Czerwona Fala na skrzyżowaniach przez całą Morenę

Często jeżdżę przez Morenę i od jakiegoś czasu mam wrażenie, że coś jest nie tak z systemem sygnalizacji ruchu. Nie wiem czy inni kierowcy mają podobne odczucie, ale mnie szlak jasny trafia za każdym razem jak przejeżdżam przez tą okolicę. Pracownicy odpowiedzialni za system świateł zafundowali nam dantejską czerwoną falę. Zaczynając od Ronda de La Salle, wjeżdżam w Potokową by ujechać ze 300 m i bezwarunkowo zatrzymać się na światłach przed zjazdem na Matemblewo. Potem żmudna walka z wjazdem Rakoczego, w korku, pod górkę i przymusowa stopka na pierwszych światłach (skrzyżowanie Piecewska). Następny przystanek niespełna 100m dalej skrzyżowanie Bulońska. Po to tylko by za następne 100m znowu hamować na czerwonych na wysokości Warneńskiej. A potem to już z górki. Obowiązkowe stop na wysokości MC Donalda (skrzyżowanie Jaśkowa Dolina) potem z 400 m do skrzyżowanie z Piekarniczą, kolejne czerwone światła u wlotu Schuberta i już jesteśmy przy Kartuskiej. Tam też zawsze łapie mnie czerwone. Przeważnie zaliczam jeszcze min. jedno czerwone pnąc się w górę Łostowicką. A na Chełmie już spoko, jedzie się falą zieloną. Według map Google dystans 4 km, 6 min. Po drodze 9 razy zaliczone czerwone. Jeśli imbecyl, który jest odpowiedzialny za synchronizację świateł będzie to czytał powinien zrobić się najpierw czerwony ze wstydu a potem może zzielenieć ze złości. Cały świat wie, ze główne arterie dostają zieloną falę, by nie robić niepotrzebnych korków i zatorów. U nas na odwrót. Dojne krowy w autach zapłacą więcej za paliwo i klocki hamulcowe. Pozdrawiam bezmózgi beton Wydziału Transportu i Komunikacji.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czerwona Fala na skrzyżowaniach przez całą Morenę

Potwierdzam. Mieszkam przy nowo wybudowanej trasie tramwajowej, do carrefoura dojeżdżam ponad 12minut przez te światła....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na hulajnodze chyba...

Problem jest jedynie tylko wtedy kiedy wjeżdżając na Rakoczego od Potokowej trafisz na wysokości Wyrobka na czerwone światło. Dalej się sypie i same czerwone przed Tobą aż do Emausa. Jeśli wjedziesz na zielonym to spokojnie jadąc 60km/h przejedziesz całą Rakoczego czasem musząc lekko przyhamować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Potwierdzam stanowisko przedmówców. Połowa września, a czerwona fala nadal jest. Dodam, że jak się jedzie od Carrefoura na Potokową, ten sam problem, no i na samej Bulońskiej to samo. Nie ma opcji, żeby trasę przejechać na raz lub z 1 zatrzymaniem. W nocy to samo, stoję i czekam jak głupek aż zmienią się światła na przejściu, przez które nikt nie przechodzi :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprawę braku odpowiedniej sygnalizacji zgłaszałem już jakiś czas temu do ZDiZ.

Póki co, mają się odbywać obserwacje terenu, które trwają zasadniczo około tygodnia. I po tych obserwacjach sygnalizacja świetlna ma zostać poprawiona. Mam nadzieję, że tak się właśnie stanie.

Pozdrawiam,

Przemysław Dawid Malak, z Rady Dzielnicy Piecki-Migowo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (11 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...

Leśna Dolina (39 odpowiedzi)

Lokalizacja osiedla Leśna Dolina pośród drzew i w bliskiej odległości od Parku Krajobrazowego...

Bieganie zimą (22 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...