CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

A więc witam Was kochane wraz z Zosią i moją 6 tygodniową kropką w nowym wątku :D oby był szczęśliwy!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

No wlaśnie tu kilka dziewczyn pisało o Dr Śliwińskim.
I najważniejsze to mieć zaufanie... Ja do swojego nie miałam do końca,a chodziłam do niego bo do każdego innego trzeba było z 2 miesiące czekać,nawet prywatnie ;/

ja miałam 3 lekarzy.. i właśnie dzięki forum odważyłam się na zmiany.. miałam swoja wiedze w glowie i moglam sobie troche poukladac co lekarz robi ok a co mi nie pasuje i tak trafilam na cudna pania doktor w czerwcu 2011 r a w listopadzie juz bylam w ciazy... zaufanie to podstawa... no i nie boj sie zmienaic lekarza jelsi Ci cos nie pasuje... wazne bys miala swoj rozum i tak caaalkiem nie robila wszytskiego na oslep

minioszku ja nie jestem z trójmiasta więc Ci lekarza nie polecę ale spytaj się dziewczyn kto dobrze i mądrze prowadzi cykle z Clo. Dobry lekarz to już spora część sukcesu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mi pecherzyki nie rosly nawet po 3 clo, dopiero 3 miesiace na anty plus 3 razy clo cos ruszylo

mnie pecherzyki rosly dopiero po 3 tabletkach dziennie, do tego nie pekaly same i musialam brac zastrzyk

Dzięki dziewczyny za rady, jesteście bardzo pomocne.Fajnie jest poczytać opinie osób o podobnych problemach.
Tak jak piszesz Koraliczek podzwonię jutro,może uda się gdzieś zapisać.Wypełniłam też ankietę co do tych konsultacji w Invikcie,a co tam może akurat się uda i tam na USG :)

ja jestem tego samego zdania co Koraliczek, nie ma co brać Clo bez kontroli cyklu. Często się zdarza, że pęcherzyk sam nie pęknie i trzeba podać zastrzyk na pękniecie w momencie kiedy jest odpowiedniej wielkości. Poza tym dopiero kontrola cyklu może nam powiedzieć czy ta dawka Clo jest dla Ciebie odpowiednia, czy urósł pęcherzyk itd

minioszek, ja tylko podaje suche regułki, wiedze od lekarza na moim przypadku... jesli nie wiesz od kiedy brac lek... nie bierz go.. idz na usg, idz na wizyte do innego lekarza. Szczerze teraz doradzę, nie zaczynala bym brac clo bez pewnosci ze bede miala usg.. zadzwon jutro rano do kliniki, umow sie najpierw na usg, jak juz bedziesz wiedziala ze wykonaja Ci usg zażyj lek, zebys miala pewnosc ze bedzie usg... bez usg nie ma co się faszerowac, serio, mowie to z dobrego serca... najpierw sie umow na usg. A na wizycie już Ci lekarz powie co i jak.. kazda z nas ma inny organizm i kazda z nas tu inaczej troszke brala leki, ja np mialam zalecane clo od 5 dc i d*phaston 2 dni od podania zastrzyku na pekniecie pęcherzyka graffa

To jak myślicie od kiedy mogłabym wziąść d*phaston jeśli od jutra mam Clostilbegyt?

o no to lepszy d*phaston :) tak mi powiedział gin to się tym kierowałam :)

dokłądnie tak, na endometrium czerwone wino, olej z wiesiołka, kwas omega 3 no i moje ulubione!! migdały :) endometrium po tym było cudne a miałam z nim problem...
co do d*phastonu nie blokuje on owulacji bo to dydrogesteron, natomiast owulacje blokuje podana za wczesnie luteina. d*phaston niektorzy lekarze zalecaja nawet od poczatkowych dni cyklu by przygotowac macicę na przyjecie zarodka, to taka ciekawostka

minioszku czasem Was podczytuję więc pozwolę sobie przytoczyć moją ostatnią wypowiedź z poprzedniego wątku :)

moim zdaniem trzeba uważać bo:
- CLO często powoduje nieodpowiedni przyrost endometrium. Ja dostałam od gina estrofem na endometrium ale poprawy nie było więc pogrzebałam w necie i zaczęłam brać olej z wiesiołka, magnez kwasy omega i lampka wina wieczorem. Wszystko stosowałam do owulacji. Endometrium było piękne.
- warto monitorować dokładnie cykl i nie podawać zastrzyku na pęknięcie "na oko" tylko kiedy usg potwierdzi że pęcherzyk jest gotowy. W ogóle dziwi mnie jak słyszę, że ktoś nie dostał po CLO zastrzyku na pęknięcie, mało tego nie miał kontrolowanego cyklu. Moim zdaniem to niebezpieczne bo może dojść do powstania torbieli.
-d*phaston czy luteina pomaga zajść w ciążę, pomogło nawet moim koleżankom które PCO nie miały tylko po prostu się nie udawało z niewiadomego powodu.
- trzeba pamiętać że d*phaston lub luteinę brać jak będziemy pewni, że jest po owulacji (najlepiej z 3 dni po) bo wzięte przed mogą ją zatrzymać :) ogólnie te leki podtrzymują ciążę a jeżeli ciąży nie ma to ich odstawienie wywołuje @. Więc zawsze przed odstawieniem trzeba się upewnić i zrobić test. Jak negatywny to odstawiamy, jak pozytywny to bierzemy dalej.

