Re: Czy są tu mamy mieszkające w Niemczech?
Tym laskom co się w miarę wiedzie w Polsce,nie muszą wiązać końca z końcem łatwo się tu wymadrzać na temat wyjazdu za granicę,mają pomoc w rodzinie,często mieszkanko po babci itp.
My wzieliśmy kredyt na mieszkanie i co?Jest kiepsko,mieszkanie nie do końca wyremontowane(używane kupiliśmy) zero mebli,niczego przez rok się nie dorobiliśmy,mało tego ciągle na jedzenie,opłaty brakuje trzeba kombinować,ja zarabiam psie pieniądze bo 1100 z czego 700 na przedszkole,u męża w pracy też cięcia,on ma wyścig szczurów tam,płaca zależna od ilości usług,raz jest cienka,raz dobra wystarczy na wszystkie opłaty i skromne życie.Języka nie znamy ale czy mamy wybór,tutaj w Polsce coraz gorzej,z pracą jedna wielka masakra,wszystko bardzo drogie jest,kredyt też drożeje,czynsz cholernie drogi,benzyna droga więc jak tu żyć?
Myślę,że języka prędzej czy póżniej lepiej czy słabiej ale nauczymy się,bedziemy musieli,wyjścia nie ma,ale za to godniejsze życie niż tu w Polsce i wiecie co Wam powiem w pupie mam te wybory,niczego na lepsze nie zmienią i mam gdzies mój obowiązek obywatelski,jak państwo mnie na obczyzne wygania,płakać mi się chce ze muszę wyjechać,ale cóż mam nadzieje ze lepiej nam sie bedzie żyło.
0
0