Czy kobiety okrągłe są gorsze od szczupłych?

Pytanie kieruję do mężczyzn czy podobają wam się kobiety przy kości nie mówię o kształtach rubensowskich ale pełnych ....czy szczupłe...wychudzone ...??

Czy takie kobiety są gorszej kategorii ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 17

Re: czy kobiety okrągłe są gorsze od szczupłych?

@Mikro - bo ja nie robię (edit: żaden z nas wszystkich facetów świata chyba nie robi...) wątków na forum "Nie widzę wacka ratunku! ;(", nie przeszkadza mi również mój wygląd, więc nie mam najmniejszego zamiaru się odchudzać... ale wiem jak to działa, znam ludzi którzy zastosowali się do tych rad i wszystkim pomogło... sam się do nich stosowałem jeszcze parę lat temu... i ręczę za to, że to co napisałem tu, i w którymś tam z kolei innym temacie w 90% działa - może da się lepiej, nie wiem :)

wiem natomiast, że nie działają:
-cud diety
-poradniki z 'pani domu' i pochodnych
-suplementy '100% satysfakcji albo zwrot kasy'
-inne bzdety...

nie ma nic, bez ciężkiej pracy: znaczy w tym wypadku POCZĄTKU biegania... dlatego właśnie w jednym z pierwszych postów w tym temacie napisałem jasno: jak się komuś nie podoba wygląd -> zamiast zakładać/powielać tematy won ;) na basen/siłownie/rower/bieżnie/cokolwiek
a jak masz lenia, to chociaż nie marudź :)

bez urazy dla nikogo, ja tez bywam w pewnych kwestiach bardzo marudny...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

No nie mogę się powtrzymać :-D

Zapytaj faceta o to czy podobają im się okrągłe kobity? dostaniesz porady jak ćwiczyć :-P

Skydiver: przyznasz się ile masz wzrostu i ile ważysz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I zgubił, stosując się do swoich rad?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miał...
(nie mylić z miau)

Czemu mam wrażenie, że łatwo gonić innych do odchudzania, a samemu zabrać się do tego najtrudniej?? ;P ;P ;P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie specjalista, tylko dobrze gada...
jak wyżej, tylko tak wtrącę, że efekty będą już po miesiącu...

zacząć musisz od chodzenia, nie dasz rady 40 min biegać... a najlepiej zacząć jeździć na rowerze, żeby poprawić kondyche, tak z pierwsze 2 tygodnie, a potem przejdź na bieg - jak kolega pisał co 2-3 dni - nie muszą być 2 ani 3... po prostu jak poczujesz, że jesteś wypoczęta... za dużo treningu to również błąd...
nie będziesz ni cholery w stanie biegać 30-40 minut - a po tym czasie dopiero odwracają się proporcje używanego do wysiłku 'paliwa' z organizmu... znaczy zamiast przetwarzać pokarm na moc, zaczynasz używać zgromadzony w organiźmie tłuszcz jako mocy/energii (nie łapać za słówka, nie myle mocy z energią w sensie fizycznym :> )

przed treningiem obowiązkowo węglowodany - wygooglaj 'co jeść przed i po treningu' - wbrew pozorom, to co jest przed ma ogromne znaczenie przy zrzucaniu wagi... może to być banan, jakiś baton (ale odradzam)... generalnie cukry proste... tylk nie czytaj jakichś kolorowych pisemek, że 2-3 godziny przed treningiem lol :D 20-30 minut max...

wracając do pierwszego akapitu: po miesiącu, bo ćwicząc te 2-3x tygodniowo odczujesz efekty, nie schudniesz, ale:
nie będziesz miała zadyszki
będziesz mogła biegać te 40+ minut
ogólnie będziesz czuła się lepiej i wiedzieć, że to działa
moim zdaniem to ŚWIETNE efekty jak na miesiąc... bo juz wiesz, że to działa... a od tego momentu zaczynasz zwyczajnie chudnąć :)

na początku polecam jednak rower, potem na przemian szybki marsz zamiennie z biegiem... np. pierwszy dzień 2 minuty marszu 2 minuty biegu, drugi dzień 2 minuty marszu, 4 minuty biegu, (i powtórka ile dasz rade marsz,bieg,marsz,bieg...)
myk jest taki, między pierwszym treningiem a po miesiącu odczujesz ogromną różnice :)

a znacząco chudnąć zaczniesz w momencie, gdy przekroczysz te 30-40 minut treningu (węglowodany to 'rozpałka', która jak się wypali triggeruje spalanie tłuszczu -> bez węglowodanów przed treningiem, od razu palisz energię z mięśni - tego nie chcesz...) - potem jest z górki...

czemu mam wrażenie, że miesiąc temu, pisałem dokładnie to samo tylko 10x obszerniej.... dwa miesiące temu, trzy miesiące temu... pół roku temu pewnie tez.... ;/
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

I następny specjalista ;>
Ciekawe, czy też ma brzuszek... ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jezeli masz 168 cm i 77 kg to jest o wiele za dużo.
Taka Serena Williams, która drobna raczej nie jest ma 175 cm i 68 kg.