powodzenia :)

Ja tak sobie czytam i czytam i się doczytałam że stosowanie Closilbegyt znacznie pogarsza grubość endometrium,a ja ciągle miałam z nim problem,bo za cienkie najwięcej miało 4mm ;/ można się załamać. :( Niby leki wspomagające a jeszcze bardziej pogarszają...A lekarz robiąc USG nawet nie wspomniał o tym.
niewiem co mam dalej robić

monioszek u mnie pierwsze usg wykonywane bylo okolo 12 dc by zobaczyc czy cos rosnie i jak rosnie a nastepna wizyte ustala juz lekarz

hej laski:)

Olesia gratuluje nowego domownika:)))
Minioszek ja nie pomogę bo na Clo się nie znam - ale ja bym słuchała dziewczyn - ich doświadczenia - bezcenne:)

i dla tych co nie widziały, a może chcą skorzystac - bezpłatne konsultacje w invikcie:
http://www.invicta.pl/klinikagdynia#surveyAnchor

pozdrawiam:::)

Orientujecie się może ile kosztuje USG u dr Sliwińskiego?

minioszek - mysle, ze bierz. moja kolezanka chodzi do sliwinskiego wlasnie i bierze 3-6 dc a pozniej idzie do niego na usg.

ja u sliwinskiego bylam raz - wydal mi sie bardzo przyjemnym i kompetentnym lekarzem (polecila mi go kolezanka, ktora do niego chodzila, ona akurat miala invitro)
dostalam skierowanie na milion badan i droznosc jajowodow - kazal wrocic z kompletem, ale zanim zrobilam droznosc to sie okazalo, ze sie nam udalo :)

nie wiem czym spowodowane bylo to, ze przez 15 cykli nic sie nie udawalo.... moze tym, ze w tym ostatnim bylam wlasnie juz na skraju, powiedzialam, ze to piernicze, nie mierze temperatury, nie obserwuje sluzu itp i ze mam to gdzies...

trzymam za Was kciuki dziewczyny!

No właśnie.Tego się obawiałam-wybrałam złego lekarza ehhh
Szkoda mi zmarnować jeden miesiąc,od jutra powinnam zacząć brać Clo i chyba zacznę-a co myślisz Olesia1986 jak zacznę tak jak powinnam i zapiszę się do innego lekarza na USG?

A co do piesków ja też mam szczeniaka już od 2 miesięcy,teraz ma 3miechy to rasa shih tzu :D i faktycznie,to poprostu jest jakby dzieciaczek był w domu heheheh rozumiem cię doskonale że o innych rzeczach można już nie myśleć. Ale mi to niestety nie wychodzi z głowy nawet po kolejnej kałuży siusków na podłodze...

Osobiście mnioszek uważam, że jest niepoważnym lekarzem!!

jak przy clo, można nie robić usg? przecież musisz wiedzieć kiedy jest najlepszy czas na starania, czy w ogóle pęcherzyki pękły, bo przy tym leku jest prawdopodobieństwo, że może nie pęknąć!!

na Twoim miejscu nie brałabym clo, jeśli nie masz żadnego usg, kontroli itp. to jest moim zdaniem zbyt duże ryzyko!!

A tak w ogóle to Witam Was :)

dawno się nie odzywałam, ale pdczytuję Was :) u mnie bez zmian, zaczął się kolejny cykl i od jutra jadę z clo :D ale jakoś mi teraz to nie w głowie, od wczoraj mam maluszka w domu ;P Szczeniaka rasy beagle :) jestem w nim zakochana :P

Dziękuję dziewczyny,widzę że Dr.Śliwiński przeważa...Podzwonię i zapytam
na kiedy wolny termin.
A jeszcze jacyś inni godni polecenia? Co byłby wybór w razie co :)

Chciałam jeszcze zapytać Was o cosik
od środy zaczynam brać już drugi cykl Clostilbegyt, to będzie 3 dc tyle ze lekarz mi powiedział że mam przez 3 kolejne cykle brac ten CLo i nic nie wspomniał o jakichkolwiek kontrolach,usg itp... co o tym myślicie?

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...