wizyta pierwsza u śliwińskiego kosztuje 150zł, kolejne 120 zł.

Jesli chodzi o d*phaston, to akurat śliwiński mi go kazał odstawić (poprzedni lekarz kazał brać od bodajże 16 dc do miesiączki, która sama przychodziła bez odstawiania d*phastonu) - powiedział, że d*phaston brany za szybko może mieć działąnie antykoncepcyjne.

I w pierwszym cylku kiedy go nie brałam zaszliśmy.

Od czasu jak zrobiłam test natomiast (30dc - dwie mega wyraźne krechy) to biore d*phaston. mam jakiegoś krwiaka...

mnioszek, ja też tak miałam na początku :) nie myślałam o niczym innym jak ciąży i dziecku :D

w pewnym momencie dałam sobie spokój, a co do psiaka to powiem Ci, że mi to baaardzo pomaga :) Nasz Axel jest jak dziecko - jak śpi z Nami to przytula się do Nas itp. :D więc ja jestem zadowolona i faktycznie już teraz nie zaprzątam sobie głowy ciążą, będzie jak będzie :P

Ale, żeby nie było za kolorowo - to gryzie niemiłosiernie :D

i co do lekarza, podtrzymuje wcześniejszą opinię nie brałabym clo, bez monitoringu :)

zwlaszcza taka torbiel krwotoczna.. albo cos innego wzrrrr

tylko ze jeśli w jednym cyklu zrobi ci się torbiel a w drugim weźmiesz dalej clo to może to się naprawdę bardzo zle skonczyc

lenka jak najbardziej zastrzyk dostawałam zazwyczaj.. może za dużo powiedziane, że clo bez monitoringu to samobojstwo, ale napewno ryzyko.. bo nie każda torbiel się sama wchłonie..

ania ale pewnie dostawals zastrzyk na pekniecie a clo bez monitoringu to jest samobojstow

ja też bym clo nie ryzykowała bez monitoringu, mam niestety skłonność do torbieli.. paradoksalnie zaszłam w ciążę w cyklu bez zastrzyku bo dr.Ś, był na jakimś wyjeździe i usg miałam w 16dc zamiast 14dc okazało się, że pęcherzyk sam pękł.. ja miałam robione tylko 1 usg w cyklu zawsze ok 13-14dc tuz przed owu.

Dziękuję. Będę tu wracać jak znów czegoś ie będę wiedziała. Narazie wiem na czym stoję i jakie kroki podjąć. Nie ma to jak raczkować w temacie gdzie tyle doświadczonych kobitek :)

minioszek musisz dobrze poszukać, pójść i powiedzieć czego dokładnie oczekujesz. Życzę powodzenia i trzymam kciuki!!!!

SZkoda że nie możecie takowego w trójmieście polecić... :)

mentorka.. dałabym "lubię to" ale nie ma tu takiej opcji :P

Ja miałam świetnego lekarza, jakby 12 dzień cyklu wypadał mi w sobotę albo w niedziele to miałam do niego dzwonić i on by specjalnie dla mnie przyjechał i otworzył gabinet. Cały czas powtarzał, że najważniejsze to kontrolować cykl. Wspaniały lekarz :)

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...