Samo odstawienie słodyczy nic nie da.
Sadząc po Twoim opisie, to po prostu musisz spalić tłuszcz.
Bez wysiłku nic nie zrobisz.
Kup sobie pulsometr i zacznij trenować na 70% tętna maksymalnego (które zależy od wieku), min 40 minut najlepiej co drugi dzień. Nie przejmuj sie wzrokiem innych. Od teraz z każdym dniem będziesz szła we właściwym kierunku. Po 6 miesiącach powinnaś miec efekty.
I jeszcze jedno ...... nie traktuj jedzenia w kategorii pożądania a raczej potrzeby o określonej liczbie kalorii.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

@μ:

Cytat niedosłowny. Oddałem sens a nie literalny przekaz.
Mam nadzieję, że Manson nie weźmie mi za złe zniekształcenia Jego słów ;)

Cytować, znaczy przytaczać słowa, a Manson użył określenia: "pokirane w cabanach" :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

> również oznaka dobrobytu - znaczy dobrej kobiety

Jakieś prawie 30 lat temu miałem kobietę, która sama będąc na diecie, uwielbiała pichcić a piec ciasta w szczególności. W ok.3 miesiące znajomości przytyłem z 76 do 90 kg. Musiałem Ją rzucić, żeby mnie za kilka lat w Discovery nie pokazywali :D

@μ:

Ja nikomu niczego nie każę. Mam gdzieś wygląd kobiety, która nawet nicka sensownego nie ma :/
Im więcej ma kompleksów, tym więcej do czytania na Forum :D

@Czarodziejko:

Ja tylko nieśmiało zacytowałem ;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a skąd kompleksy?
dawniej brzuszek to oznaka dobrobytu - znaczy opychania się czym popadnie... :D
dziś tak samo, jeśli mam czas żeby leżeć przed TV/PC i żłopać piwsko (w moim przypadku) to poniekąd również oznaka dobrobytu - znaczy dobrej kobiety ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

>baby mają nakitrane we łbach ;]

Proszę, proszę znaleźli się Ci co mają wszystko w główkach poukładane.

A najlepsze jest, że Wy, Panowie, mając brzuszki (obaj) kompleksów nie macie, a na diety przejść każecie i jeszcze się chwalicie, żeście szczuplejsi ;P
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

>baby mają nakitrane we łbach ;]

A kto im w tych głowach miesza? ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

cycki... no i wspólnymi siłami chcąc nie chcąc znaleźliśmy źródło problemu :>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

@Aradash:

Pewnie, że nie bardzo, bo człowiek to nie prosta figura geometryczna 3D. Osoby wyższe i niższe mogą mieć np. tej samej wielkości głowę - zatem nie jest to prosty "zoom przestrzenny". Chciałem Ci tylko pokazać, ze nie można stosować prostej, liniowej proporcji. Najbliższy rzeczywistości jest kwadrat różnicy - czyli mając 10% wyższy wzrost, powinieneś ważyć ok. 20% więcej. czyli ok.92 kg. Dla faceta to zupełna normalka, ale jak subtelnie zauważył Manson, baby mają nakitrane we łbach ;]

Edt: przeliczyłem Userkę na swój wzrost i wyszło, że jestem sporo szczuplejszy. Ale nie uwzględniłem cycków, które też swoje ważą... no właśnie: ile?;>

Widzę ze sami tutaj matematycy
....

Chciałabym być facetem i nie mieć kompleksów ...;) jak wy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

@Sadyl: Twoim zdaniem, jak jestem 10% wyższy, to powinienem ważyć 30% więcej? ^^" no chyba nie bardzo :D:D:D

@User - nie jutro, tylko dziś... i nie 'odstawić słodycze' tylko przejść na dietę... bo np. jak przestaniesz jeść węglowodany (m.in. słodycze) wcale, to przytyjesz jeszcze bardziej...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ech.. matematyku..;/

Waga zależy od objętości czyli sześcianu wymiarów liniowych.
Bylibyście tej samej budowy, gdybyś Ty ważył 103 kg :D

@user...

Zmień otoczenie ;) I znajdź sobie jakiś ludzki nick ;]