Czy duże znaczy lepsze?

Witam,
Jesteśmy z żoną na początku urządzania nowo kupionego mieszkania i zastanawiamy się, czym kierować się przy podejmowaniu decyzji o zakupie konkretnych mebli, wyposażenia itd. Część znajomych poleca zakup u regionalnych producentów, stolarzy, utrzymując, że otrzymują dobrą jakość za niewygórowaną cenę, rezygnując świadomie z całego zaplecza, serwisu, zarządzania jakością, gwarancji itd. Inni zaś twierdzą, że żaden pojedynczy producent mebli nie jest w stanie dotrzymać kroku wielkim firmom i należy skupić się właśnie na nich. Tam właśnie znajdzie się najwyższej klasy towar, za niską cenę, gdyż można skorzystać na efekcie skali i tylko koncerny przy tak dużej produkcji są w stanie przygotować optymalną ofertę. Chcielibyśmy poznać Państwa zdanie. Bardzo proszę potraktować to jako rzeczową dyskusję potwierdzoną argumentami, a nie gonitwę firm uprawiającą "marketing szeptany" (przedstawicielom firm dziękujemy za reklamę).
Pozdrawiamy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy duże znaczy lepsze?

Witam

Niedawno zrobiłem błąd decydując się na stolarza którego polecił mi kolega z pracy z tego co wiem robił kuchnie także 2 innym osobom z mojej pracy i wszyscy byli zadowoleni. Piszę o tym bo właśnie opinia kolegi była decydująca. Ciężko mi mówić o gwarancji i zarządzaniu jakością ponieważ kuchnia montaż rozpoczął się 2 tygodnie po terminie, kuchnia miała wiele wad i usterek które do dnia dzisiejszego nie zostały usunięte, a stolarz nie odbierał telefonu. Poprosiłem o pomoc kolegę który mi polecił tego stolarza okazało się, że to jego szwagier i udało się z nim skontaktować. Spotkaliśmy się u niego w domu i Pan stolarz obiecał, że teraz już dokończy zlecenie. Na pytanie dlaczego to tak długo trwa i dlaczego nie odbiera telefonów powiedział, że ma problemy z kasą i nie miał za co odebrać towaru, nadmienię, że ja wpłaciłem 90% wartości mebli. Podsumowując cena u stolarza była bardziej atrakcyjna niż w salonie. Jakość mebli po usunięciu wad do przyjęcia. Serwis i gwarancja jak w opisie.

Bartek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam
ja popieram też wziąłem kafelkarza z polecenia było niby ok ale sporo szczegółów nie dopracowanych... ciężko trafić...
wiem że miało być bez reklam ale proszę chociaż spojrzeć na zdjęcia zapewniam dokładność http://ogloszenia.trojmiasto.pl/meble/kuchnie-na-wymiar-ogl4554293.html
możemy się spotkać zawsze coś ustalić pozdrawiam

Jakies 5 lat temu kupilem kuchnie od duzego uznanego na rynku producenta obecnie zmieniamy mieszkanie i bedziemy robili nowe meble. Z pierwsza kuchnia nie bylo problemow. w ciagu 5 lat reklamowalismy blat laminowany ale powodem bya uszkodzona zmywarka jak stwierdzil serwis mimo wsztstko firma bezplatnie wymienila blat na nowy raczej niespotykane. po 2 latach chcielismy domowic jeszcze 2 szafki i z tym nie bylo problemu ten sam kolor itd. pozatym z kuchnia nic nie trzeba bylo robic i wyglada dalej jak nowa. mam porownanie poniewaz znajomi robili kuchnie u stolarza byla tansza ale zupelnie z innych materialow. mieli duzy problem z realizacja ktora trwala chyba z 3 miesiace do momentu az wszystko bylo gotowe, gwarancji zadnej poniewaz stolarz zminil numer. Wiec byli zmuszeni dokonywac napraw na wlasny koszt i wiem, ze nie mogli dobrac ponownie kolorow jakie mieli w swojej kuchni

pozdrawiam
karol

Z kolei moi znajomi zamawiali meble kuchenne i do salonu u stolarza z Lęborka. Meble są śliczne, dobrej jakości, super wykonanie. Cenowo - porównywalnie z meblami "firmowymi". Jak więc widać wszystko zależy jak się trafi

Inne tematy z forum

Wyposażenie łazienki (55 odpowiedzi)

byłam już w tylu sklepach i jestem załamana... szukamy kompletnego wyposażenia łazienki, od wc po...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...