Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą

Opinie do artykułu: Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą.

Najlepsze ubrania to te z Anglii i krajów skandynawskich. Najlepiej kupować w poniedziałki - dzień dostaw i soboty - wyprzedaże. Kto kupuje? Wszyscy. Eleganckie panie, studentki, młodzi panowie, bogaci i biedni. - Wie pani, kryzys jest, teraz każdy ubiera się w lumpeksach - mówi nam jedna ze sprzedawczyń.Coś w tym jest, bo wystarczy przejść się po Głównym Mieście w Gdańsku, żeby po drodze znaleźć co najmniej kilkanaście sklepów z używaną odzieżą. Każdy z nich inny. Są te dużych sieci, małe ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciuchy

Znajoma też miła wielki skład ciuchów i to samo widziałam co w opisie wyżej .Nigdy nie kupuję w lumpeksie , dziękuję bardzo za te ciuchy .

moda wraca

jak bumerang

poza tym nie wszyscy ciągną za modą, którą popularyzują celebryci. po chu mi świecące posrebrzane spodnie z wybiegów jak i tak wolę nieśmiertelne dżinsy?

mylisz się

w dobrych z nazwy sklepach są gorsze jakościowo ciuchy niż w niejednym lumpeksie. Natknęłam się kilka razy na płaszcze wełniane za 30-50 zł a w sklepach te same składy to cena 1500zł.
w mleczaku nie znajdziesz perełek a nie każda restauracja ma rarytasy.

ekologicznie

kupić porządną używaną rzeczy w dobrym stanie niż byle jakie śmieci z pepco.
mniej śmieci, większa kreatywność, ekonomiczniej. takie sklepy mają dużo plusów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bzdury

podaj nazwy tych krajów, bo byłem w wielu i w każdym znalazłem second handy

Większych bzdur dawno nie czytałem. Jakie to kraje?

tak

trak nawet jakby bya kasa na zakupy po butikach wolalabym lumpeks ciuchy z lumpeksu duzo bardziej unikatowe

Bieda i szmaciarstwo to jest w mózgach

A nie w portfelach .Znam kraje w których żaden człowiek nie kupi rzeczy używanej .Ci ludzie mają dumę i honor.A my - zniszczyliśmy i pozbawiliśmy miejsc pracy wielu naszych ziomków.Stalimśmy się kolonią zachodu - kolonializm wspólczesny
'' pawiem narodów byłaś i papugą a teraz jesteś służebnicą cudzą ''
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: lumpeks nad rosmanem w gdyni

ja odkryłam super na morskiej po drugie stronie kauflandu taki z różowo fioletową reklama...boski lumpek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

lumpeks nad rosmanem w gdyni

polecam lumpeks nad rosmanem na świętojańskiej , niedawno otwarty polecam ciuchy przeciętne ale znalazłam kilka perełek i co ważne mają tanio bo w poniedziałki 30 za kg,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

second hand z butami - przymorze

A byliście w tym nowym na przymorzu? taki z butami, koło pepco na obrońców wybrzeża. Ma ktoś opinię? słyszałam, że rozrzut mają niezły - najlepsze marki, prawie nieużywane, a obok jakieś stare trampy z dziurą. Ja nie wiem. Wie ktoś coś? jechać tam?

lumpeksy

kocham lumpeksy super ciuchy w nich mozna znalezc za małe pieniądze i oryginalny oraz dobrej jakości
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wszyscy sie śmieją i te stringi kupują.

Jeśli kupujesz w ciucholandzie bluzki z reserved to znaczy , że nosisz ciuszki po rodakach,bo nie ma reserved poza polską.

Sorki ,ale CCC to dopiero chińszczyzna i choroby,ładne też nie są.Pewności nie ma się nigdy czy nowy but nie był mierzony przez jakiegoś grzyba?Ludzie nowe rzeczy dotykają , ogladają i mierzą i zarazki są wszędzie.

Wieszak Skarbow

Wieszak Skarbow na Osowej mega miejsce ciuchy modne ladne w butiku bo tak go mozna nazwac smialo jest czystojasno i pachnie.Pani przemila doradzi pomoze przy wyborze.Sklepik jest od niedawna jakis miesiac ale pomimo ciut wiekszych cen od szmateksu przezucilysmy sie z kolezankami odrazu.

juki

to był przykład...

tak trzymaj

i nie zrób mi tłoku ;)

pamiętamy

tylko lemingi nie pamiętają, ale im nie trzeba stawiać za wysokich wymagań co do pamięci na przykład

jo jo ,ja kupuje używane majciochy

najlepej stryngi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1