Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-12

no to witam w nowym wątku :) w części 11 jest już 270 postów ;)

link do "11" gdyby komuś brakowało pomysłów na obiad :) lub też na przekąski dla dzieci i dorosłych - zebrałam tam pomysły dla Olaolenka24 ;)

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-11-t291253,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-12

Ja wzięłam dwie małe łyżeczki tak jak w przepisie i je formowałam ale one jak już są w tłuszczu to tez jakoś same robią się okrągłe.

A ja próbowałam właśnie robić pączusie. No i owszem w smaku dobre, ale to wogóle nie ma kształtu kulek, tylko jaki ośmiornice z wąsami :). Zagęszczałam ciasto mąka, kombinowałam niby trochę lepiej ale i tak kulek nie ma. My zjemy, ale gościom wstyd takie coś podać. Jak to robicie że Wam wychodzi :(

o dziękuje Ci bardzo będzie trzeba wypróbowac:))

Lipunia - ten przepis na placki z piersi już kilka razy był podawany na forum i przynajmniej kilka Forumek robi te placki :]

http://forum.trojmiasto.pl/Piersi-z-kurczaka-t178824,1,16.html przepis podany przez Kachnat75 1,5 roku temu :]

jutro spagetti po bolonsku z kiełbaską

młodzież je rosół a my kurczaka w sosie cytrynowym i ryż z rodzynkami.

cóż to za placki z piersi kurczaka bo chyba przegapiłam?

u nas taki kapuśniak z kiszonej kapuchy:) plus halibut pieczony z maselkiem czosnkowym z ziemniaczkami i mizzeria.

na moje szczescie maly zjadl prawie caly dzwonek jupi:))
ale powiem wam ze chora kucharka to do du..y kucharka nie mam w ogole smaku:)moj Maz musial probowac wszystkiego czy ok bo ja nie moglam za nic wyczuc smaku.

taaaak :]

jeszcze niedawno takie połączenie wydawało mi się abstrakcją :]

agus widze że także domowe fryty i jajko

wczoraj na obiado-kolację zrobiłam Gabrysiową surówkę, ziemniaczki z koperkiem i te placki z piersi kurczaka :] Młody tak wcinał, że miło było popatrzeć! Z reguły najpierw zje surówkę(albo i nie), później w zależności od nastroju -mięsko albo ziemniaczki.
A wczoraj zjadał wszystko!

dzisiaj wczorajsza ogórkowa :] a dalej domowe fryty i jajca sadzone ze szczypiorkiem :]

u nas dzisiaj jajko sadzone oraz paluszki rybne z frytkami samo robnymi jakos kupne mi ostatnio nie smakują!!

właśnie zszamałam sałatkę i żałuje ze nie mam więcej!!
- seler naciowy
- jabłko
- rodzynki
- jogurt

wymieszać i zjeść --> NIAMI!!

a na obied: resztki duszonej kapusty z kiełbasą + kotlety sojowe + ziemniak

reszta zupki od wczoraj pomidorowej i kupiłam pierogi z mięsem jak by było mało mężowi i dziecią!!

Ola - ale macie faaaajnie :]

u nas dzisiaj 2 różne obiady :]

Mama i Mariusz - odsmażane ziemniaczki i żeberka duszone z cebulką :]

ja i Gabryś - ziemniaczki pieczone + pierś z kurczaka pieczona w folii aluminiowej ze słodką marchewką i masełkiem :]

na jutro mam smak zrobiony na ogórkową :] skoro Dzieć ma ostatnio chęć na kwaśne - to niech je na zdrowie :]

więc na 1 danie ogórkowa :]
usmażyłam też kilka placków z piersi kurczaka :] więc to będzie na obiado-kolację :]

o to niezla niespodzianke bedzie miec :))

my musimy czekac do majówki, bo tez mamy wynajety domek, ale jedynie z sauna, ale niedaleko jest jezioro,jakies dyskoteki wiec giciorek :)))

Wiesz co ja też się cieszę,ale najbardziej z tego ze bedziemy we dwoje hehe,no i B nic nie wie,wraca w sobote pakuje go auto i wywożę hehe,mam już wszystko zaplanowane,a tam baseny,jacuzzi,sauna,masaze a potem dyskoteka i na drusgi dzien na kaca do spa hehe,sami bez małeg,raj!!!Mozliwosc skupienia sie tylko na sobie,a nie na maly brzdącu.Baja.

olenka jak ja marze o spa żeby też odpocząc od tych moich dwóch brzdąców.. :((:)) zazdroszcze :))))))))

O Yvonne dawno nie pisałaś,a lubię czytać jakie potrawy robisz,zawsze masz ciekawe menu:)

B nie ma cały tydzień,Niko w żłobku to dla siebie wymodziłam szybko tortille z gyrosem,tzn.pociełam karkówe do marynaty,salata lodowa,pomidor itd,to w tortilke i nawet mi smakowało.
Jutro mam zamar zrobić te żeberka w coli,to na pewnie zostano na piątek bo dużo tych zeberek kupilam.

W sobote wyjezdzamy bez dziecia do spa,walentynkowa niespodzianka wiec ani w sobote,ani w niedziele ie gotuję.
Całe dwa dni sami,może pomyslicie ze jestem wyrodna matka,ale naprawde potrzebuje od tego mojego dziecia odpocząć,wiec dziec do dziadków a my poszaleć.

Dzis na szybko jajka sadzone, ziemniaczki, fasolka (idziemy pozniej do kina).
Jutro pizza.
W piatek kotlety rybne, frytki z pieca i czerwona kapusta mniam.

pieczone ziemniaki i piers z kurczaka

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...