Dieta Montignaca

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stosowała może dietę Montignaca? Słyszałam, że jest bardzo skuteczna i nie przynosi efektu jojo tak jak. np. dieta Dukana. Czy macie jakieś fajne przepisy na dietę Montignaca(w szczególności chodzi mi o pomysły na śniadania i kolacje ;-) Pozdrawiam dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dieta Montignaca

~A./
pumperniklu nie można, czytałaś skład?

Ja dziś jem:
Marchewki ( Marwitki) i owsianka.
Łopatka duszona w sosie i mix sałat ( z biedronki)
sałatka z tuńczyka ( tuńczyk w sosie własnym, 2 jajka, ogórki kiszone, papryka, troszkę majonezu kieleckiego! i śmietany 18%

zaraz napiszę Ci przepis na zupę z soczewicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko te naleśniki z mąki pp są jak dla mnie obrzydliwe :(

A jak się robi tą zupę z soczewicy? Smaczna jest? Bo chciałabym spróbować ją zrobić. Ja zazwyczaj jak byłam na mm jakiś czas temu, to robiłam zupy-krem, bo czułam się po nich bardziej najedzona :)

olusia30 wspaniały wynik! ja wcinam pumpernikiel :-)

Nie jem jeszcze chleba, za jakiś czas zacznę jak więcej schudnę.

Na razie mam 5 kg mniej :-)

~A./

jeżeli zrobisz wywar warzywny i na nim pomidorówkę to można z ryżem i zabielić jogurtem. Jeżeli mięsny to jem bez niczego.

~A./

odp.2

Ja tam kawę piję, zawsze między obiadem a kolacją, z mlekiem 1,5% i fruktozą, chleba mi na razie nie prakuje na szczęście, choć jak przechodzę koło piekarni uhhhhhhh..... ;-)

~A./:

odp.1

Serek wiejski jako węglowy posiłek można jeść jeśli ma 1,5% tłuszczu i mniej, nabiał do posiłków tłuszczowych można od 18% tł. wzwyż, np. śmietana.

Olusia jaki chleb najczęściej jesz z tym twarożkiem i dżemem? Aha i czy Wam też te naleśniki z mąki PP wychodzą takie obrzydliwe w smaku jak deski?

mi w tej diecie brakuje jedynie kawy i kanapki z mięskiem, hihi ;D

Olusia30 a rosół lub pomidorówkę z czym szamiesz? bo z ryżem i makaronem nie wolno?

olusia30 ja kupuję serek wiejski light piątnicy lub zott (ma 15 % tł.)

To gratuluję!!!

dopisz tylko że nie każde pieczywo można, jak i nie każdy makaron, bo wejdzie ktoś zobaczy -chleb! i się nie potrzebnie napali ;-)

Ja jestem na MM od 3 tyg. i schudłam 4 kg. Uważam ze dietka super. Codzienie moge jesc owoce i warzywa, makaron i pieczywo:)))

Mi wychodzą trzy posiłki dziennie ( stosując przerwy zgodnie z zasadą)
Na śniadanie np. twaróg z jogurtem nat. albo w plastrach posmarowany dżemem, owsianka, cebularz, muffinki, naleśnik, jajecznica, obiad to mięso, zupa z soczewicy, pomidorówka, rosół, no różności, na kolację mam najczęściej rybę, makrelę np, czy pstrąga w galarecie, groch z kapustą, można zrobić pierogi z kapustą itp. do tego dużo warzyw!!!

~A./ Serek wiejski jaki jesz??

Dziewczyny podawajcie na bieżąco swoje pomysły na obiady, śniadanie, kolacje, przekąski itp. Razem będzie nam łatwiej :) Mi już pomału brakuje pomysłów na urozmaicanie sobie tych posiłków :( Dziś na śniadanko zjadłam jajecznicę, potem zjem serek wiejski, na obiad kurczak z warzywami gotowany na parze i na kolację chyba owsianka. A jakie u Was dziś menu?:)

Owoców najlepiej na początku nie jeść, najładniej się chudnie wtedy, uhhh ja pamiętam jak się po dwóch miesiącach rzuciłam na jabłko ;-)

Za mną pierwszy tydzień i 3,9 kg mniej, czyli kropla w morzu ;-)

tu owoce mozna w sumie tylko rano 30min przed sniadaniem ale codziennie a warzywa do bólu. produkty rożnia sie troche niż w dukanie

A jakby stosować produkty mniej więcej jak w dukanie tylko jeszcze owoce do tego to dobrze będzie? :-) Byłaby to dieta idealna dla mnie bo nie mogę życ bez mięsa warzyw i owoców a na dukanie owoców niestety nie można

można jeść dużo :)
ja mam taki podział i wg niego nie łączę produktow w jednym posiłku z tych dwóch grup

WĘGLOWODANY to na przykład: mąka pp (pełny przemiał - typ 1850 i 2000), chleb pp, wasa żytnia ( z dziurkami, nie light), deski z lidla (bez sezamu - granatowe opakowanie, makarony razowe i z pszenicy durum (bezjajeczny), ryz dziki i brązowy, płatki owsiane górskie (nie blyskawicznne), dżemy owocowe na fruktozie, cały asortyment nabiału do 1,5 % zawartości tłuszczu (oczywiście bez cukru), nasiona strączkowe (groch, fasola, soczewice, soja), kostka i granulat sojowy.

TŁUSZCZE to: ryby(chudą rybę - na przykład tuńczyka wsw można dodawać również do posiłków węglowych), mięso, wędliny (mało przerobione, np. piers wędzona), sery żółte, pleśniowe, sery feta, serki topione Kiri, jajka (samego białka można używać przy posiłkach węglowych), oliwy i oleje.

Inne tematy z forum

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (225 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

DOBRY ALERGOLOG GDAŃSK NFZ (15 odpowiedzi)

WITAM, POLECCIE MI DOBREGO ALERGOLOGA W GDANSKU NA NFZ :) DZIEKI :)

Życie w Anglii- jak to teraz wygląda ? (64 odpowiedzi)

Mam pytanie do forumek, które postanowiły wyprowadzić się z naszego pięknego Kraju i żyją w...