Czy warto kupić mop parowy?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam.Zastanawiam sie nad zakupem,jest w tej chwli dostępny w sklepie Tchibo.Bardzo prosze posiadaczki o opinie.Dzięki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Czy warto kupić mop parowy?

Ja mam. Na pewno szybciej myje się podłogę niź zwykłym mopem ale zostają ślady wody na podłodze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzięki ,a możesz podać nazwę swojego?

mialam h20 mopa i zostawial slady
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

w takim razie czy kupiłybyście go jeszcze raz?Bardzo prosze o radę:)
Napaliłam się na tego z tchibo,ale worto posłuchać innych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam niemiecki (niepamietam nazwy, musialabym sprawdzic, master cos tam) i jest swietny, Nam nie zostawial wody na panelach.

Ja mam dokładnie taki:

http://www.tchibo.pl/Mop-parowy-p400004785.html

Najpierw trafił mi się zepsuty egzemplarz bo nie nagrzewał wody i woda kapała i wymienili mi na nowy, a ten nowy czyści podłogę ładnie ale zostawia smugi od wody
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kupiłam mop parowy. Zielony. Pełna energii wzięłam się za sprzątanie. I tak: podłogi z linoleum, parkiet lakierowany, terakota: powierzchnie są bardzo matowe i widać smugi, gdzie się kończył mop. Używałam nakładek białych, a potem tych "rewelacyjnych niebieskich" co świetnie wchłaniają wodę. I nic. Po mope: szmata w rękę i wycieranie podłogi z płynem do plastiku, terakoty itp.
Mycie okien: nieporozumienie. Białe ramy brudne. Bez Cifu ani rusz. Zacieki na szybach, pomimo gumowej nakładki zbierającej.
Używanie dyszy do mycia brudów w zakamarkach zlewozmywakowych czy w łazience: jeżeli jest to brud dzisiejszy, to zmyje; jeśli stary, to nie.
Dywan: mam stary i zniszczony fotelem na kółkach. Po mopie dywan jest znacznie ładniejszy.
Po sprzątaniu: pranie nakładek. Składanie i suszenie części.
Nieporozumienie. To nie działa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja mam taki mop z Mango, byl raz na naprawie gwarancyjnej, bo nie stykalo cos i tez nie grzal wody.
jest ciezki, zostawia smugi na podlogach, dywanu nie dopiera, tak jak ten mop z reklam.
w zyciu ponownie bym go nie kupila.
stoi tylko mi grat i zajmuje miejsce :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

moi rodzice tez maja mop parowy. nadaje sie tylko na kafelki bo zostawia sporo wody, stad tez pozniej zacieki... jedyny plus taki, ze troche bardziej zdezynfekuje sie podloge, szczegolnie w lazience, ale ja wiem, sama bym go chyba nie kupila.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakiś czas temu tez napalilam sie na mopa parowego ale czytajac opinie w necie zrezygnowalam i kupilam porzadnego (profesjonalnego) mopa tradycyjnego. Mamy Leifheit Hausrein z wiadrem z wyciskarką nozna i jestem mega zadowolona. Moze cena nie jest zachecajaca ale po sprobowaniu okazuje sie ze super:
- zero dotykania mokrego mopa rekami - wszystko robi sie noga
- bardzo wygodna dluga raczka
- dostane sie na plask pod komode, kanape itd
- nie zostawia zaciekow
- nakladka do plytek rewelacyjnie sprawdza sie tez na panelach
- zaschniete plamy w kuchni od razu sie zmyly
- nakladke pierze sie w pralce raz na 3-4 uzycia
- nie trzeba mocno dociskac, trzec itp - lekko sie zmywa
- wiadro z wyciskarka nozna jest super - zero sily aby wycisnac mopa
Polecam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

sorha masz moze linka jakiegos do tego mopa,chcialabym zobaczyc jak on wyglada i jaka jest cena?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

mop parowy nadaje sie tylko do płytek --panele i drewno odpada jest za duża temperatura--mój kuzyn ma dom 3 piętrowy i oprócz pokoi jedzie tym mopem super sprawa ale tak jak mówie tylko do płytek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

podbijam :P

czy warto kupić do dywanów/wykładzin/tapicerki?

czy uda się nim wyprać czy tylko odświeżyć?

ja mam mop parowy włoskiej firmy i nie zostawia smug a do tego dobrze sprawdza się na chodniczkach na stopniach schodów.

wcześniej miałam H2O i to była porażka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam. A jaki to mop?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a niby w jaki sposób mop ma prać ?
takim mopem to można tylko tapicerkę uszkodzić ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Są odkurzacze piorące, które posiadają funkcję czyszczenia posadzek, lecz na ile to się sprawdza, to nie wiem... sprzedawcy w sklepach są mało kompetentni, aby wypowiadać się na ten temat;/ Jak ktoś coś takiego ma , to będę wdzięczna za informacje

Dołączam do pytania. Na zakupach grupowych widzę promocję - http://www.znizkomania.pl/pokaz_oferte,46123,tylko-259-zamiast-499-zl-zanbspmop-parowy-h2o-cleanmaxx-x5-plus-absolutna-nowosc-w-polsce-wymienne.html Tylko czy warto z niej skorzystać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie warto. Profesjonalne urządzenia do czyszczenia parą (np. http://www.urzadzenia-parowe.pl) są bardzo drogie. Już lepiej ze 2-3 razy w miesiącu zamówić usługę takiego czyszczenia parowego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zamiast kupować najlepiej skorzystać z pomocy profesjonalistów. W Warszawie bezkonkurencyjna jest firma Roco-Clean (http://www.czyszczenie-parowe.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

a ja uważam że warto mieć w domu mopa parowego a zrezygnować z mopa tradycyjnego który gorzej sprząta
od jakiegoś czasu mam mopa Ariete i jest dla mnie dużą pomocą w myciu paneli

a Karcher? Jako mopy parowe też się sprawdzi? Tutaj https://www.rtvagd.net/mop-parowy/ jest wysoko.

Czy ma pani model ariete 10w1 jak on się sprawdza na płytkach i panelach czyy są smugi?

Oglądałam mopy parowe, ale koniec końców wybrałam robota Braava 390T. Pracuje na mokro i na sucho ma 2 ściereczki, które można prać. Jest dokładny w swojej pracy nic nie trzeba poprawiac, więc nie męczę się przy sprzątaniu jak kiedyś.

polecam taki mop, dużo lepiej czyści. ja mam ariete 4146 i jestem bardzo zadowolona.

Ja postawiłam na Karcher, ten co tutaj jest opisany https://www.metroone.pl/mop-parowy/. Bardzo zadowolona jestem :)

a ja mam mopa elektrocznego Teesa i jestem bardzo zadowolona. nie zostawia zadnych smug, zmywa wszystkie zabrudzenia i jest dosc lekki

O tym mopie parowym za dużo Ci nie powiem. Mogę Ci polecić ten którego ja używam, jest to Ariete multi steam system+ Możesz regulować jego moc i ma bardzo dużo końcówek, dzięki czemu mogę dostać się w każdy zakamarek domu. Na mop parowy zdecydowałam się po urodzeniu dziecka. Zależało mi na zdezynfekowaniu powierzchni, nie tylko na umyciu. No i nie nie muszę używać chemii do mycia podłóg :)

My kupiliśmy mopa parowego w Ariete. Powiem wam, że sprawdził się u nas doskonale, jest bardzo solidny i przede wszystkim skuteczny, więc warto na niego postawić

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...