Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-9

Nowy wątek :-)

U mnie dziś papryka nadziewana mięsem i ryżem, sos pomidorowy i ziemniaki

Agusia, pysznie wyglądają te Twoje bułeczki :-)
Ja robię podobnie hot dogi - dodaję jeszcze warzywa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-9

myślałam i myślałam i w końcu wymyśliłam :) zrobiłam pieczonego okonia z pieczonymi ziemniaczkami, do tego sałatka z pomidorów, kiszonych ogórków i sałaty lodowej :)

U mnie dziś naleśniki z farszem jak do ruskich pierogów.

hmmm "pod pierzynką" z majonezu....kładziesz surowe, przyprawione mięsko, na to ulubione warzywa np. papryki, cebulke i smarujesz warstwe majonezu i do piekarnika... w sumie zapieka sie to w oryginale z pieczarkami:pppp ale jak mąż wybredny...:DDD

hej hej :)

a znacie może jakieś przepisy na pierś z kurczaka taką zapiekaną (ale nie w zupie cebulowej no i bez sera i pieczarek - mój mąż jest dość wybredny ;))

u nas od wyboru do koloru: pierogi z mięskiem ze skwarkami (z wczoraj), pyszneee leczo, które mamunia mi właśnie przyniosła, albo, opcja trzecia, "pieczone" mojej babuni:)))

a jutro jakby nic nie zostało, to robimy halibuta "po gdyńsku" :p

Wczoraj jedliśmy placki z cukinii z sosem tzatziki, a dzisiaj dla męża będzie wątróbka drobiowa, może dziewczynki się też na nią skuszą. A ja coś sobie skubnę z lodówki :)

my dzisiaj chyba dla odmiany zjemy jakąś zupę :P

a na obiado-kolację ziemniaczki i żeberka duszone z kiszoną kapustą ;) (wieki nie jedliśmy)

my dzis jajko sadzone kalafior i ziemniaczki ugotowane a potem posypane przyprawami i smazone na patelni pycha:)

ja wczoraj zamarynowałam pałki z kurczaka i udka. tylko jak je szybko upiec??? oto jest pytanie.

U nas dziś frytki z surówką :)

ja wczoraj zrobiłam chińszczyznę z wieprzowiną, kurczakiem i smażonym ryżem z carry. A dzisiaj... brak pomysłu:/ dla chłopaków rosół, bądź pomidorówka, a na drugie???

dzisiaj byliśmy cały dzień an działce - więc potrzebny był obiad łatwy do odgrzania ;P

hehehe :d

dla odmiany - PIEROGI ;) ale tym razem ruskie :]

a na kolację zrobiłam domowa pizzę :] (3 rodzaje wędlin, pieczarki z cebulką, czerwona papryka, kukurydza, banany, ser, zioła)

apropos pierogów, to u nas dzisiaj były z mięsem i skwarkami:) (od jędrusia właśnie)

A mi zostały od wczoraj klopsiki, więc dziś tylko dogotuję ziemniaki i jemy to samo :) tych klopsików wyszło mi z 0,5 kg mięsa 26 sztuk i nie zdziwię się jak jeszcze na jutro zostanie :)

u nas dzisiaj watrobka z cebulka, ziemniaki pieczone i kapusta na slodko :))
ja oczywiscie nie jem watrobki tylko schabowe :))

hehe :D Mariusz nie jada kasz ;) a w tych chłopskich jest kasza jęczmienna i mięso z cebulką ;)

tak Mu smakowały w pracy, że dzisiaj dla odmiany też jemy pierogi ;) hehehe ;)

ale żeby nie było nudno - to z mięsem :)

w każdym razie do Reala będzie trzeba podjechać i kupić te chłopskie ;)

Ale mi Aga narobiłaś smaku tymi pierogami :-)
Lubię jeść ale lepić to juz nie.

Wpadłam po pomyśł na dzisiejszy obiad, mam 2 plastry karkówki i zero pomysłu na nią.
Do tego zupa pomidorowa od wczoraj.

Ewa - jeszcze jak pracowałam, to kupowałyśmy sobie(będąc w pracy) pierogi z mięsem(U Jędrusia) :) wrzucałyśmy do gorącego barszczyku z torebki i miałyśmy ciepły obiad ;)

teraz kupiłam z serem i chłopskie(kasza jęczmienna, 2 rodzaje mięsa i cebulka - peeetarda) :)

rano spróbowałam chłopskich, bo odsmażałam Mariuszowi do pracy ;) tak mi zasmakowały, ze później sprawdzałam do kiedy jest promocja ;) do dzisiaj ;) więc jechałam do Auchana po 7 kg pierogów ;) (wzięłam chłopskie, ze szpinakiem, z mięsem, z kapustą i grzybami, ruskie)

były na szczycie regału/chłodni tam gdzie pierogi :) pakowane po 1kg :)

teraz mają być też w Realu - ale tam zabawa z bonami, 2zł zwracają w bonie z każdej paczki ale musi być po 1 paczce na paragonie :P

nie mrożone :)))

nie mają ciasta tak delikatnego jak te z Gościńca w Wyczechowie ;) ale są bez porównania lepsze od mrożonych, które często mają twarde ciasto :P

Gabryś zjadł 3 pierogi :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Agusia, te pierogi chłopskie są mrożone, czy gdzieś na garmażerce? Jakie jadłaś? Uwielbiam pierogi, ale nie lubię ich lepić :-)

U nas dziś gotowane ziemniaki w całości z ogórkiem świeżym, podsmażonym boczkiem wędzonym, koperek całość zalana jogurtem naturalnym wymieszanym z tzatziki i do tego pieczona szyneczka:)

Coś pysznego:)

Inne tematy z forum

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...