Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie

Opinie do artykułu: Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie.

Pięć dni istnienia, 50 opisanych firm, ponad 10 tys. polubień - to statystyki działania Czarnej listy pracodawców w Trójmieście zamieszczonej na Facebooku. Bezpłatne dni próbne, brak umów, niewypłacanie wynagrodzeń i złe traktowanie pracowników - to główne zarzuty, z którymi pracodawcy nie próbują na razie polemizować.

21 stycznia br. założyli na Facebooku profil pod hasłem "Czarna lista pracodawców". W pierwszym poście zapewnili anonimowość i zachęcili do wysyłania propozycji ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

NC

Co do tego tematu, to ciężko tam zrobić zdjęcia a przyznam że parę lat temu tez miałem wakacyjną przygodę z tą firma i wyglądało podobnie więc zawsze jest ziarnko prawdy. Ja wtedy wolałem wyjechać zagranice na wakacyjną prace niż pracować w takich warunkach dla takich ludzi.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

aha

Dokładnie dziękuję za diagnozę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

A to dobre...

"Pewnie większość z nich jest po prostu nieświadoma pojawiania się negatywnych treści zamieszczanych na Facebooku, ponieważ administratorzy umieszczając wpis nie linkują do oficjalnego profilu pracodawcy."

Pewnie większosć z nich doskonale wie o pojawieniu sie takich treści, tylko jawnie i bez smalcu wykorzystują pracowników.A wpis na takiej stronie, może wywołać jedynie uśmiech politowania na ich twarzach.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak. nawet fv, ale wszystko zalezy od tego gdzie sie chodzi jesc/spac/wypoczywac. albo tanio albo dobrze, przestan korzystac z uslug takich przybytkow, to znikna z rynku.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

Widać tyle praca warta :)

A co na ten przykład mam płacić 1000 zł za godzinę za zamiatanie klatki?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 29

Jasne ze tak!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

no wlasnie takie zera bezkwalifikacji jak ty, potrafia ujadac tylko w internecie. zero kwalifikacji, ale pretensje do calego swiata.

jestes kelnerem czy sprzataczem?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 43

smieszne to jest to, ze wszsytkie te historie sa wypisywane przez ludzi bez jakichkolwiek kwalifikacji. sami sprzatacze, kelnerki z budy z tureckimi hotdogami i budowlancy, ktorym balbym sie powierzyc wywiercenia dziury, zeby sobie sami dziury w glowie niewywyiercili.

sami sobie jestescie winni.

mozecie mnie teraz hejtowac do woli, prawda w oczy kole.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 88

dlaczego gmina Gdańsk NIE przelała zasiłków opiekuńczych w terminie

dzis jest 27 stycznia 2015 roku a zasiłku nie ma?
hej wy urzędasy Budynie i inne prosze wykonac to za co wam płacą
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pyta jurny rekruter

kandydata do pracy.
- Ile chciałaby pan zarabiać?
- może być 12.000zł odparł kandydat
- to oddzwonimy do pana
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niezwłocznie musi być wydany paragon, FV na życzenie. W sklepie nie musi być kompa do wystawiania faktur, musi byc kasa fiskalna.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaqe andre--UWAGA...pracujesz i nie wiesz za ile?

brak slow,,w ciagu 5 lat z 30 fryzjerow sie przyjelo i zwolnilo...brak poszanowania pracownika,,motto salonu--masz prace pracuj i sie nie odzywaj...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 25

rozumiem emocje

ale pisz uważniej, zainwestuj w jakiś słownik, przypomnij sobie zasady interpunkcji, bo cięzko dojść o co Ci chodzi.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

ma to gdzies bo nic niemoga zrobic!Inspekcja pracy to fikcja w ktaju oszustów

Tutaj chroni sie złodziejów i oszustów a ty najwyraźniej nie masz o tym pojęcia!!
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kazdy moze napisac co mu sie podoba np konkurencja lub pracownik ktory nie dostal podwyzki albo urlopu.

Na miejscu pracodawcow wystapilbym do FB o zamkniecie strony lub do Sadu o odszkodowanie. A tym , ktorzy twierdza, ze firma jest "nieuczciwa" proponuje pojscie do Sadu a nie oczernianie po kryjomu bo jak pracodawca bedzie chcial to i tak poprzez Sad skaze internaute.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 35

to ze dlaciebie leming jest ona smieszna to nas niedziwi

Ale twój podpis juz sam mówi o chorobie psychicznej
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 25

PIP

Inspekcja pracy zajmuje się umowami o pracę, a tu w większości są zlecenia/dzieło, więc poza ich kompetencjami.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1