Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

To jest właśnie test po stosunku na wrogość śluzu. Moja koleżanka, która stara się dokładnie tyle co ja (co do miesiąca) też zrobiła ten test i też wynik zero. W tym wypadku zaleca się inseminację, chociaż dr Ś powiedział, że mimo tego fatalnego wyniku szanse są naturalnie, tylko duzo mniejsze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co to jest to PCT?
Ja też nie wiem, ale myślę, że chyba wrogość śluzu.

justyna a przez ile cykli bralas clo zanim zaszłaś w ciąże?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzieki justyna sprobuje tak zrobic w tym cyklu z tym wiesiolkiem,

jus.tyna a co to jest to PCT?

Ewa 30 może porozmawiaj z lekarzem o jakiejś innej metodzie przed in vitro, np o inseminacji, koszt znacznie mniejszy, szanse 12%na cykl. Ja teraz wszystkim dziewczynom mowie zeby robily test PCT, ja tyle miesięcy brałam leki, wywoływałam owulację, owulka była a ciązy nie, a jak odebrałam wyniku testu to myślałam, że zemdleję ZERO! TERAZ WIEM, ZE MOJE STARANIA NIE MIAŁY SENSU.

Cześć dziewczyny. Dopiero zauważyłam, że wątek już odblokowany.
~jusia 29 ja wczoraj też miałam 29dc i niestety przyszła @. Wczoraj dowiedziałam się, że koleżanka z pracy urodziła córkę, a dzisij, że druga koleżanka zaszła w ciążę. Szok!!! Te informacje mnie dołują i z dnia na dzień tracę nadzieję. Coraz częściej myślę o in- vitro. Tylko koszty tej metody mnie zniechęcają, bo nie ma gwarancji, że i ta metoda pomoże.

Nata o leku femara nic nie slyszalam,poprostu ja bralam clo w pierwszym cyklu po 1tabl.ale reakcja byla slaba wiec w drugim cyklu bralam po 2tabl.wiesiolka do owulacji 3xpo 2tabl.-nie wiem czy on cos pomaga ale w kazdym badz razie ja akurat w cyklu,w ktorym go bralam zaciazylam

witaj jus.tyna!!!
no to nowa szansa przed tobą - a ja wyczekuje @ dziś mam 29 dzień cyklu temp jeszcze 36.9 chociaz juz spadła o 0.1 stopnia tak więc jutro bądź pojutrze będzie wszystko wiadomo i te ostatnie dni są dla mnie najgorsze, ta koncówka cyklu i myśli o tym że znów trzeba będzie biegać do lekarza na usg itd.
trzymam w kciuki :)))))))) za powodzenie

dziewczyny piszcie co u was, naprawdę miło jest czytać od was wiadomości a zwłaszcza te pozytywne bo daja nadzieje na lepsze jutro :)))))))))
pozdrawiam !

Cześć Dziewczyny!
Pozdrawiam Was serdecznie! Dawno nie gadałyśmy:-)
W poprzednim cyklu miałam mieć inseminację, ale niestety 13dc pęcherzyk miał 34mm, więc dużo za dużo. Na szczęście jakoś przetrwałam te 3 tygodnie i już mam 9d kolejnego cyklu, dziś byłam u lekarza są 3 pęcherzyki po 14mm, lekarz mówi, że jest dobrze. W sobotę kolejna wizyta, inseminacja w niedziele, pon lub wt. Trzymajcie kciuki!!! :-)

jestem z Tarnowa;-) ale bardzo spodobalo mi sie wasze forum sledzilam juz dawno co u was a teraz odwazylam sie napisac, masz racje to samo sobie pomyslalam dlaczego nie dostje 2 clo skoro slabo zareagowalam a powiedz mi slyszalaś moze o tym leku femara? brala tutaj ktoras z dziewczyn? a wiesiolek kupie napewno i mam brac od 1 dnia cyklu do owulacji tak? a jak jej nie bedzie to przestac w kiedy normalnie powinna wystapic owulacja tak? dzieki za pomoc

