ja równiez uważam że jeśli mają taką potrzebę to pewnie napewno to nic nie stosownego chodz w tej sytuacji jesli rodzice nie zaprosza osobiscie na stype to juz na nią nie powinni iść
jak zmarła moja mama byłam z m ponad 4 lata i m tata znał i to dobrze za to mamy nie ale na pogrzebie pojawiła się zarówno tesciowa jak i m siostra i nawet 2 ciocie bo poprostu chceli być ze mna w tak waznej i cięzkiej chwili
Niedawno był pogrzeb babci mojego męża i moi rodzice też w nim uczestniczyli,nie znali jej jakoś specjalnie jedynie z uroczystości rodzinnych.Na tym pogrzebie było też sporo osób które nie przyjazniły się ze zmarłą ale były bliskimi jej córek
rodzice mojego meza byli na pogrzebie mojej babci i mojego dziadka tez. nie znali ani babci ani dziadka. bylo mi bardzo milo, ze pomysleli o nas, byli z nami i chcieli uczestniczyc w pozegnaniu moich dziadkow.
a co w przypadku bardzo kameralnego pogrzebu? bo moja przyjaciółka chowa rodziców partnera i ceremonia ma być z urną bardzo kameralna ale ja nigdy na pogrzebie z urną nie byłam jak to w ogóle wygląda?