Chrzest - rodzice po ślubie cywilnym.

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam,
gdzie w Gdańsku nie będzie problemu z chrztem dziecka, którego rodzice są po ślubie cywilnym- nie ma przeciw wskazań do kościelnego ale jakoś tak się nie złożyło ;) żeby nie było tak łatwo to jeszcze wybór padł na przyszłą chrzestną, która również nie ma ślubu kościelnego.... jedynie przyszły ojciec chrzestny jest bezproblemowy ;) czy ktoś może nam coś doradzić??

Z góry dzięki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Chrzest - rodzice po ślubie cywilnym.

Parafia na chełmie (św. Urszuli Ledóchowskiej) ma bardzo spoko proboszcza :) Nie robi żadnych problemów :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Chrzest - rodzice po ślubie cywilnym.

Witam, ochrzciliśmy dziecko we Wrzeszczu na ul. Mickiewicza u Jezuitów. Jest to nasza parafia. Nie było problemu, ale była rozmowa, czy w ogóle chcemy kiedykolwiek wziąć ślub kościelny(potwierdziliśmy zgodnie z prawdą). Chrzestni byli ' bez skazy' więc co do tego się nie wypowiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...