CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

Witam w nowym wątku.

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

Dziewczyny,
Czy mogłybyście polecić mi lekarza do prowadzenia ciąży?
Pisałam już o tym w poprzednim wątku. Jestem niezadowolona ze swojego, nie uznał mojego złego samopoczucia za powód do zwolnienia i dopiero jak się nabawiłam nadciśnienia łaskawie dał mi 2 tyg. Nie chcę się już przez niego więcej denerwować. Na dodatek wyczytałam w necie,że przy ciśnieniu 150/90 powinnam być w szpitalu:( i teraz nie wiem co z tym fantem zrobić.

Daria, jak Ty to robisz, że nie tyjesz? zazdroszczę :)

Ja w zasadzie nie mam tylko wózka i leżaczka-bujaczka dla maleństwa, no i oczywiście kilku drobiazgów jak butelki, smoczki itp. Wózek musieliśmy sprzedać, bo nie mieliśmy gdzie trzymać, ale cała reszta przetrwała po córce. Za kupno wózka weźmiemy się pewnie dopiero w maju, no chyba że wcześniej trafi się jakaś super okazja :)

Mimi, kupiłas Teutonię?? jaką??

to bardzo polecane wózki...ja tez się zastanawiałam nad Teutonią ale zwyciężyły względy wizualne...po prostu mi się nie podobały te modele, które były dostępne ;)

U mnie jeśli chodzi o dźwiganie zakupów to mamy taki system, że w związku z tym, że jestem na L 4, na większe zakupy raz w tygodniu jadę z mamą do hipermarketu. Tam kupuję wszystkie lekkie i ciężkie rzeczy np. cytrusy, wodę mineralną, soki, artykuły w puszkach i słoikach itp. Przełożyć zakupy z wózka do auta pomaga mi mama, a w aucie zostawiam wszystko. Małż bierze zakupy jak wraca z pracy i w ten sposób nic nie noszę. Czasami musi iść po nie 2 razy, bo się rozpędzę i kupię więcej :-) A takie małe zakupy, to są lekkie więc z reguły tak do 3 kg niosę sama.
Gratuluję Mimii zakupu wózeczka ! Masz z głowy zazdroszczę Ci, bo ja wciąż mam jeszcze kilka typów. Tautonię polecała mi przyjaciółka bardzo. Ale Ty wcześniej nie wspominałaś o niej. Tak z ciekawości, dlaczego ostatecznie wygrała Tautonia ?

Jutro mam USG 4 D - takie późne "połówkowe".
Liczę usłyszeć płeć Maluszka i oczywiście, że jest zdrowe :-)

Pozdrowionka dla wszystkich Mamusiek i pamiętajcie, aby się oszczędzać !!!

Właśnie się ważyłam. Przez cały miesiąc nic nie przytyłam!

cześć dziewczyny.
byłam na usg skontrolować tą komorę mózgu i okazało się, że wszystko jest ok :-) szerokość jest mniejsza niż 2tyg temu. strasznie mi ulżyło :-) teraz tylko chcę się dokulać do maja i urodzić moją niuńkę :-)
mój mąż w pierwszej ciąży był bardziej nadgorliwy, teraz jest inaczej. musze mu mówić co ma robić a i ja staram się pewne rzeczy mimo wszystko robić. na szczęście nie muszę bezwzględnie leżeć także troszkę po domu pokrzatać sie mogę. oczywiście wszystkie bardziej uciązliwe prace zostawiam małżonowi. synus też już jest na tyle duży, że moge liczyć na jego pomoc.
ciuszki również w wiekzości mam uzywane. takie maluszki nie niszczą jeszcze ubranek także szkoda mi kasy na nowe. no chyba, że mowa o promocjach, bo to inna bajka. wózio też z drugiej ręki. niestety musimy kupić łóżeczko i materac, bo latem wywaliliśmy to po synku. nie planowaliśmy powiększenia rodziny. na szczęście mam jeszcze 2 spacerówki i fotelik do karmienia. a chciałam sprzedac ;-) jak to życie potrafi spłatać figla hehe
miłego wieczoru mamusie :-)

Hehe, ja też mam fajnie :)
Oby mu się nie skończył okres dobroci dla żony po porodzie...

jak wracałam wczoraj od lekarki z kontroli to mój mąż nawet torebkę mi wyrywał, bo nie mam nic nosić! a do samochodu mieliśmy może 15 kroków:D dodam, że było już ciemno, w dzień pewnie by się nie odważył:P

No i tak powinno być! :)

