Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

I tam !! Co wy dziewczyny wiecie ? Ze Swissmedu chore dzieci trafiały na Kliniczną, ale teraz z Gdyni ? Bliżej zdecydowanie mają teraz do Redłowa, tam jest drugi stopień. Ale lepiej się spytać w czasie kwalifikacji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kania czyli jak coś by się działo z maluszkiem to nie odwożą go na Zaspę tylko zostaje u nich? Bo tak się chwalą że mają super sprzęt ale mają tylko pierwszy stopień i się zastanawiam jak to jest.

Fajnie jak by mama pierwszego maluszka urodzonego tam podzieliła się wrażeniami :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja byłam na kwalifikacji. Cóż cała procedura kwalifikacyjna wygląda podobnie jak kiedyś w Swissmedzie. Ekipa po części ta sama - rozpoznałam kilka twarzy sprzed 3 lat kiedy rodziłam na Wileńskiej.
Z minusów - brak jakiegokolwiek sensownego parkingu przed placówką, na pierwszy rzut oka oddział jakościowo gorzej wykończony od tego w swiss. Może dlatego że remont w pośpiechu, a może (jak się tłumaczą na fb) woleli przeznaczyć środki na neonatologie i z czasem będą doposażać w lepsze sprzęty (np. te słynne już łóżka :) Nie żebym Ja miała jakieś zastrzeżenia - nie zależy mi na porodzie w marmurach - najważniejsza jest kadra i zaplecze medyczne i tu wszystko wygląda OK. Po prostu dzielę się moimi spostrzeżeniami :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Już mieli pierwsz poród :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy ktoś był na kwalifikacji w CM? Jak wrażenia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ohoho :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szanowni Państwo,
informujemy o rozpoczęciu kwalifikacji do porodu w CM z dniem dzisiejszym.
Serdecznie zapraszamy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Cześć czy ktoś wybiera sie w sierpniu do Salve? Pozdrowienia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

rodziłam w kwietniu na Zaspie i nie powiem złego słowa na personel oddziału poporodowego :) osoby z którymi ja miałam styczność przeważnie były miłe i pomocne w razie jakiegoś problemu. A co do sali to leżałam w dwójce :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Abc, trzymaj się kochana dzielnie, Zaspa akurat ma najlepszy oddział noworodkowy więc tam na pewno maluszek będzie bezpieczny. W miarę możliwości daj znać co tam u Was słychać, co się dzieje, co lekarze mówią.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dodam, ze dr z Pro Feminy (zeby nazwiskami nie sypac..) olala sprawe i na wizycie 08.06 juz cos nie tak bylo z obwodem brzuszka, ale spoko,mysle no ok, drobnica bedzie. 2200-2400g. Chciala mnie widziec za 3 tygodnie,ale urlop w tym czasie wiec za dwa tygodnie kazala przyjsc. W miedzy czasie bylam w Zukowie na wizycie na konsultacji u innej gin i ta stwierdzila, ze dziecko ma niecale 2400g. Ide do Pro Feminy i znowu niecale 2400g. Nastepna wizyta na 08.07..........caly czas pepowina wokol szyi, lozysko no, stare. 'Nie wiem czemu nie rosnie'. Do tego okazuje sie ze powiekszone kielichy miedniczek nerkowych poszerzone 5 i 8mm.

Przestraszona mysle nie no cos nie tak musi byc. No ale czemu olewka ze str gin? Czyzby urlop najwazniejszy juz siedzial w glowie? Lapie za telefon i doslownie wciskam sie prywatnie do ordynatora z Kartuz. Ten nie pozostawil zludzen i od razu wystawil skierowanie do szpitala. W szpitalu tez nie pocieszyli. Tak wiec czekam! Mala zatrzymala sie jakies 3 tyg temu. Lozysko ponoc juz swiecace.. ale przeplywy niby ok. Ciezko mnie podciaganac pod jakas przyczyne iugr. Dzis zaczelam 38tc, w poniedzialek maja zapadac jakies decyzje co do rozwiazania ciazy.

