Castagnus - pytanie do dziewczyn, które go brały/biorą
Cześć dziewczyny. Mam pytanie do tych z Was, które mają jakiekolwiek doświadczenie z tym lekiem. Ja biorę go już 5 dzień ponieważ mam za wysoką prolaktynę. Dopóki nie skończę badań, które mają wyjaśnić przyczynę prolaktynemii (czy tarczyca czy guz) lekarz podjął decyzję o próbie wyregulowania prolaktyny właśnie za pomocą tych ziołowych tabletek. Dodam, że zawsze miałam regularne cykle 26-dniowe, żadnych plamień okołoowulacyjnych (pomijąc pierwsze, które miało miejsce 15 dni temu). O zawyżonej prolaktynie dowiedziałam się przy drugim poronieniu (pierwsze w 8tc, drugie kilka dni po spodziewanej miesiączce). Miesiąc temu miało miejsce to drugie "poronienie". Tak jak napisałam, od 5 dni przyjmuję castargnus a wczoraj powinnam dostać okres (po poprzednim poronieniu, tym w 8 tc też miałam regularny cykl, 26 dni). I teraz zasanawiam się, czy Castagnus mógł mieć wpływ na zatrzymanie/opóźnienie miesiączki? Wiem, że zwykle prtzy braniu Castangusa cykle mają tendencję do skracania się, ale zanikania to chyba nie? Była któraś z was w takiej sytuacji?