Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie

Opinie do artykułu: Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie.

Pięć dni istnienia, 50 opisanych firm, ponad 10 tys. polubień - to statystyki działania Czarnej listy pracodawców w Trójmieście zamieszczonej na Facebooku. Bezpłatne dni próbne, brak umów, niewypłacanie wynagrodzeń i złe traktowanie pracowników - to główne zarzuty, z którymi pracodawcy nie próbują na razie polemizować.

21 stycznia br. założyli na Facebooku profil pod hasłem "Czarna lista pracodawców". W pierwszym poście zapewnili anonimowość i zachęcili do wysyłania propozycji ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobrze!

Bardzo dobrze, że taka strona powstała. Sama nie raz byłam na rozmowach kwalifikacyjnych i to co proponowali pracodawcy to się w głowie nie mieściło, ale jeśli człowiek jest zdesperowany to przyjmie wszystko... i niestety mogę się zgodzić z większością wpisów zamieszczonych na tej stronce bo niestety większość pracodawcóch ma nas tylko i wyłącznie za sługusów!!! A umowa? ZAPOMNIJ!!!!
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 9

taki jestes madry, ciekawe czy byłbyś odważny tak każdemu pracodawcy mowić co Ci się nie podoba. Chyba, że sam jesteś pracodawcą lub zarabiasz tyle kasy, że masz to w d.....
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zaraz PiS i solidarność obejmą patronat nad tym i będzie pozamiatane.

Zaczną traktować to jako objawienie i diagnoza stanu Polski
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 29

akurat tego nie ma potrzeby

bo te firmy zawsze są liderami w branży, biznes partnerów mają tysiące i aktywnie poszukują odbiorców na rynku gdzie już dawno mają wszyscy i wszystko.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

najgrubiej o ankerze :)

dalej tam zjadajcie kurczaczki lemingi :D mam nadzieje ze sie tam zywi cały urzad miasta :D
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 10

dokładnie

W dzisiejszych czasach prawie każdy ma telefon z aparatem. Taki chlew niby w niektórych miejscach, zwalniają się bo nie mogą na to patrzeć, ale chociażby jednego zdjęcia nikt nie zrobił? dziwne.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 10

e tam...

same żale sprzątaczek
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 57

Czarna lista pracowników

Powinna też powstać czarna lista pracowników.
popieram tę opinię 217 nie zgadzam się z tą opinią 82

dlatego pisze sie o beznadzejnych firmach a nie twojej.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 3

napisał anonim :D
popieram tę opinię 214 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pracujecie w jakichś firmach kant i oszust a potem gorzkie żale. Ja jak zatrudniałem pracowników 2 lata temu zawsze płaciłem na czas, stawka 4 zł na godzinę i nigdy nikogo nie oszukałem.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 184

A o paniach z sieciowych sklepów z cyklu H&M, outlety na Szadółkach itd. było?

- Poproszę fakturę.
- Yyyyyyy, ale dziś nie ma kierowniczki albo właśnie drukarka się zepsuła.

Tak to wygląda jak się kupuje na fakturę.
popieram tę opinię 137 nie zgadzam się z tą opinią 29

oj duzo wiem, wiecej niz ci sie wydaje
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polska

Ta lista to powinna trafić do inspekcji pracy a nie na forum narzekaczy. Ludzie są wykorzystywani a instytucja o nazwie inspekcja pracy ma to gdzieś.
popieram tę opinię 256 nie zgadzam się z tą opinią 6

Witam i Zapraszam

Witam serdecznie, tak dla odmiany zapraszam do pochwalenia się firmami-pracodawcami, którzy zasługują na pochwałę w Trójmieście i nie tylko. Być może kiedyś ktoś z tego skorzysta
https://www.facebook.com/pages/Najlepszy-Pracodawca-w-Tr%C3%B3mie%C5%9Bcie/1538008696450927?ref=tn_tnmn
popieram tę opinię 82 nie zgadzam się z tą opinią 18

Mało wiesz

a dużo gadasz.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 52

Pozwałbym... za wszystkie anonimy.

Jak ktoś chce oceniać, niech robi to pod swoim nazwiskiem, inaczej to nie ma sensu.
popieram tę opinię 97 nie zgadzam się z tą opinią 426

Oj tacy biedni Ci pracodawcy ale jak w firmie obojętne czy to restauracja, salon fryzjerski lub inny zakład pracownik jest traktowany jak pomiot i nie będę tu wymieniać innych epitetów i znosi to miesiącami lub latami, bo niestety nie każdy może sobie pozwolić na zmianę pracy od tak to już nikt nie mówi. A pracodawca się nie boi niczego nawet PIP-u czy Sądu Pracy to jak ma bronić się pracownik. Firma sobie poradzi najwyżej nazwę zmieni.
popieram tę opinię 257 nie zgadzam się z tą opinią 16

Dobre

Listy nie było a i tak każdy w danej branży wie gdzie się nie pracuje i nie płaci.
popieram tę opinię 130 nie zgadzam się z tą opinią 7