CO warto zwiedzić w Krakowie?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Oprucz zamki i starówki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CO warto zwiedzić w Krakowie?

napewno stary rynek, wawel, kopiec, sukiennice. Jak byłam w kwietniu w krakowie to podjechaliśmy sobie autobusem rano do Zakopanego i wieczorkiem wróciliśmy. Kraków to piękne miasto i zazdroszczę Ci, ze wyjeżdzasz:) Masz może jakiś namiar na fajny nocleg w Krakowie?

Kazimierz...

my ostatnio jak bylkismy a maju :)w Krakowie to nocowalismy w żaczku blisko bardzo starówki a warunki bardzo fajne http://www.zaczek.bratniak.krakow.pl/html/index.php

na luźniejszy wieczór polecam aquapark - jest większy od tego sopockiego, ma fajne zjeżdżalnie (zwłaszcza fioletowa!)
warto pojechać do wieliczki - to też niedaleko, bardzo ładne jest Sanktuarium w Łagiewnikach, wybierz się na jakąś sztukę do teatru Słowackiego, wypij piwo w piwnicy pod baranami...
generalnie to tam nie można się nudzić, Kraków jest tak piękny ze sam spacer uliczkami to juz atrakcja.
Polecam kawiarnię "zaułek św Tomasza" i knajpkę z gruzinskim jedzeniem (któraś przecznica od Floriańskiej)...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dorus ma rację, w Krakowie nie mozna się nudzić. BYlismy też w kinie 3D, fajna sprawa. Wychodziliśmy o 10 rano a wracaliśmy o 21:)

taaa sklepy i centra handlowe to osobna sprawa ;)))) olbrzymie i niezły wybór fasonów i kolorów, wydaje mi się, ze większy niż u nas,

Galeria Krakowska jest bardzo fajna (przy samay dworcu PKP) poprostu ogromna, można się zgubić

hahahah ja tez jade do Krakowa ale w sierpniu to moze furmowiczki zrobimy spotkanko po smokiem hahahahahaha?????

ja tez w sierpniu dokładnie od10 do 24

to ja tez bede 16-19

Osobiście to przepadam za kuchnią Indyjską. Coraz więcej dobrych restauracji tego typu działa w Krakowie, ale najbardziej to cenię sobie jedzenie w lokalu Ganesh na stary mieście. Jak ktoś lubi bardziej pikantne rzeczy to będzie zadowolony z takiego sosu jak Vindaloo czerwone chili, imbir, czosnek...ostrzegam, że naprawdę ostre, ale dobre.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...