Cały kraj wstrzymuje oddech do godziny 10

Jak w tytule. Co też ogłoszą marszalkowie, Pani Szydlo i szef tej ekipy?
Konfrontacja czy kompromis?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Cały kraj wstrzymuje oddech do godziny 10

Aroganci i amatorzy. Nie wiedzą jak się negocjuje lub nie rozumieją sytuacji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co miało się stać, że cały naród wstrzymuje oddech ?
Mateusz Kijowski ma wygłosić 669 ostrzeżenie pod adresem Jarosława ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ratlerek to etatowy pracownik Erewan. Jest dokładnie odwrotnie, dziś to Kaczyński przemawiał.

Typowe dla bolszewii. Chcesz wiedzieć jak jest, czytaj odwrotnie.

Przy okazji konferencji jedyną istotną rzeczą, którą Naród poznał są bolszewickie zasady precedencji w II PRL :

1. Poseł
2. Premier
3. Marszałek Sejmu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hierarchia niczym z KPZR - najważniejszy jest szef wiodącej partii. Ale nie o tym. Wódz nakazał mediom jak mają informować ciemny lud, wyciągnął rękę do opozycji by mogła sobie wybrać wspólnego przywódcę do reprezentowania jej w sejmie, będą mogli wybrać program co piątego posiedzenia sejmu. Nie jest to niczym nowym, przynajmniej u mnie w domu. Gdy słucham w domu muzyki, moja zona może moje utwory odtwarzać w wybranej przez siebie kolejności. Ale tylko co piąta płytę
Zorganizowali coś co miało być jakimś gestem, zapowiedzią szukania płaszczyzny porozumienia, a okazało się wydmuszką.

Możecie wskazać, jakie płaszczyzny porozumienia z opozycją wypracował przez 8 lat rządów Rudy i jego następcy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mogę ci przytoczyć listę projektów do których zapraszano PIS, spotkania u Prezydenta Komorowskiego czy Rady Bezpieczeństwa Narodowego. Wszystkie odrzucał Kaczyński. To on nie uznawał wyników wyborów prezydenckich i parlamentarnych . Przypadkowy Prezydent, nie demokratycznie wybrany rząd, kto to mówił ?
Logicznie chorą konsekwencja tego był zakaz współpracy z koalicją rządzącą.
Proszę przytoczyć mi jedną ustawę obecnego parlamentu, w której głos opozycji został wzięty pod uwagę. Bo ja mogę pokazać jak wygląda procedowanie nad ustawami PISu w których nie dopuszcza się nawet do głosu opozycję. Bywa że i nie wpuszcza się opozycji na głosowanie.
Czy chcesz więcej różnic ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na pytanie nauczycielki, które z dzieci popierają PREZESA JAROSŁAWA, tylko Jasiu nie podniósł ręki.
- Jasiu, dlaczego ty nie jesteś sympatykiem JAROSŁAWA ? - pyta nauczycielka
- Bo mama jest NORMALNA, tata jest NORMALNY, brat jest zwolennikiem NORMALNOŚCI to i ja jestem sympatykiem ROZUMU - odpowiada Jasiu.
- Ależ Jasiu, tak nie można. Ty możesz mieć inne poglądy niż twoja rodzina, bo co byś Jasiu zrobił gdyby twój dziadek był SBekiem, ojciec związany ze SKOK, matka komunistką, a brat byłby homoseksualistą ? - poucza Jasia nauczycielka.
- Wtedy popierałbym JAROSŁAWA. - odparł Jasiu

Uzupełniając odpowiedź dla Sadyla :
jeżeli uważasz że brakowało tej płaszczyzny porozumienia pomiędzy koalicją a PISem, bo oczywistym jest że jej brakowało. Było to złe.
Dlaczego więc ten obecny rząd "dobrej zmiany" startujący pod hasłami naprawy państwa powiela ten zły scenariusz ? Dodatkowo wzbogacając go o pychę i butę ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Jaq:

Ja widzę taką różnicę, że PiS, będą w opozycji, nie organizował demonstracji pod Sejmem ani nie blokował sali plenarnej.

@bęcwałku:

Ten żałosny "dowcip" sam wymyśliłeś, czy oficer prowadzący ci na kolanie go napisał?
Tęczowych popiera obecna opozycja, nie PiS. Z komunistycznej rodziny pochodzi "guru" obecnej opozycji czyli Aaron Szechter. O współpracy z SB człowieka który sam obalił komunizm nie wspominając.
Zatem trochę nie ten adres.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Gdzieś ty się uchował ?
Znowu się kompromitujesz brakiem znajomosci historii ?

A Rajmund to niby od kogo dostał po wojnie willę na Żoliborzu ? Przypominam, ze Warszawa była wtedy w ruinie dosłownie, a rodziny kwaterowano w po kilka w jednym mieszkaniu.
Potem jako opozycjonista, "AK-owiec" dostał pracę na uczelni, na której miał szeroki kontakt z młodzieżą.
A milicja to niby dlaczego pozwoliła Kaczyńskiemu się wyspać, podczas gdy taki np. Komorowski był zagarnięty "jak stał" ?

Różne rzeczy możesz powiedzieć o SB, ale na pewno nie to, ze była to altruistyczna organizacja zatrudniająca idiotów.
Jakiekolwiek podejrzenia o rodowej współpracy z tą organizacją są oczywiście urojeniem :))))))) Ktoś jeszcze w to wierzy ?

Oj, to matolstwo osiągnęło Himalaye głupoty.

A Lech Kaczyńskie nie był dzieckiem tego samego ojca co Jaroslaw ?
Skoro go internowali, to widocznie nie był, tylko skąd to łudzące podobieństwo ?

Ubecja głupia nie była, ale nadmiarem inteligencji nie grzeszyła. Zwinęli Kaczyńskiego ? Zwinęli. I sprawa została odfajkowana. Znam nastroje panujące wtedy wśród więzionych i internowanych. Dwóch Kaczyńskich w internacie groziłoby niebywałą zadymą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oh... oczywiście.

Lech, Lech.... to ten, który..... aaaaa.... już wiem, to ten faktyczny przywódca Solidarności, który będąc zastępcą Przewodniczącego w istocie kierował Związkiem. A następnie rękami Wałęsy wylawiroawał Ruskich i obalił komunizm.
Czy to jest ten Prezydent co zabijał się trzy razy ?

>Dwóch Kaczyńskich w internacie groziłoby niebywałą zadymą

To prawda, bibliotekarz-zadymiarz, do którego ubecja żywiła głęboki uraz. Nie został internowany w obawie przed kompromitacją peerelowskiego systemu represji.

A może to Wałęsa związkiem kierował ?
Trzeba by mieć sporo fantazji by tak utrzymywać, bo ja przy tym bywałem, ale nie widzialem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kompromisu nie będzie powód jest prosty,bezrobocie spada płace rosną.Celem ataku opozycji jest budżet, nie wycofają się już z blokady parlamentu.Ciekawe co zrobią 11-tego stycznia zabarykadują się w sali obrad?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...