Nata pozatym pierwszy cykl zaczyna sie od 1tabl.ale jesli efekty sa slabe to dawke sie zwieksza a skad jestes?

olej z wiesiolka kupisz w aptece,nie wiem czemu nie da ci 2tabl.clo,u mnie przy jednej tez slabo rosl pecherzyk wiec w kolejnym cyklu bralam po 2 i bylo ok,jesli chodzi o ten olej z wiesiolka pamietaj,ze bierze sie go do owulacji-3razy dziennie po 2tabl.zapytaj tego gina czemu ci nie zwiekszy dawki clo tylko odrazu chce cie faszerowac tak mocnymi lekami

ja bralam jedna dziennie od 3 do 7 dnia cyklu, i przestraszylam sie tej femary bo to podobno lek na raka sutka ale jakis geniusz wymyslil ze super stymuluje jajniki i nie wiem co robic brac tak jak lekarz mowi na przemian z clo czy isc do innego, a olej z wiesiolka gdzie kupie? dzieki

Nata a ile bralas tabletek clo?dziewczyny ja w cyklu,w ktorym sie udalo bralam tez olej z wiesiolka OEPAROL,nie wiem czy mi pomogl czy to przypadek ale wiadomo,ze chwytamy sie wszystkiego zeby osiagnac nasz cel,bierze go sie do owulacji

sylwia80
u mnie narazie jest tak jak było - czekam na @ myślę że znów nadejdzie za 3 dni a ostatnio przez 4 cykle jest jak w zegarku punktualnie i dlatego już od 2 dni żyje w napięciu i jestem nieznośna dla otoczenia ale cóż zrobić...
mnie też po kolejnych nieudanuch próbach naszły takie myśli że może coś jeszcze jest nie tak skoro już owulacja wróciła do normy(potwierdza to usg i wykres temp) a ciąży brak ale ostatnio mój dr powiedział mi że ten proces leczenia może trwać nawet do roku czasu zanim tak naprawdę będzie dobrze.
dzisiaj to mam konkretną deprechę bo temp zaczęła mi spadać a już myślałam...i przytyłam trochę chyba to właśnie dzięki clo !!!
mam nadzieję że u pozostałych staraczek jest lepiej :)))
pozdrawiam mocno!

Cześć dziewczyny jestem nowa i z calkiem innej części Polski niestety problem ten sam, jestem juz po jednym cyklu z clo z ktorego byl jeden pecherzyk 10mm i wogole nie urosł, teraz dostalam clo na przemian z femara moje pytanie brzmi czy ktoras z was stosowala te leki naraz bo ja mam wiele watpliwosci bede wdzieczna za kazda rade, pozdrawiam

Cześć .Justyna chciałabym żeby tak było.Niestety teraz clo zacznę brać dopiero w połowie czerwca .Wyjeżdżam na początku kwietnia i wrócę do Polski w czerwcu.Jak się nie udało to nie mam czego siedzieć w domu.Mąż jedzie to i ja z nim.A tak bardzo chciałam zostać w Polsce z dzidzią oczywiście.

Sylwia ja czuje sie dobrze,sluchaj u mnie w pierwszym cyklu z clo tez niby wszystko bylo jak nalezy a udalo sie w drugim takze glowa do gory,moze organizm musi sie przystosowac do lekow

Cześć dziewczyny a ja myślałam że ten wątek jest ciągle zablokowany Ewa stworzyła nowy clo a ciąża i tam jestem ale będę tu również zaglądać.A ja zastanawiałam się co u was się dzieje jak tam Jusia29 może już w ciąży?Justyna a jak ty się czujesz w ciąży?U mnie po pierwszym cyklu z clo były dwa ładne pęcherzyki które pękły ale niestety do ciąży nie doszło dziwi mnie to widocznie jest jakiś inny problem.

Jestem tu nowa.. Dziś mój lekarz stwierdził u mnie PCO.. dostałam clostil i luteinę kolejne trzy cykle..pozostaje czekać..staramy się już prawie rok..