Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Justyna to masz zdrowie muszę Ci powiedzieć, ja po 1 tabl. clo się źle czuję, a Ty chcesz 3 wziąść? - tylko uważaj, bo skutkiem ubocznym clo są duszności i jakieś pęcherze na płucacch się mogą tworzyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja biore 2tabl ale zastanawiam sie czy ostatniego dnia nie wziac 3tabl,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No mnie dziś czeka wizyta u gina. Chociaż to jest 24 dzień cyklu i nie wiem po co. i jeśli nic nie bedzie to też zaczynam od następnego cyklu kuracje z clo. Pozdrawiam

Dziewczyny,a może założymy nowy wątek, bo ten już jest trochę dłuugi...

Głowy do góry trzeba wierzyć, że w końcu się uda. Mi w tym mieś. z tego 1 pęcherzyka chyba nic nie wyjdzie, więc czeka mnie za miesiąc ostatnia próba z Clo...

dziewczyny trzeba byc dobrej mysli i wierzyc.ze w koncu sie uda,ja na monitoring ide we wtorek dopiero -13dc i zobaczymy

czesc :) Ja też byłam dzisiaj u ginekologa na USG jest to mój 14 dc i owulki brak :( Endo = 10 mm . teraz wizyta w piątek i jesli owulki nie będzie zacznę znów brać CLO . Mam nadzieje , że sie uda ;)

Hej Dziewczyny! byłam dziś u gina, jest jeden pęczerzyk 17mm (9dc) w jednym jajniku, w drugim też coś tam się dzieje, wiec jest dobrze. Optymistycznie się nastawiłam. Lekarka powiedziała, ze walczyny do konca roku, a jak nic nie wyjdzie to robiny czynnik szyjkowy, potem drożność i inseminacje!

hej dziewczyny co slychac bo jakos tak cicho sie zrobilo na naszym forum

Kate pytałam kiedyś moją gin czy to może być przyczyna i powiedziała że absolutnie nie, bo te plemniki co mają dotrzeć to i tak zdążą zanim nasienie wypłynie. Z resztą chyba miała rację, bo ja po każdym przytulaniu latam od razu do toalety żeby pościeli nie zabrudzić i zaszłam w ciążę od razu w pierwszym cyklu. Powodzenia!

kate to całkiem normalne ze tak sie dziej :) nie martw sie:) a niektore dziewczyy po stosunku pisza aby wziasc tyleczek do gory i postarac sie aby plemniki nie wyleciały i troche tak polezec a nei od razu sie pomywac...ale ile w tym prawdy to nie mam pojecia;p a jesli staracie sie i dłuzszy czas nic nei wychodzi no to wizyta i gin i zrobi badania i moze cos przepisze ja tam biore fiolik po 1tab dziennie :) pozdrawiam

Hej dziewczyny! Mam do Was bardzo wstydliwe pytanie. Czy po stosunku wylatuje Wam od razu nasienie. Bo u mnie jest tak że wylatuje i zastanawiam się czy to nie jest przyczyną moją z zajściem w ciąze. Bo jak mogę zajść jeśli plemniki nie docierają do celu tylko na zewnątrz.

dzięki za odpowiedż. u mnie lekarz podejrzewa PCO i jak przez 3 cykle nie zajde w ciąze to czeka mnie laparoskopia. A czy braku owulacji występuje u was wydzielina w postaci jak to piszą "jaja kurzego:. Bo z tego co wyczytałam to jest objaw dni płodnych. To jeśli mój gin stwierdził w tym cyklu brak pęcherzyków to skąd pojawiła się ta wydzielina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja mam dwuroznosc niewiadomo czy z przegroda,do tego drobne torbielki na jajnikach-podczas laparo jesli jest przegroda to ja usuna,torbielki rowniez do tego maja podczas laparo sprawdzic droznosc jajowodow i ewentualnie je udroznic

laparoskopia to taki zabieg ginekol.w ktorym lekarze sa w stanie ocenic wszystkie nieprawidlowosci i jezeli takie stwierdza to odrazu je operuja ,to jest najdokladniejszy wglad w macice

jesli nie masz PCO NETA i od 5 lat Ci sie nie udaje to musza ci zrobic laparo albo histero zeby sprawdzic co jest nie tak,a jak badania hormonow u ciebie?

A powiedzcie mi dziewczyny co daje tak napradwe laparoskopia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właśnie , że ja zmieniłam niedawno lekarza i powiedział mi , że ja NIE MAM PCO , że niby poprzedni lekarz postawił mi źle diagnoze. Mam małe torbiele , ale to nie jest zespół policystycznych jajników - tak mi powiedziała obecny ginekolog

przy PCO mozna zajsc w ciaze,powinni u Ciebie NETA poszukac jeszcze innej przyczyny,koniecznie powiedz lekarzowi o laparo i histero bo 5 lat staran to przeciez bardzo dlugo a nie wydaje mi sie zeby tylko PCO bylo temu winne

Zobaczymy co mi powie lekarz przy następnym USG . Jak narazie nie ma mojego męża i nawet jeśli owulka byłaby to byłoby z tego nici . Mąż wraca dopiero 1 listopada ;/