Mój mężuś też jest dobrze wychowany i zawsze mi pomaga, złego słowa nie mogę powiedzieć :) Nawet nie pozwoliłby mi nieść nic ciężkiego, zaraz idziemy na wspólne zakupy :)

nooo. Faceciki to takie proste w obsłudze Ludziki, że szok :) Kodują tylko jasne i czytelne informacje, innych nie przetwarzają i główki sobie nie zaśmiecają :)
My do tej pory sprzątaliśmy razem i w ogóle wszystkie rzeczy domowe razem. Teraz z racji tego, że ja siedzę w domku i mam sporo czasu to sprzątam i gotuję. Z tymi zakupami to tak jak pisałam wcześniej. Ale faktycznie-zauważyłam że mężuś zaczął się odzwyczajać od robienia porządków i zmieniłam taktykę-zawsze coś mu zostawiam do zrobienia :D

mój już wychowany jest :D

No ja bede chodzić na te zakupy razem z nim, tylko że bedzie robił za tragarza. Z tego co widzę po znajomych i rodzinie nie można okazać mężczyźnie, że się jest silną i samodzielną, bo zaraz to wykorzysta i nie bedzie w ogóle pomagał ani się angażował. Trzeba trochę poudawać, że jego pomoc jest niezbędna! Wtedy my się nie namęczymy, a i oni się bedą czuli potrzebni. Moja mama zawsze chciała wszystko robić sama i "wychowała" sobie męża, który nawet palcem nie kiwnie, bo się przyzwyczaił, że jest jej nie potrzebny. A po latach trudno to odkręcić. Natomiast kobiety, które wymagają od mezczyzn czestej pomocy przyzwyczaiły ich do tego i nawet prosić nie muszą, bo oni się sami czują w obowiązku żeby pomóc.

ja chodze do Akademosa na Zabiance, dziewczyna która prowadzi te cwiczenia sama jest w ciązy wiec krzywdy nie zrobi;) Koszt: jednorazowe wejscie 25 zł, karnet 130 zł (8 wejść, karnet ważny 2 miesiące)
http://www.akademos.net.pl/zajecie.php?zajecie=57

3oko a gdzie chodzic na cwiczenia?

własnie a propos samochodu, to nasz jest w rozsypce :( jutro skladam wniosek o kredyt, to jedyny plus budżetówki ze można brać kredyty oprocentowane na 2% . Własnie siedze i wymyslam jakies ładne uzasadnienie, nienawidze pisać podań!!!

też będę miała używane ciuszki i wózek też. Mi wystarczy żeby wózek miał porządne koła, a jednocześnie mieścił się łatwo do samochodu, reszta jest mi obojętna.

nie nie...okruszek...to użalanie to nie byo do Ciebie skierowane tylko tak ogólnie... :)
nie wpadajmy w przesadę po prostu...nie mówię tu o tych, które rzeczywiście mają problemy z ciążą

taaaa...chodniki niestety krzywe, dlatego zawsze i wszędzie będe polecać jednak pompowane kółka :)

a co do ciuszków...to racja...te malutkie w ogóle zniszczone nie są i spokojnie można kupować używane...zresztą ja do tej pory Miśce też kupuje kurtki, spodnie, bluzy używane od sprawdzonych osób w super stanie

Hej, byłam wczoraj na ćwiczeniach dla ciężarówek:) były tylko 3 dziewczyny + instruktorka, głownie cwiczyliśmy miescie ud i tyłki, ja myslalam ze beda to głównie jakies relaksacyjne cwiczenia ale sie miło rozczarowałam:)

W piatek wybieram sie z mezem po wieksze zakupy: łózeczko, pościel, materac, przewijak etc. do hurtowni koło Tczewa, jakby ktoś chiał zobaczyć ich oferte to wklejam link:
http://www.bajka.net/
np. posciel która wybralam jest tam taniej o 50 zł niż w necie, majtki pod brzuch o 3zł :)

No i witam oczywiscie nową Mamusie:)

nie, no nie chodzi o użalanie! Broń Boże, bo ja też wolę sama zakupki robić. Ale teraz po prostu robię mniejsze a wieczorem jak potrzebuję większych zabieram mężusia. Po prostu do tej pory dźwigałam jak zawsze i nic mi nie bylo, ale po co ryzykowac jak juz czuję że brzuch sie napina?
Wiperku, no pewnie że pojezdziłam :) Fajnie się jezdzi, szkoda tylko ze chodniki nie są takie proste jak posadzka w sklepie :D

Inne tematy z forum

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...