Wciaz wierze ze 4 lekarzy sie myli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

abc trzymaj się kochana, musi być dobrze niech bąbelek rośnie :) Mój synek urodził się z wagą 2400 w 37 tyg. i też bali się że to hipotrofia ale wyszło wszytko w najlepszym porządku :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc dziewczyny.

Ja niestety od tygodnia na patologii ciazy.. na Zaspie!
Mialam rodzic w Swiss, w Cm, na koniec rozwazalam te Kartuzy. No ale zycie napisalo inny scenariusz.
Okazalo sie ze corka ma IUGR - wewnatrzmaciczne zahamowanie rozwoju plodu. Stanela na poziomie 34/35tc z waga 2200g. Potwierdzone przez 4 lekarzy. Jestem pod stala obserwacja ktg i usg. Nie znaleziono przyczyny hipotrofii (jest to typ asymetryczny wystepujacy od 2 i 3 trym.)
Do poniedzialku zastrzyki w brzuch na poprawe krazenia w lozysku i jak jedna noga w 38tc to rozwiazujemy ciaze. Kazdy gin powiedzial ze tylko Zaspa, ze wzgl. na III st. referencyjnosci. Tak wiec mimo najwiekszych checi NIE RODZENIA na Zaspie, wyszlo na to,ze jednak urodze tu. Cora nadal owinieta pepowina.

Na patologii ok. Polozne super. Ale ponoc na poporodowym jest juz jak zwykle masakra i polozne niemile, i kobiety po 7 w sali leza, bardzo malo pomocy i krzywe miny.

Dam znac.

Za Was trzymam kciuki!

Eh życie..!

I proszę nie osłabiaj mnie, nie jestem żadna Pani Joanna. Mam po prostu zdrowe podejście do sprawy :) Rodziłam już w szpitalu państwowym, rodziłam też w prywatnym, teraz 3 poród będzie zapewne również prywatnie ale nie dlatego że dobre łóżka mają ale dlatego że wsród kadry znajdzie się lekarz do którego mam zaufanie, za którym idą lata doświadczeń i to jest dla mnie bezcenne!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

W tym sęk drogie Panie że tu nie ma co krytykować :) nie ma czego wbrzydzać :) JESZCZE!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

No i dobrze,po co ciągnąć znowu kolejny bezsensowny wątek.Wybór jest prosty-nie chcecie,to nie idziecie tam rodzić. Jedziecie do Łodzi,Białegostoku albo Honolulu.
I nie,nie jestem p.Joanną.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Czyżby Pani Joanna ;) ?

Tak się składa, ze Klient może wybrzydzać i narzekać- nie tylko na szpitalne łóżka ale i na jedzenie i na obsługę salowej, skoro płaci TAKIE pieniądze. Takie prawo klienta, warto to zrozumieć. Era monopolu dawno minęła.
Powiedzmy sobie szczerze, poziom obsługi potencjalnych Klientek, pozostawia delikatnie mówiąc wiele do życzenia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Specjalnie weszłam na profil CM , żeby zobaczyć o czym piszecie" i nic takiego nie widzę!!!
Kilka rozemocjonowanych Pań czepia się ceny i kiepskich łóżek - niech rodzą zatem w Łodzi lub w jednym z państwowych szpitali :)
Ja tam się cieszę z prywatnej placówki w trójmieście.
Niczego nie osądzam i nie krytykuję bo nie ma JESZCZE czego!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Specjalnie weszłam na profil CM , zeby zobaczyc o czym piszecie i jestem przerażona poziomem agresji w stosunku do potencjalnych klientek. A Tu coś o p. Joannie L komentującej w imieniu CM.

http://www.imsig.pl/pozycja/2015/31/KRS/27835,%22CLINICA_MEDICA%22_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84

a fe....

Agresywne komentarze na FB - świadczą tylko o ich poziomie i braku profesjonalizmu. Kompromitujące. Gdyby nawet oferowali poród w tej samej cenie co Salve, wybrałabym Łódź.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...