DIESEL

-od jakiej temp.na minusie trzeba dodawać do diesla uszlachetniacz zapobiegajacy wytrącaniu się parafiny????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: DIESEL

mysle ze -10 juz wystarczy, diesel skydd - majatek nie kosztuje a bardzo dobry i wydajny. 1ml na 1litr paliwa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak tak,
wlewajcie pseudouszlachetniacze do diesla.

mechanik już czeka na twój silnik.

po co dolewać ?

chyba, że to 30-40 letni merol co nawet na garsci piasku pojedzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

na mrozy do diesla to sie BENZYNY! dolewa... na 40 l /ropy z 5 l/benzyny,parafina sie nie wytraci, a i wtryski beda bezpieczne...
wszystkie dodatki na zime sa ch.....a warte.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

niby paliwo na cpnach jest przystosowane do jakiej temp tak mowia na nia ze zimowe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko mówią. Paliwo jest dobre do -12 -- -15 °C, później tylko KiHa E200 może na tym jechać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlatego zawsze mam auto benzynowe +gaz lato czy zima wsiadam i jade
busa mam firmowego diesel tragedia rano odpalic musi byc bardzo dobry akumulator do disli podstawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja mam diesla i tez wsiadam i jade.

przy mrozach -30st C tez nie bylo problemow z odpalanie i eksploatacja.

dbam o regularna wymiane filtra paliwa i omijam tandetne stacje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja mam dwu letniego diesla, z przebiegiem 30tys km, w stanie idealnym (garażowany i na prawde zadbany) mimo to jak postał w te mrozy przez cały dzień i noc na zewnątrz to kręcił duuużo gorzej.. oczywiście dał radę zapalić bez problemu. Gdyby jednak akumulator był w trochę gorszym stanie to wątpię że dałby radę...

Dla odmiany benzyniak ten sam rocznik, w ogole nie garazowany kręci jak szalony i odpala codziennie rano bez żadnego problemu - tak samo jak latem.

ale za to diesle sa bardziej wytrzymale w roznych warunkach z duzymi przebiegami ale podstawa w zime to dobry akumulator
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

i nie wierze tym dodatkom do paliwa tym bardziej w nowszych autach

prawda diesle są bardziej wytrzymałe ale te 30 letnie. nowe jak szlifierka wyżyłowane i elektroniką nafaszerowane to szajs

dokladnie te nowe diesle i to nie to samo co kiedys sama elektronika ktora po jakims czasie szwankuje no i teras to sie robi na ilosc nie na jakosc

pali może mniej, ale jest bardziej czuły na jakość paliwa, koszt zakupu wysoki po kilku latach eksploatacja kosztowna. Koło dwumasowe, filtr cząstek, wtryski to już poważne koszty nieuniknione

Ten filtr cząstek stałych to masakra jest jakaś...

Wzrasta poziom oleju, robi się rzadki, śmierdzi ropą. Serwis tylko odsysa nadmiar i dalej jazda... (auto na gwarancji), a co około 10-12tys km olej robi się już tak rzadki, że komputer krzyczy o wymianę (więc robię przegląd). I tak co pół roku...

Dobrze, że zaraz się gwarancja kończy - muszę zdeaktywować to dziadostwo i wyciąć w cholerę.

buhaha widziałem już takich, ostatnio w kangoo tdci potem się głowił skąd tu nowe wtryski, nie lejcie benzyny, paliwo na Statoilu do - 33 ostatnio odpalałem przy minus 27 i poszło, a wszystkie rolnicze rady do pieca, nowe diesle są wrażliwe dużo bardziej niż ursusy i beczki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie diesel to już historia taniej jazdy. Olej drogi jak benzyna, silniki wrażliwe na byle zanieczyszczenia, temperatury niskie prolem z odpaleniem obsługa droga przebiegi krótsze między przeglądami. Zaku droższy a z drugiej ręki przebiegi mają znaczne. Na długie trasy to może jeszcze kalkuluje się ale w mieście przy częstym odpalaniu wyłączaniu turbina umiera bardzo szybko, proces wypalania w filtrze cząstek w najmniej oczekiwanym momencie wielu użytków w starszym modelu aby przedłużyć żywot tego dziadostwa jeździ po obwodowej dając w palnik tracąc czas i pieniądze
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie (w sieci) szukać auta? (34 odpowiedzi)

Szukam, szukam i nic... Kilka razy dziennie przeglądam: - ogłoszenia na 3mieście - otomoto -...

Wypożyczalnia samochodów - gdzie w Pruszczu? (6 odpowiedzi)

Czy jest w Pruszczu Gdańskim wypożyczalnia samochodów?

WYPOZYCZALNIA SAMOCHODOW OS (10 odpowiedzi)

Witam Czy moze ktos polecic mi dobra ,sprawdzona wypozyczalnie samochow na terenie 3miasta....