Re: COCOMO KLUB ktoś pracował? bardzo zle .
Teraz nie jest to tylko cocomo , teraz jest to firma event a ich klientem jest to cocomo wiec nie podpisujesz umowy z cocomo juz oficjalnie . Ja pracowałam , generalnie spoko zarobki . Bylam promotorka , za szkolenie na reke dostajesz 26 zl , szkolenie polega na staniu i zapraszaniu gosci . Fakt ja rowniez nie dostalam kopii dla siebie ,w dodatku podpisujesz rowniez zgode na "monitoring" czyli podsluch "w celu bezpieczenstwa i sprawdzenia twojej pracy " . ... Pracowalam cala zime .. I zaluje ! Skrecilam sobie kostke i majac umowe na zlecenie cocomo zażyczyło sobie zwolnienia lekarskiego ze szpitala ... Ale to nic ... Pieniadze mialam dostawac co tydzien na konto - event daje bezimenne i bez pinowe karty prepaid .. Moja byla przez 3,5 tygodnia nieaktywna ... O pieniadze musialam sie ubiegac ... Jestem nnie ubezpieczona i niestety za rentgen musialam zplacic , cocomo stwierdzilo ze nie dostane pieniedzy poki im tego nie przyniose , to ja ze zwichnieta kostka zap***** zeby im to zaniesc , p.Ewa z eventu obiecala mi chociaz 200 zł zaliczki po przyniesieniu tego stolca tam , wiec zanioslam , a wtedy byl problem z wyplaceniem pieniedzy ... W pewnym momecie usiadlam i zaczelam plakac ... Lacznie na zabawe ze szpitalem , taksowka bylam stratna na 200 zł ( dobrze ze mam tez druga robote i chlopaka ) dzwonilam do "odgornek promotorek i koordynatorak" 37 razy i napisalam 6 sms o tersci " imie , nazwisko , proszę o pilny kontakt " i ani razu nie odebrala telefonu po czym jak zadzwonilam kolejny raz odebrala i jeszcze smiala powiedziec ze jestem nienormalna ze dzwonie tyle razy a gdy dostalam kartke z numerem bylo na niej napisane " w razie pilnej sprawy prosze dzwonic o kazdej godzinie podczas pracy " czy jakos tak ... Ale to tez nic ... Mowiac o samej pracy - fakt na 8 tygodni pracy gdzie pracowalam po 5 godzin 5 dni w tyg dostalam 1000 zł niecale .. Ale niestety cocomo odciaga za stroj roboczy parasolka 30 zł , kurtka 300 zł , kazde spoznienie , nie pojawienie sie na angielskim kazdorazowo po 50 zł , bedac na monitoringo i wypowiedzenie zlego slowa do 200 zł kary tak samo przy nierozlozonej parasolce a i zapomnialabym za brak czarnych butow i leginsow tez mozesz dostac kare .;/ teraz o samej pracy ... Stoisz 5 h min... Moje ekstremalne warunki to -15 stopni w tym przez to 5 h masz 30 min przerwy i herbate raz na jakis czas .... Pracujesz nawet jak jestes chora , no chyba ze masz zwolnienie.... Juz wiecej nie pisze bo szkoda mi klawiatury ... Ale jedno slowo - masakra !
23
1