Czy kobiety okrągłe są gorsze od szczupłych?

Pytanie kieruję do mężczyzn czy podobają wam się kobiety przy kości nie mówię o kształtach rubensowskich ale pełnych ....czy szczupłe...wychudzone ...??

Czy takie kobiety są gorszej kategorii ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 17

Re: czy kobiety okrągłe są gorsze od szczupłych?

Zdarzają sie wyjątki. Prawdziwy łowca sobie poradzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

>każdy facet szuka kobiety ładnej i mądrej

Podobnież dla większości jedno z drugim w parze nie idzie ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jezeli kobieta, niezależnie czy atrakcyjna czy nie, nie umie odróżnić łosia od nie-łosia to niech potem zbiera owoce swojej naiwności / głupoty.
To samo zresztą dotyczy facetów, którzy nadaremnie szukają pod ładnym opakowaniem atrakcyjności duchowej.
Myśle ze każdy facet szuka kobiety ładnej i mądrej. Ale to wymaga cierpliwości, mądrości, miłości i szczęścia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z człowiekiem się żyje,nie z urodą ot i cała filozofia mili moi;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

>I tak sobie myślę, trochę przewrotnie, że kobiety, odbiegające wyglądem od wzorca urody lansowanego medialnie, mają pod pewnym względem jednak nieco łatwiej w życiu, bo z automatu mają zapewnioną preselekcję "łosi".

Z jednej strony łatwiej, z drugiej strony trudniej, bo są narażone na najgorszy podgatunek "łosia" czyli "łosia z kompleksami", któremu zależy przede wszystkim na ładnym opakowaniu, ale wydaje mu się, że na ładniejsze w danym momencie go nie stać.

> wiem, jestem naiwna

Nie jesteś i mądrze piszesz. Co prawda faceci są wzrokowcami i widząc kobietę instynktownie w pierwszej kolejności przelecą wzrokiem po jej wypukłościach, ale to, co się dzieje później to już sprawa wybitnie osobnicza. Część na opakowaniu poprzestanie, bo będzie ono dla niego wystarczającym trofeum myśliwskim, którym będzie mógł się dowartościować przed kolegami. Jednak sądzę, że znacząca większość zagląda jednak do środka. I dla tej znaczącej większości zawartość ma duże większe znaczenie, niż opakowanie.
I tak sobie myślę, trochę przewrotnie, że kobiety, odbiegające wyglądem od wzorca urody lansowanego medialnie, mają pod pewnym względem jednak nieco łatwiej w życiu, bo z automatu mają zapewnioną preselekcję "łosi".
A kobieta bardzo atrakcyjna wizualnie (i zdająca sobie z tej atrakcyjności ;) sprawę) nie może być pewna, czy facet zainteresował się nią dla niej samej, czy dla opakowania. Choć dla części kobiet może to nie mieć większego znaczenia - byle miał furę, skórę i komórę ;)
Powierzchowność dotyczy w równym stopniu obu płci.

Kiedyś Aj napisał coś co bardzo mi się spodobało (pozdrawiam przy okazji): jeden lubi śledzie, drugi jak mu jedzie ;-)

Autorko: Każdy lubi co innego-nie sugeruj się zdaniem preferujących te szczuplejsze.
To Ty masz się czuć ze sobą dobrze. W duchu i w ciele. I zobaczysz, że spotkasz kogoś kto będzie zauroczony całokształtem i weźmie wszystko co masz. Chyba o to chodzi, prawda?
Głowa do góry a podstawa to "kochać" i akceptować siebie ;-)

@ user:
Nieważne, czy będziesz szczupła, czy okrągła, pewnie znajdą się faceci, którym będziesz się podobać i tacy, którym nie będziesz. Ale przecież w życiu kobiety nie chodzi tylko o to żeby podobać się facetom (chociaż może Panowie mają na ten temat inne zdanie;) ). To Twoje życie i sama decydujesz o tym, co jest dla Ciebie ważne. Rozwijaj to, co w sobie lubisz, pracuj nad tym, czego nie lubisz i będzie dobrze :) Po co Ci jakiś łoś, który nie będzie w stanie dostrzec w Tobie nic poza wyglądem? A poważny facet zainteresuje się Tobą z innych powodów (wiem, jestem naiwna;) ). Głowa do góry :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

SĄ faceci, którzy lubią panie BARDZO PUSZYSTE - nie pytaj skąd wiem (taka na szczęście nie jestem, więc nie z autopsji), zapewne są w mniejszości, ale są :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

> ja się nie pytałam jak mam schudnąć :( tylko czy takie kobiety podobają się facetom tylko tyle...

Odpowiedź brzmi :
Okrągłości w miejscach innych niż wyminienione w toku tego wątku nie podobają sie facetom.
Pozostała treść to był przepis co zrobić, aby sie podobały.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Pewnie, że wiem :D

Majka, zawsze się znajdzie ktoś, kto wie lepiej od nas ;P

>ja się nie pytałam jak mam schudnąć :( tylko czy takie kobiety podobają się facetom tylko tyle...

Podobają się. Są gusta i guściki, które dyskusji nie podlegają ;)

ja się nie pytałam jak mam schudnąć :( tylko czy takie kobiety podobają się facetom tylko tyle...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie, że wiem :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Miałam, ale skoro zajrzała tu Majka, to jeszcze jestem :)"

@Mikro - wow!!! Chociaż ktoś tak na mnie reaguje :-) Wiesz co od razu pomyślałam ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miałam, ale skoro zajrzała tu Majka, to jeszcze jestem :)

nie ma, co nie zmienia faktu, że to dość nietypowa praktyka ;)

nie miałaś iść spać? ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

>Miłość to nie tuczenie gęsi.

A tego to nikt tu nie powiedział ;)

Ogarniam, ale przyznam, że przepis na odchudzanie tylko przeleciałam wzrokiem ;P

P.S. Czy w Regulaminie Forum jest może punkt dotyczący długości postów? Że na przykład mają się składać z - dajmy na to - minimum 100 znaków? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mikro nie wiesz? Wiatrak - mąka, mąka - piernik ;-)

Widzę, że nie tylko ja to napisałam ;-)

@Skydiver - teraz się z Tobą zgodzę :-)

@M-a-j-k-a
Zgoda, ale kolejność jest nastepująca : podobam sie sobie - jestem szczęśliwy - jestem tym jedynym - podobam sie jej jako szczęśliwa osoba.

Jezeli ktos myśli, ze składa na ołtarzu miłości swoje nieudacznictwo w formie nieakceptowanej przez siebie postaci to jest w błędzie.
Miłość to nie tuczenie gęsi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0