Dentyści na NFZ - załamana :(
Cześć Forumki. Mam prośbę o jakiś namiar na dobrego dentystę w ramach NFZ. Po ciąży strasznie mi się posypały zęby. Jak to teraz jest z białymi plombami? Nie jestem w temacie od 3 lat:) w 2012r. chodziłam do dentysty na NFZ do przychodni na Kilińskiego, płaciłam tylko za plombę białą, w zalezności od ilości zużytego materiału- najwięcej 80 zł za b. duzy ubytek. Niestety Kilińskiego nie ma juz umowy z NFZ jeśli chodzi o dentyste. Ost. byłam w centrum stomatologicznym na ul. Noskowskiego. Niby mają umowę z NFZ ale cena mnie zabiła. 170 zł za białą plombę utwardzaną światłodzwiękiem czy jakoś tak. Niby jak chce białą plombę to i za znieczulenie musze płacić 30 zł bo wtedy na nfz mi się nie należy. więc w sumie zapłaciłam 140 zł biała plomba + 30 zł znieczulenie. powiedzcie mi ąz tak w 3 lata podrozały te białe plomby? Ciezko mi uwierzyc ze 3 lata temu placiłam 80 zł na nfz i to ze znieczuleniem juz w cenie a teraz 170zl !jesli dysponujecie namiarami na tańszego dentystę będe niezmiernie wdzięczna, bo mam do leczenia aż 7 zębów:/