Chrzest

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam. Potrzebuje porady czy któraś z Was może mi poradzić w jakiej parafii w Gdańsku znajdzie się ksiądz który zgodził się aby chrzestna było dziewczyna po rozwodzie ale będąca w drugim związku. Wiem że teoretycznie to nie możliwe ale też wiem że to kwestia dogadanie i chęci ze strony księdza.Mam znajomych którym to się udało ale nie w Gdańsku
Czy może ktoś coś ?! Będę wdzięczna bardzo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli kościelna doktryna ci nie odpowiada, po co w ogóle chcesz chrzcić dziecko?
Od kolebki ma być wychowywane w hipokryzji?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Haha
Nie masz nic ciekawego do powiedzenia to po co się udzielasz
A ty jesteś taka wierząca i jadem plujesz na bliźnich?! Bo ta osoba jest bardzo wartościowym człowiekiem a nie jej wina że ktoś ją potraktował tak jak potraktował
... Poprostu mnie nie osłabiaj bo dzięki takim ludziom jak ty ten świat jest taki okrutny
Najpierw spójrz w lustro i zrób sobie rachunek sumienia ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie jest to kwestia dogadania a spelnienia warunków.Dziewczyna nie moze byc chrzestną,ale moze byc świadkiem chrztu - nie jest wpisana w ksiege ,ale w uroczystosci uczestniczy jak chrzestna.Warunek jest taki,ze druga osoba - chrzestny musi spelniac warunki .Wtedy w ksiedze parafialnej dziecko ma wpusanego tylko jednego chrzestnego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ok dziękuję
Ale jest to również kwestia dogadania bo osobiscie znam przypadki a przed chwilą sama rozmawiałam z księdzem i się zgodził więc idzie się dogadać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znaczy, że jak małżonek sie wykoleił 10 lat po ślubie, chleje i bije to trza przy nim trwać, w łóżku obowiązek spełniać, siniaki zakrywać, a zamiast dzieciom chleba kupować procenty, tak? bo inaczej tacy jak ty wytkną palcem i zniżą do poziomu wg którego nie nadajesz się na chrzestną...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...