Chrzest - rodzice po ślubie cywilnym.

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam,
gdzie w Gdańsku nie będzie problemu z chrztem dziecka, którego rodzice są po ślubie cywilnym- nie ma przeciw wskazań do kościelnego ale jakoś tak się nie złożyło ;) żeby nie było tak łatwo to jeszcze wybór padł na przyszłą chrzestną, która również nie ma ślubu kościelnego.... jedynie przyszły ojciec chrzestny jest bezproblemowy ;) czy ktoś może nam coś doradzić??

Z góry dzięki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Chrzest - rodzice po ślubie cywilnym.

Parafia na chełmie (św. Urszuli Ledóchowskiej) ma bardzo spoko proboszcza :) Nie robi żadnych problemów :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Chrzest - rodzice po ślubie cywilnym.

Witam, ochrzciliśmy dziecko we Wrzeszczu na ul. Mickiewicza u Jezuitów. Jest to nasza parafia. Nie było problemu, ale była rozmowa, czy w ogóle chcemy kiedykolwiek wziąć ślub kościelny(potwierdziliśmy zgodnie z prawdą). Chrzestni byli ' bez skazy' więc co do tego się nie wypowiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...