Developer MARGO

Czy ktoś kupił mieszkanie u tego developera.Chodzi konkretnie o inwestycję NOWATOR na Kokoszkach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Developer MARGO

Kupiłam i od końca grudnia czekam na odbiór mieszkania, a tu dalej nic!!!!! Ciągle tylko mówią, że czekają na odbiór nadzoru budowlanego a moja cierpliwość się już kończy :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jestem w takiej samej sytuacji.Chcieli namówić nas na odbiór częściowy na koniec grudnia i od tamtej pory cisza.Czy może dowiadywałaś się jak to jest z odsetkami za zwłokę.Czy należy wystąpić do nich na piśmie i w którym momencie, czy po odbiorze końcowym ( jeżeli taki będzie)

Witam sąsiadko. Po odsetki będziemy musiały wystąpić na piśmie do dewelopera po końcowym odbiorze i całkowitym rozliczeniu z Margo. Oni wtedy przyjrzą się terminowości poszczególnych wpłat rat (o ile płaciłaś w ratach), oraz dochowaniu terminu aranżacji (jeśli korzystałaś) zawartym w umowie. Te 0,01 kwoty wartości umowy za każdy dzień opóźnienia należnych nam odsetek będą pomniejszać o wyżej wymienione potencjalne spóźnienia.
Jednakże powiem szczerze, że już się zastanawiam czy oni będą brać pod uwagę termin przelewu czy też termin zaksięgowania pieniędzy, bo patrząc na wystawiane faktury to mamy duże opóźnienia. Nic to, trzeba będzie się upominać o odsetki, bo tak według mnie brak odbioru spowodowany jest jakimiś usterkami budowlanymi. A moje pytanie brzmi, co by było gdyby zima zaczęła się w listopadzie... pozdrawiam

Tylko na piśmie. I nie zwlekaj!

a dlaczego "i nie zwlekaj" czy są jakieś terminy po których nie można dochodzić należnych odsetek za nieterminowe oddanie mieszkania

A jak wygląda u was sytuacja z aktami notarialnymi? Już dostaliście czy ciągle przekładają terminy jak mnie?
Do pełnego wykończenia budynku moim zdaniem też trochę brakuje a mają zapis w umowie o 31 maja...

Wczoraj wisiało na tablicy ogłoszenie że można umawiać się na podpisanie umów notarialnych( a tak na marginesie to chyba firma MARGO powinna w jakiś inny sposób powiadomić o mozliwości podpisywania umów np.telefonicznie lub mailem bo przecież nie wszyscy właściciele mieszkań zamieszkują tam )

Mailem też otrzymałem info.

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (27 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Najlepsze i najgorsze osiedla mieszkaniowe w Gdańsku (20 odpowiedzi)

Proszę o podanie mi jakie osiedla mieszkaniowe w Gdańsku są najlepsze a jakiś najgorsze ? I od...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...